Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Most akkor ki a hülye? Mindenki?

Most akkor ki a hülye? Mindenki?

Figyelt kérdés

Van ez a kereszteződés:

[link]

Jobbra megy a forgalom (gyakorlatilag csak erre), egyenesen van egy rossz aszfaltút, amin legfeljebb egy-egy traktor jár szökőévenként egyszer, balra meg egy földút.

A kereszteződés előtt mindkét irányból ki van téve a „Veszélyes útkanyarulat” tábla. (Mint az utcaképen látható, bár elég kopott.)

Szerintem pedig az "Útkereszteződés alárendelt úttal" kellene. Annak ellenére, hogy balra földút van. Mert szemben meg aszfaltozott az út, ha rossz is.

[link]

De ha már a kanyart jelző tábla van kint, akkor ezt kanyarnak is kellene venni hivatalosan, nem? Csak mert több oktató is szokta erre hozni a tanulóvezetőket, és mindegyik, kivétel nélkül, indexelésre tanítja a tanulókat. Ami egy kanyar esetén legalábbis értelmetlen.

2023. jún. 22. 12:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
55%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__86..

"KRESZ:

28. § (1) Az útkereszteződésben - ha a (2) bekezdés rendelkezéseiből más nem következik - a járművel elsőbbséget kell adni

...

c) földútról érkező járművel a szilárd burkolatú útról érkező jármű részére;"

2023. jún. 22. 14:39
 12/35 anonim ***** válasza:
38%

"6-os, a betonút mióta földút ? :)"

Bár nem 6 vagyok, én itt (első link) egy kanyarodó aszfalt utat látok, amiből szemből meg balról földút tokolik bele. Plusz van egy "jobbrakanyar" tábla, ami nem is jelzi a betorkolló utakat.

2023. jún. 22. 14:42
 13/35 anonim ***** válasza:
54%
#12: a szemközti út szilárd burkolatú, csak sokkal rosszabb minőségű.
2023. jún. 22. 16:09
 14/35 anonim ***** válasza:
63%

13# igazad van, ha lözelebb megyek, akkor látszik.

A minőség meg mindegy (exem mondta, aki rendőrségen csinálta ezeket a meghallgatásokat, hogy ez mindig hivatkozási alap volt jobbkezes balesetnél, hogy jaj hát az sokkal rosszab minőségű út volt jobbról. Igen. Attól még nem föld, és jobbkéz az jobbkéz). </off>

2023. jún. 22. 18:24
 15/35 A kérdező kommentje:

Igen, ezt írtam én is a kérdés alatt, hogy szemben az egy aszfaltút.

Sikerült pár teljesen debilnek is idetalálni, akik még azt se fogták fel, hogy mi a kérdés lényege.

Ugye, a "Veszélyes útkanyarulat" nevű táblát olyan helyre kell kirakni, ahol nincs más út, csak egyetlenegy, amin haladunk, és az éppen kanyarodik. A táblák állapotát nézve, elképzelhető, hogy mikor kirakták, akkor még a szemben lévő út nem volt leaszfaltozva, és mint földút, nem volt figyelembe veendő.

De mivel a kitáblázás arra utal jelenleg is, hogy nincs más figyelembe veendő út, ezért ha neadjisten az évi egy szemből érkező gépjárművel pont ütköznék, ezért feltehetőleg felmentenének, a kitáblázás miatt. És a kitáblázás miatt nem is kell indexelni, mert aszerint szemből is földút van (vagy valami, ami szintén nem számít). Én például azt hittem, ameddig meg nem néztem a Google-on, hogy csak egy pár méteres rázató van leaszfaltozva, és amúgy az is földút.

2023. jún. 22. 18:36
 16/35 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező: mindjárt debilek is, persze. Eddig próbáltuk megoldani a kérdést, mindenki a saját indója szerint, illetve a kép alapján, ami pl. számomra félrevezető volt.

Általában udvariasan kommunikációval szokták komolyabb cégeknél is meetingek keretein belül tisztázni a félreértéseket, mérnökök is.

Viszont te egész idő alatt nem válaszoltál, nyilván dolgod volt.

És akkor jössz, és ledebilezed azokat, akiksegíteni próbálnak a probléma megoldásában.

Nem szégyenled magad?

Ugye nem dohanyzol?

2023. jún. 22. 18:45
 17/35 anonim ***** válasza:
39%
Mint írtam nem kötelező kitáblázni a földutat ezen a helyen. Ez nem debilség kérdése, hanem jogszabály.
2023. jún. 22. 18:45
 18/35 anonim ***** válasza:
72%
Bejelentettem úthibaként, kíváncsi leszek mi lesz a válasz. :)
2023. jún. 22. 18:50
 19/35 A kérdező kommentje:

16

Mert szerinted az 1-2-5 mi, ha nem debil?

2023. jún. 22. 18:51
 20/35 anonim ***** válasza:
38%
19. 1-2 olyan amilyen. 5-te semmi baj. Olyannal mint 1-2 nem kell foglalkozni. Ha egy szinten vagy velük, persze akkor velük veszekszel, és nem a konstruktív válaszokra reagálsz.
2023. jún. 22. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!