Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hány méter követési távolságot...

Hány méter követési távolságot kell tartani ha egy autó előttem 30 km/h ill. 50 km/h sebességgel halad a városban?

Figyelt kérdés

Ma a városban leugatott egy ember, mert fékeztem 50-ről 30-ra mert sebesség korlátozás volt útépítés miatt és rám volt teljesen tapadva a hátsó felemre. Hirtelen fékezett a gumija is csikorgott. Tényleg nem sok hiányzott hogy belém jöjjön... Pedig nem hirtelen fékeztem, de ő tuti hogy nem 50-el száguldott mögöttem és egy körforgalom is volt mögöttünk, messziről is már láttam hogy keresztül hajtott rajta mint egy rakéta.

A kereszteződésnél meg is állt mellém lehúzott ablakkal és ugatta hogy mit képzelek magamról hogy csak úgy hirtelen fékezek és majdnem belém jött.

Hát mondom figyelj, nálad nem létezik követési távolság??

Azt ugatta, milyen követési távolságról beszélek?? Mondom kb. egy autó hossznyi 5 méter hogy tudjál ilyen helyzetben megállni, mint amit most átéltél.

Akkor is hajtogatta a magáét.

Aztán elmentem mert kár volt vele vitatkozni.

Hány m követési távolságot kell tartani lakott területen belül?

Mindig 3 másodpercet, vagy kb. 5 métert?

Hagyjuk azt a szöveget hogy "annyival hogy biztonságosan meg lehessen állni" na de hány méter az az annyi??

2023. júl. 4. 19:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
nem figyelt eléggé egyik sem..csak a mögötted lévő erősebb, ezért neki van igaza.
2023. júl. 4. 21:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Te is nagyon jól tudod, hogy jogi értelemben igazad van, ahogyan azt is, hogy a kresz annyit ír, hogy meg kell tudni állni, ergo nincs egzakt centiméterben meghatározható távolság.

Ezek fényében elárulod, mi is a valódi célod ezzel a rinyálással?

2023. júl. 4. 21:23
 13/21 A kérdező kommentje:
Csak a követési távolságot szerettem volna megtudni hogy kb. hány méter lakott területen belül az adott sebesség korlátozások mellett.
2023. júl. 4. 21:26
 14/21 anonim ***** válasza:
Megkaptad a választ, innentől nettó trollkodás, amit művelsz.
2023. júl. 4. 21:51
 15/21 A kérdező kommentje:

Igen, megkaptam, de te trollkodsz olyan szinten, mint aki majdnem belém jött.

Vonulj át más kérdéshez, engemet hagyjál békén, köszi.

2023. júl. 4. 22:19
 16/21 anonim ***** válasza:
15 méter
2023. júl. 4. 22:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Két autónyi nálam, mert én országúti vezetéshez vagyok szokva. Férjemnél egy. Persze ha hirtelen kanyarodik vki vagy fékez, akkor ez csökken.
2023. júl. 5. 05:38
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem kell követési távolságot tartani.
2023. júl. 5. 07:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Németország annyira el van maradva, hogy még ez is egyértelműen le van írva.

Itt az irányelv az, hogy a biztonságos távolság a km/h-ban mért sebesség fele méterben - azaz pl. 100 km/h esetén (itt ez az országúti megengedett maximum) 50 méter a biztonságosnak ítélt távolság.

Büntetés - mert néha ellenőrzik is - a sebesség negyedétől jár. Tehát országúton 25 méteres követési távolság már büntetve van, 130-as tempónál 32,5 métertől, estébé.

Két kivétel van.

Az egyik a lakott terület, ahol elvileg nem mérnek, nem bírságolnak. Itt egyébként az ideálisnak nevezett távolság a kb. 1 másodperc, azaz kb. 15 méter, azaz kb. három autóhossz.

A másik kivétel a 3,5 tonna feletti teherautók, autóbuszok, rájuk nyilván más szabályok vonatkoznak. Nekik lakott területen kívül 50 méter az ideálisnak ítélt követési távolság.

Persze ismétlem, ez Németország, ahol közismert hogy se internet, se fehér ember.

2023. júl. 5. 08:30
 20/21 anonim ***** válasza:
#18: amúgy igazad van, a legbiztonságosabb kivetési távolság a 0 mm, mert abból már biztos nem lesz ütközés :))
2023. júl. 5. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!