Most akkor ki a hülye? Mindenki?
Van ez a kereszteződés:
Jobbra megy a forgalom (gyakorlatilag csak erre), egyenesen van egy rossz aszfaltút, amin legfeljebb egy-egy traktor jár szökőévenként egyszer, balra meg egy földút.
A kereszteződés előtt mindkét irányból ki van téve a „Veszélyes útkanyarulat” tábla. (Mint az utcaképen látható, bár elég kopott.)
Szerintem pedig az "Útkereszteződés alárendelt úttal" kellene. Annak ellenére, hogy balra földút van. Mert szemben meg aszfaltozott az út, ha rossz is.
De ha már a kanyart jelző tábla van kint, akkor ezt kanyarnak is kellene venni hivatalosan, nem? Csak mert több oktató is szokta erre hozni a tanulóvezetőket, és mindegyik, kivétel nélkül, indexelésre tanítja a tanulókat. Ami egy kanyar esetén legalábbis értelmetlen.
"Most akkor ki a hülye? Mindenki?"
NEM, CSAK TE vagy az!!!
1# Tudtommal még mindig csak ajánlott, és nem kötelező az index, ha a főúton maradsz és az kanyarodik (itt pl. jobbra).
Pont az olyan süketek miatt ajánlják, mint pár hónapja egy ökör német majdnem elém jött valami köszárikecskecsapásról, mert nem jeleztem külön indexxel, hogy maradok a főóton, neki egyébként is macisajt volt.
"Ami egy kanyar esetén legalábbis értelmetlen."
Mindig szabad többlet irányjelzést adni, ha az nem megtévesztő.
De ez hivatalosan egy egyenrangú útkereszteződés. Tehát kötelező az irányjelzés.
Érdemes lenne jelezni az út kezelőjének, hogy illene kitáblázni.
6-os, a betonút mióta földút ? :)
Ez bizony egy magát kanyarodó főútvonalnak álcázó kereszteződés. Valószínűleg még 25 évig nem lesz itt baleset, de ettől ez bizony tényleg egy jobbkezes. (Persze a földút alárendelt a többinek.)
"Kivéve, hogy itt semmilyen főút nem kanyarodik, tekintve, hogy ez egy egyenrangú kereszteződés"
Én a második linkre hittem, hogy az a szituláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!