Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Most akkor ki a hülye? Mindenki?

Most akkor ki a hülye? Mindenki?

Figyelt kérdés

Van ez a kereszteződés:

[link]

Jobbra megy a forgalom (gyakorlatilag csak erre), egyenesen van egy rossz aszfaltút, amin legfeljebb egy-egy traktor jár szökőévenként egyszer, balra meg egy földút.

A kereszteződés előtt mindkét irányból ki van téve a „Veszélyes útkanyarulat” tábla. (Mint az utcaképen látható, bár elég kopott.)

Szerintem pedig az "Útkereszteződés alárendelt úttal" kellene. Annak ellenére, hogy balra földút van. Mert szemben meg aszfaltozott az út, ha rossz is.

[link]

De ha már a kanyart jelző tábla van kint, akkor ezt kanyarnak is kellene venni hivatalosan, nem? Csak mert több oktató is szokta erre hozni a tanulóvezetőket, és mindegyik, kivétel nélkül, indexelésre tanítja a tanulókat. Ami egy kanyar esetén legalábbis értelmetlen.

2023. jún. 22. 12:57
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
28%
Mi az, hogy kanyar esetén értelmetlen az indexelés? Bolond vagy?
2023. jún. 22. 13:27
 2/35 anonim ***** válasza:
35%

"Most akkor ki a hülye? Mindenki?"

NEM, CSAK TE vagy az!!!

2023. jún. 22. 13:51
 3/35 anonim ***** válasza:
6%

1# Tudtommal még mindig csak ajánlott, és nem kötelező az index, ha a főúton maradsz és az kanyarodik (itt pl. jobbra).

Pont az olyan süketek miatt ajánlják, mint pár hónapja egy ökör német majdnem elém jött valami köszárikecskecsapásról, mert nem jeleztem külön indexxel, hogy maradok a főóton, neki egyébként is macisajt volt.

2023. jún. 22. 14:01
 4/35 anonim ***** válasza:
91%
#3: Kivéve, hogy itt semmilyen főút nem kanyarodik, tekintve, hogy ez egy egyenrangú kereszteződés.
2023. jún. 22. 14:08
 5/35 anonim ***** válasza:
13%
Nem értem a problémádat. Gondolom ezen a forgalmas útszakaszon napi szinten több baleset történik azért, mert nem tudják kinek van elsőbbsége. Dupla körforgalmat kellene csinálni ide.
2023. jún. 22. 14:10
 6/35 anonim ***** válasza:
42%
Na, ezért nem szabad ívesre csinálni az utat, mert akkor minden hülyeséget belelátnak... Holott ez egy sima kereszteződés földutakkal. Teljesen jól van kihelyezve a tábla.
2023. jún. 22. 14:20
 7/35 anonim ***** válasza:
60%
Egyébként bal oldalt az a rengeteg útszéljelző nagyon kreatív megoldás. Díjaznám az igyekezetet.
2023. jún. 22. 14:21
 8/35 anonim ***** válasza:
70%

"Ami egy kanyar esetén legalábbis értelmetlen."

Mindig szabad többlet irányjelzést adni, ha az nem megtévesztő.

De ez hivatalosan egy egyenrangú útkereszteződés. Tehát kötelező az irányjelzés.

Érdemes lenne jelezni az út kezelőjének, hogy illene kitáblázni.

2023. jún. 22. 14:34
 9/35 anonim ***** válasza:
44%

6-os, a betonút mióta földút ? :)

Ez bizony egy magát kanyarodó főútvonalnak álcázó kereszteződés. Valószínűleg még 25 évig nem lesz itt baleset, de ettől ez bizony tényleg egy jobbkezes. (Persze a földút alárendelt a többinek.)

2023. jún. 22. 14:35
 10/35 anonim ***** válasza:
18%

"Kivéve, hogy itt semmilyen főút nem kanyarodik, tekintve, hogy ez egy egyenrangú kereszteződés"

Én a második linkre hittem, hogy az a szituláció.

2023. jún. 22. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!