Most akkor ki a hülye? Mindenki?
Van ez a kereszteződés:
Jobbra megy a forgalom (gyakorlatilag csak erre), egyenesen van egy rossz aszfaltút, amin legfeljebb egy-egy traktor jár szökőévenként egyszer, balra meg egy földút.
A kereszteződés előtt mindkét irányból ki van téve a „Veszélyes útkanyarulat” tábla. (Mint az utcaképen látható, bár elég kopott.)
Szerintem pedig az "Útkereszteződés alárendelt úttal" kellene. Annak ellenére, hogy balra földút van. Mert szemben meg aszfaltozott az út, ha rossz is.
De ha már a kanyart jelző tábla van kint, akkor ezt kanyarnak is kellene venni hivatalosan, nem? Csak mert több oktató is szokta erre hozni a tanulóvezetőket, és mindegyik, kivétel nélkül, indexelésre tanítja a tanulókat. Ami egy kanyar esetén legalábbis értelmetlen.
Lehet, hogy a 18-as válaszoló bejelentésére, lehet, hogy nem, de a két mellékútra kiraktak egy-egy szép új EAK-táblát. Valamint, az általános festegetés részeként a kanyarodó út felezővonalát is felújították, hogy még ebből is egyértelmű legyen, hogy ez az út kanyarodik, tehát nem megyünk át másik útra, nem lépünk át felezővonalat, nem lépjük át az úttest szélét, stb., így nincs szükség indexelésre. (Ezekről a változásokról még nincs Google-utcakép.)
Viszont a kanyart jelző táblák alól a kiegészítő táblák még mindig hiányoznak. Pedig, mivel ez egy igen forgalmas út, ezért a helyzet tisztázása végett nem ártana kirakni őket.
(18: hol lehet ilyet bejelenteni?)
Itt jelentettem be:
Pár héttel később írtak vissza, hogy megvizsgálják és intézkednek. Ezek szerint 1 évbe telt? :)
33
Köszi, elmentettem az oldalt.
Hát, ez is valami, hogy egy év alatt jutottak valamire...
(Pár éve én is írtam nekik, hogy egy helyre fel kellene festeni sárga csíkozást (forgalomtól elzárt terület), mert ott úgy szoktak megállni két oldalt, hogy csak egy-egy fél sáv marad szabadon egy forgalmas úton. Nem írtak vissza, csak 2 év után felfestették a csíkozást...
Egyszer meg egy itteni kérdés alapján írtam egy 100 km-re lévő, csomópont átépítése után kint hagyott, nem megfelelő táblára figyelmeztetve a közútkezelőt. Pár nap után megköszönték. Kíváncsi lennék, mikor vették le a régi táblát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!