Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autópályán a tahó autósokat...

Autópályán a tahó autósokat hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés

Ma M3-ason kb 130-al előztem egy másik autót, ezért sávot váltottam a belső sávba. Mikor megkeztem az előzést, még jó messze volt a hősünk, viszont az előzés közben már követési távolságba került (nálam jóval gyorsabban száguldott). Mikor közeledett, direkt előre kiraktam az irányjelzőt jobbra, hogy lássa, nem szándékozom feltartani, de őt ez nem érdekelte, 2 centire beleállt a seggembe és ráfeküdt a dudára.

Befejezve az elôzést visszakerültem a külső sávba, a tahó elsüvîtett mellettem, én pedig egy kövér dudaszóval azért megkínáltam, de ennél többet nem tettem.

Kérdésem az lenne főleg a tapasztalt autósokhoz, veteránokhoz, hogy hogy kezelitek az ilyen tahókat, akik veszélyeztetik a testi épségeteket? Elengeditek, hagy menjen? Büntetőfék 0-ra a belső sávban? Valami a kettő között? Néha úgy felhúznak ezek a tahók, látja, hogy nem szivatni akarom, csak előzök, és kb 2 másodpercet kellene várni, na meg 180-ról 160-ra lelassítani, de nem bírja ki…

2023. jún. 25. 00:31
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
95%

Soha nem használok büntetőfékezést, mert tilos, és sosem tudhatod, hogy körülötted vezető soförők kezdők vagy tapasztaltak. Ha kezdő akkor az életébe is kerülhet egy büntetőfékezés.

Én nyugis sofőr vagyok, jókat szoktam nevetni az idegbeteg vezetőkön. Felőlem mehet ezerrel, előzhet ha akar nem gátolom benne. Persze vannak esetek amikor szívesen megkérdezném tőle, hogy mégis mi a francot gondol, mit csinálhatnék, de mivel látom, hogy elpattan az ideg nála, néha ráteszek egy kicsit, hogy jobban idegeskedjen.

Pl: max sebbesség 130km/h. Én megyek 160-al.Előzök a belső sávban, de jön a seggembe, villog, hogy húzzak félre. Mennék, de nem tudok, mert autók mennek mellettem, így megyek tovább keresve a lehetőséget, hogy minél előbb utat adjak neki. De csak villog, a követési távolságot nem ismeri, hiszen már a fenekemben van, látnia kell, hogy nincs szabad út. Ilyenkor szép lassan leviszem a sebbeséget a max sebbességhatárra, végül is már én is szabálysértés követtem el gyorshajtás miatt. Akkor már jókat mosolygok, mert látom, hogy ez is felidegesíti. Természetesen amint tudok félre állok, de addig megyünk annyival amennyivel lehet. Én nem idegesítem magam ilyen idióták miatt. Elvem az, hogy inkább érjek haza fél órával később, de élve.

2023. jún. 25. 01:10
 2/31 anonim ***** válasza:
83%

A legrosszabb, amit tehetsz, hogy az idegbeteget tovább hergeled fékezgetéssel, szélvédő mosással, dudálással.

Amúgy meg alapból nem kezdek bele az előzésbe, ha látom, hogy jön mint az állat.

Ha sok járművet kellett előzni és így mégis utolért, akkor az első biztonságos lehetőségnél kisorolok.

2023. jún. 25. 01:27
 3/31 anonim ***** válasza:
81%
Nem kezelem sehogyan. A közlekedési szabályok nem jogosítanak fel rá. De szerintem te is elvégezted a KRESZ tanfolyamot, így tudnod kéne a követendő viselkedést.
2023. jún. 25. 02:18
 4/31 anonim ***** válasza:
57%
Én is csináltam már ilyet, hogy rádudáltam hasonló szituációban aztán félre állított, kiszállt és pofán vágott.
2023. jún. 25. 02:32
 5/31 anonim ***** válasza:
96%

Lesz*rom őket.

Nem izgatnak. 😃

2023. jún. 25. 08:23
 6/31 anonim ***** válasza:
80%
Büntetőfék nullára a belsősávban aztán agyonlövöm.
2023. jún. 25. 08:40
 7/31 anonim ***** válasza:
70%
Bármit is csinálsz, ne veszélyeztesd a közlekedés többi résztvevőit. De arra gondoltam, hogy veszek egy paintball puskát.
2023. jún. 25. 08:50
 8/31 Koplárovics Béci ***** válasza:
59%

"Büntetőfék 0-ra a belső sávban? "

Ilyen ötlet serintem csak egy teljes idiótától jöhet. Ha 130-nál beléd megy, akkor te fogsz MEGHALNI, sőt a hibás is te leszel. KÉRLEK SOHA TÖBBET NE VEZESS, ha ilyenek akárcsak megfordulnak a fejedben. Komolyan mondom. Sokkal veszélyesebb vagy, mint a seggfej a seggedben.

"Én megyek 160-al.Előzök a belső sávban, de jön a seggembe, villog, hogy húzzak félre. Mennék, de nem tudok, mert autók mennek mellettem, így megyek tovább keresve a lehetőséget, hogy minél előbb utat adjak neki. De csak villog, a követési távolságot nem ismeri, hiszen már a fenekemben van, látnia kell, hogy nincs szabad út. Ilyenkor szép lassan leviszem a sebbeséget a max sebbességhatárra, végül is már én is szabálysértés követtem el gyorshajtás miatt. "

Én speciel leszaro, hogy villog. Megyek tovább ahogy jólesik (nem, nem kezdek el lassítani, hogy még idegbetegebb legyen), és besorolok ahol lehet. Leszaron azt is, ha dudál. Nem, nem állok be az ő seggébe 200-zal ha megelőz.

De most tényleg... Értem, hogy ő egy idióta, de miért kell neked, illetve hát a hozzászólások alapján nektek is annak lenni? Miért viszitek bele magatokat egy még sokkal életveszélyesebb szituációba lassítgatásokkal, ablaktörlőzésekkel, integetésekkel? Szívem szerint a hozzátok hasonlóknak SEM adnék jogosítványt, mert legalább annyira elmebetegek vagytok, mint aki mögöttetek érkezik. Neki legalább rutinja van abban, hogy mások fenekében közlekedik (naponta sokszor), ti meg azért valószínűleg elég ritkán kerültök ilyen helyzetbe (hetente? - persze be lehet kamuzni a naponta többszört, de köszi, én is közlekedek, és nem ezt tapasztalom). Az elmebetegség jele az is, hogy ÉLVEZED azt, hogy másokat szivathatsz. Szerintem az autósok nagy többsége egyetért azzal, hogy szívesebben látnánk az anyósülésen vagy buszon, mert egy pszichológiai vizsgán biztosan nem mennétek át. És félreértés ne essék, azt sem szívesen látom az úton, aki mögöttetek, mögöttem van. De azt sosem értettem, hogy miért kell lealacsonyodni hozzá? Már ha az egyáltalán lelacsonyodás, nem pedig csak a két hülye találkozott helyzete.

2023. jún. 25. 09:29
 9/31 anonim ***** válasza:
95%
Ilyenkor a két fél miért nem húzódik félre és rendezik ököllel, mint a férfi a férfival. Egy büntetőfékezéssel másokat is büntetsz, olyan embereket is, akiknek semmi közük ehhez és szabályosan haladnak.
2023. jún. 25. 09:42
 10/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem kezelem sehogy, türelmes vagyok, hadd menjen, minél meszebb van tőlem annál jobb. Az ilyennek a duda, büntetőfék csak olaj a tűzre, ha pedig nem tudod megállni hogy idegbajt kapj egy ilyen baromtól, akkor javaslok egy dühkezelő tréninget, autót vezetve, főleg 130-nál nem fér bele ez a magatartás.
2023. jún. 25. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!