Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lefulladsz néha tapasztalt...

Lefulladsz néha tapasztalt sofőrként?

Figyelt kérdés
Olyan ciki, mert amugy normálisan vezetek. De ha ülnek mellettem, magyaráznak pl. hova parkoljak meg ilyenek, stresszes leszek, és lefulladok...
2023. jún. 11. 14:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%
Persze, hogy előfordul. Aki azt mondja, hogy nem, az hazudik. Mind emberek vagyunk, mind hibázunk, akkor is, ha a világ legegyszerűbb dolgáról van szó és milliószor csináltuk már. 1-2 évesen megtanulunk járni, néha-néha mégis megbotlunk évekkel, évtizedekkel később is. Nem szégyen és mindenkivel megesik. MINDENKIVEL, kedves #3.
2023. jún. 11. 15:48
 12/17 anonim ***** válasza:
95%

Igen.

23 éve vezetek. Egy időben több száz km-re rendszeresen ingáztam. Sok éven keresztül céges autókat is hajtottam nem ritkán napi 600-1000 km-t is országon belül. Tehát messze nem vagyok kezdő sofőr, de néha megesik. Főleg a mostani autómmal. Van egy régi 18 éves kocsim, annak a kuplungjához vagyok szokva. Ami nekem teljesen kényelmes, kb a pedálút alsó harmadánál kezd el fogni és szépen fokozatosan "adagolható". Ezt szoktam meg. 5 éve vettem emellé egy új autót. Már garanciában is visszavittem, de a márkaszerviz széttárja a kezét, hogy nem tudnak vele mit csinálni, ez ilyen. Kb a pedálút felénél, vagy kicsit feljebb kezd el fogni, onnantól viszont nagyon hirtelen. Ha rendszeresen ezt az autót vezetem, akkor nem gond, megszokom, hogy a pedál félútjáig határozottan emelhető a lábam, onnantól viszont nagyon óvatosan, amíg el nem kezd fogni, aztán megint gyorsabban levehetem róla a lábam. Kicsit körülményes, de így lehet normál módon használni. De amikor a másikat vezetem sokáig és átülök, akkor vagy mindig hátba vág az autó, de olyan is van, hogy lefulladok. Pedig nyomatékból nincs hiány. 1500-as fordulaton már van 350 Nm, 1250-en 320 Nm. Múltkor éves szerviz alkalmával a szerviz udvaráról a szerelő a műhelybe harmadik próbálkozásra tudott beállni, mert ő is mindig lefulladt. Tehát nem hiszem, hogy ennek alapból ilyennek kellene lennie. Csak gondolom nem akarnak foglalkozni vele, ezért inkább elhajtanak. Már várom, hogy elkopjon a kuplung és kapjon valami normálisabb szettet. Azt remélem, akkor jobb lesz. Igaz ettől még messze vagyok. 5 év alatt 51 e km-t sikerült belerakni az autóba. Két autó között most megoszlik a használat, kevésbé gyorsan gyűlnek a km-ek.

2023. jún. 11. 16:24
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

Persze.

Eddigi legkedvesebb autom egy Golf II volt.

Also 1/3-tol felso 2/3-ig hosszan csusztathato kuplung, 0 tapasztalattal is jol indithato, vezetheto.

Eletem egyik legnagyobb meglepetese egy Audi A4 B5. Felso 3/4-nel es azonnal fogo kuplung. Ugy lehet vezetni, hogy fogashatarnal megallsz a felengedessel, emeleled a fordulatot es millimeterenkent engeded a kuplungot. Ha fogashatarnal nem allsz meg, mindenkepp rantani fog az auto, attol fuggen, milyen gyorsan engeded at rajta.

Lenyegeben felig benyomott, mozdulatlan pedalnal nyomod a gazt.

Ezek erre vannak meretezve, 300 000 km-nel vettek ki a gyari kuplungot.

Ugy vagyok vele, mint az elozo valaszolo.

Tobb rutinos haverom is lefulladt mar vele.

De legalabbis rangat az auto, mikor vezetik.

2023. jún. 11. 17:37
 14/17 anonim ***** válasza:
81%
Néha szinte mindenki lefullad.
2023. jún. 11. 18:13
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

Aki a jobb1-ben, vagy hátul ül, az ne szóljon bele, hpgy mit csinálsz! Ezt ne engedd meg, mert EZ balesetveszélyes! Majd, amikor ő vezet, akkor oda áll, ahová akar.

"Kuka utas vesd az észbe,

Ne dumálj a vezetésbe!"

Ezt még indulás előtt tisztázd vele!

Felnőtt ember vagy tiéd a felelősség. Ha bajt csinálsz, azt vállalod. De ha követed az "utasításait", és baj lesz belőle, ő vállalja? Megsúgom, nem, akkor is te leszel a hülye.

Állj a sarkadra!

2023. jún. 11. 20:44
 16/17 anonim ***** válasza:
94%
Néha előfordul, de leginkább csak a megszokottól eltérő helyzetekben. Például ha nagyon meredek emelkedőn kell betolatni valahova, pláne ha utánfutóval. Igaz már nem annyira jó a kuplungom meg a motor sem annyira nyomatékos. Ilyen helyzetekben nehéz eltalálni, hogy ne bömböltessem a motort őrült módjára, de ne is rángasson.
2023. jún. 11. 21:05
 17/17 anonim ***** válasza:
96%

Néha előfordul igen, mégha nem is sűrűn.

Sőt, 2 hete a szűk és meredek garázslejárón lefelé tolatva véletlenül levertem a tükröt. Nem értettem a problémát mert évek óta tolattam ott le és soha semmi gond nem volt vele, még a mostaninál nagyobb autóval is lementem kismilliószor gond nélkül aztán most mégis valahogy sikerült lecseszerinteni.

Van ez így néha.

2023. jún. 12. 01:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!