Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit kellett volna tennem, ha...

Mit kellett volna tennem, ha ledudáltak, és nem tudom miért?

Figyelt kérdés
Kerékpárost előztem kanyar előtt lakott területen belül. Lassítottam, mert kicsit furán ment a bicajos, meg amugysem szeretek 50-el elmenni mellettük. Amikor a fékre léptem már akkor elkezdte a dudálást a mögöttem haladó. Amikor mellé értem a bicajos mellé akkor szintén nyomta. Néztem a tükröt, nem láttam, hogy irányjelzett volna vagy valami. Most az volt a baj vajon, hogy lassabban mentem, vagy későn észlelte az irányjelzőm, vagy ő irányjelzett csak épp nem láttam, nem tudom. Vagy talán másnak szólt a duda, nem tudom. Nagyon kíváncsi lennék rá mi volt ez. Ilyenkor mit lehet tudni? Megállni nem érdemes ugye? Annyira zavar, hogy nem tudom benéztem-e valamit, vagy sem.
2023. jún. 13. 22:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Tudom mit csináltam, csak azt nem, hogy miért dudált. Én úgy tanultam, hogy kerékpáros mellett nem húzunk el (hacsaknem nyílegyenes út, és tényleg sehol senki). Eddig még nem volt ilyen. Amikor lassítottam, és dudált próbáltam higgadt maradni. Figyeltem a tükörben hátha azért dudál, hogy kielőzzön, de nem. Szimplán követett. Nem tudom tényleg mi rosszat csináltam. Mem azt mondom, hogy tökéletes a vezetéstechnikám, de azért igyekszem. Tanulni a hibákból pedig szoktam, nem szeretek hárítani. Azért tettem ki a kérdést mert tőle nem tudtam megkérdezni, és gondoltam lehet van itt olyan aki már volt így egyik vagy másik odlalról.
2023. jún. 14. 07:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy véletlen volt. Motoron simán megesik velem, hogy az index kikapcsolása helyett/közben véletlenül rányomok a dudára.
2023. jún. 14. 07:18
 13/13 bazaltkaroly ***** válasza:

Lehet ismerte a biciklis, és így köszönt neki. Nem kell ezzel foglalkozni. Ha jól csináltál mindent, akkor nem neked szólt, ha meg a fékezésre reagált így, akkor tartsa be a követési távot, és szóljon egy szerelőnek, hogy a fékpedál a dudára van bekötve.

Tegnap mögöttem is dudált valaki. Mert besoroltam egy másik sávba, természetesen indexelve - olyan helyen, ahol nem kell átsorolni, mert a sáv kanyarodik el. Biztos látta egy barátját, és üdvözölte, mert én ugyan nem adtam okot rá. Ha nagyon nekem dudál valaki, akkor általában visszadudálok, hogy ne legyek udvariatlan.

#4 szerintem azzal keveri a dolgot, hogyha az autó nem hagyja el teljesen a sávot, akkor az nem előzés, hanem megkerülés, de ez NEM vonatkozik záróvonalra.

2023. jún. 14. 10:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!