Beragadtam a kereszteződésbe, ha szabaddá válik az út el kell hagynom mielőbb, vagy átmehetek e még ???
#5: "ha nem tudod a lámpás kereszteződést elhagyni, nincsen szabály"
De van! A Kresz - 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól - 9.§ (7) bekezdés:
"(7) Zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha azt - forgalmi torlódás miatt - a zöld fényjelzés tartama alatt előreláthatólag nem lehet elhagyni."
Talán nem kellene olyasmibe belekötni, amit nem ismer az ember... Sajnos sokan vannak, akik vagy nem ismerik a Kreszt, vagy ismerik, de magasról tesznek rá...
Nem nekem írsz, de fenntartom a magam állítását: Mások szabálytalanságra rékényszeríthet, hogy én is megszegjem azokat.
Egyébként az idézet szabályban az áll, hogy előreláthatólag. Tehát ha a forgalom váratlanul torpan meg, akkor úgy ragadhatok ott, hogy nem kellett számolnom vele. Én szoktam figyelni, hogy a sor végén lévő előtt észlelhető-e valami mozgás, ami alapján feltételezhető, hogy simán át tudok menni. Egyébként nem teszem, de 3-4-5 lámpaváltás kivárása már életveszélyes. Már írtak helyeket, ahol gyakori, de én is tudok nem egyet, nem kettőt Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!