Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autópályán a tahó autósokat...

Autópályán a tahó autósokat hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés

Ma M3-ason kb 130-al előztem egy másik autót, ezért sávot váltottam a belső sávba. Mikor megkeztem az előzést, még jó messze volt a hősünk, viszont az előzés közben már követési távolságba került (nálam jóval gyorsabban száguldott). Mikor közeledett, direkt előre kiraktam az irányjelzőt jobbra, hogy lássa, nem szándékozom feltartani, de őt ez nem érdekelte, 2 centire beleállt a seggembe és ráfeküdt a dudára.

Befejezve az elôzést visszakerültem a külső sávba, a tahó elsüvîtett mellettem, én pedig egy kövér dudaszóval azért megkínáltam, de ennél többet nem tettem.

Kérdésem az lenne főleg a tapasztalt autósokhoz, veteránokhoz, hogy hogy kezelitek az ilyen tahókat, akik veszélyeztetik a testi épségeteket? Elengeditek, hagy menjen? Büntetőfék 0-ra a belső sávban? Valami a kettő között? Néha úgy felhúznak ezek a tahók, látja, hogy nem szivatni akarom, csak előzök, és kb 2 másodpercet kellene várni, na meg 180-ról 160-ra lelassítani, de nem bírja ki…

2023. jún. 25. 00:31
1 2 3 4
 11/31 MGéza ***** válasza:
80%

Büntetőfék, de még féklámpa villantása is baromi rossz ötlet, mert megijed és félrerántja a kormányt vagy beléd rongyol, azért mert egy sofőr tahó mögötted, még nem kell mások testi épségét veszélyeztetni.

Legegyszerűbb ha nem csinálsz semmit hanem szépen befejezed a magad manőverét, a dudálás meg legyen az ő baja, ne neked forrjon fel ez miatt az agyvized.

2023. jún. 25. 10:29
 12/31 anonim ***** válasza:
16%
Na megint megjelent a "130-as" kérdező. Körülbelül hetente feltesz egy kérdést amiben mindig ő az önjelölt igazságosztó aki valahogy kimászik a többiek elé a belsőbe.
2023. jún. 25. 12:50
 13/31 anonim ***** válasza:
49%

Én amúgy nem vagyok idegbeteg száguldozó, de agyfaszt tudok kapni a kérdezőkhöz hasonlóktól, akik úgy gondolják, hogy egyedül haladnak a légüres térben és szarnak az összes többi közlekedőre.

Ezek az "előzök amikor odaértem" közlekedők.

Látja, hogy jön a másik (már ha belenéz egyáltalán a tükörbe). Gondolkozhatna előre, akár azzal, hogy picit lassít és megvárja, hogy elmenjenek. Vagy gyorsít és befejezi a manővert mire a másik odaér.

De nem, nem teszi, mert beállt a tempomattal 130-ra és onnan nem lehet kirobbantani.

Még külső szemlélőként is értetlenül szoktam nézni ezeket. Látom a tükörben jönnek ezerrel, erre az előttem addig a kamion seggében kolbászoló fogja és kimegy eléjük. Aztán csodálkozik, hogy villognak meg a seggébe állnak. Én meg nézem, és nem értem miért nem ért volna rá 2 másodperccel később kisorolni, amikor a belső sávban elmentek.

2023. jún. 25. 12:59
 14/31 anonim ***** válasza:
0%
Kisebbségi komplexusod van?
2023. jún. 25. 13:17
 15/31 anonim ***** válasza:
29%

Semmit nem kell az ilyenekkel csinálni, hanem az első lehetőségnél elengedni, ahol a kisorolás nem jár nagyobb mértékű fékezéssel.

Múltkor M2 belső sáv 140 voltak előttem, kisorolni nem lehetett biztonságosan, aztán a takony gyerek apa alám tette a kocsit nulla követési távolság, rángatta mögöttem a kormányt, indexelt volt minden, mégis akkor engedtem el amikor erre lehetőség volt ennyi.

Általában 20-30 km/h-val a limit felett megyek gyorsforgalmi úton és nincs bajom azzal ha van tőlem gyorsabb viszont legyen már éppen elég annyi amennyivel a másik megy. Én sem ordítom le aki a megengedettel megy.

2023. jún. 25. 14:18
 16/31 anonim ***** válasza:
77%
Én 4 éves jogsival, igencsak tapasztalatlan sofőrnek mondom magam. Pedig naponta vezetek autópályán, de elismerem, hogy nem vagyok még olyan tapasztalt, hogy váratlan helyzetekben lehet másképpp reagálnék mint az, aki már sokat tapasztalt az elmúlt 20 éve alatt. Így én nem szoktam vagánykodni, vagy ingerelni másokat. Sietni sem sietek soha, így ritkán előzök, ha mégis akkor azért mert még nálam is lassabban vezet az előttem vezető autós. DE! Valamiért én mindig betartom a kresz szabályait. Ha a pályán 130 a max sebbességhatár, akkor én annyival megyek. De inkább 100-120-al. Ezért is nem gátolok senkit aki megy mint az állat. Nem is nagyon megyek a belső haladó sávban. De még így is, hogy a szélső sávban haladok ahol viszonylag normál tempóban mennek az autók, még ott is volt, hogy levillogtak. Onnan végképp nem tud az ember másik sávba menni, max a leálló sávba. ( persze mehetnék a középsőbe, de a villogó simán előzhetne. )
2023. jún. 25. 15:02
 17/31 anonim ***** válasza:
18%
Minél hamarabb el kell engedni, hagy száguldozzon a Kaszás nagyapjához.
2023. jún. 25. 20:33
 18/31 anonim ***** válasza:
11%
Hát, én sehogy nem kezelem az olyan tahó autósokat, mint amilyen te vagy. Lassítok, aztán ha végre kisoroltál sokkal később, mint lehetett volna, akkor visszagyorsítok. Csak azt nem tudom, aki fél a gázpedáltól, mi a jóistent keres a belső sávban. Én még soha nem akadályoztam belsőben autóst, mert nem tempomattal előzök, hanem rugalmasan, hogy minél hamarabb befejezzem. Ezt úgy hívják, hogy közlekedési érzék.
2023. aug. 19. 18:51
 19/31 anonim ***** válasza:
35%
És amúgy miért is adtál kövér dudaszót? Balesetet előztél meg a dudálással? Mert ugye azért van a duda. Aki így használja, azt egyből visszaküldeném egy ismétlő tanfolyamra.
2023. aug. 19. 18:53
 20/31 anonim ***** válasza:
76%
Alapvetően leszarom, majd kimegyek a külsőbe, ha ott lesz hely. Aztán van amelyik annyira siet, hogy utána beáll mellém mutogatni, meg rángatja rám a kormányt, akkor arra én is rálegyezek egy határozottat, akkor kakipisi összeszalad, és újra megtalálják a gázpedált.
2023. aug. 19. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!