Milyen jogon hagyja figyelmen kívül a rendőrség a sebességmérőinek a hibahatárát és mérési bizonytalanságát?
Attól hangos a sajtó, hogy ha csak 1km/h-val túllépem azt a sebességhatárt amit a műszerük alapján határolnak be akkor megbüntethetnek. Aki jártas a témában az tudja, hogy minden műszernek van mérési hibája, de egy ilyen lézeres sok tényezőtől zavart lézeres műszernek meg pláne.
És akkor ott van még a mérési bizonytalanság is, ami nagyon el szokott szállni, mert abba minden kutyagumit bele kell számolni és még meg is kell szorozni 2-vel (szabvány szerint). Egy ilyen műszernél az minimum 5-7km/h ha tisztességesen határozzák meg.
Következésképpen ha a műszerük által mutatott érték alapján 1-2km/h-val túlléptem a határt még egyáltalán nem biztos, hogy tényleg.
Van jogom elkérni a kalibrálási/hitelesítési jegyzőkönyvet?
Ha a szakmai érvek hidegen hagynak hát beszéljenek a tények!!!!
Lézeres egység jellemzői:
Mérési tartomány: 25 – 600 m
Mérhető sebességtartomány: 10 – 300 km/h
Pontosság: +/- 2 km/h
Hullámhossz: 905 nm
Keress rá nyugodtan! a legtöbb helyen +-2km/h van megadva mérési pontosságnak.
De mint mondtam a mérési bizonytalanság ennél jóval nagyobb.
Ha a szakmai érvek hidegen hagynak hát beszéljenek a tények!!!!
Lézeres egység jellemzői:
Mérési tartomány: 25 – 600 m
Mérhető sebességtartomány: 10 – 300 km/h
Pontosság: +/- 2 km/h
Hullámhossz: 905 nm
Keress rá nyugodtan! a legtöbb helyen +-2km/h van megadva mérési pontosságnak.
De mint mondtam a mérési bizonytalanság ennél jóval nagyobb.
#55 Technológiai szempontból az égvilágon semmilyen különbség nincsen a futóműállító és a rendőrök sebességmérője között. Azt pedig nem mondtam, hogy nincs hibafaktor, csupán azt, hogy ez a hibafaktor abszolút 100%-ig elhanyagolható, mert olyan hajszálnyi tévedéssel dolgoznak, ami egyáltalán nem befolyásoló tényező. #56 jó példát írt rá. Egy egész töredékéről beszélünk. Nem fog 50km/h helyett 53-mat mérni, mint ahogy ti azt hiszitek.
#57 "pozícióra vonatkozik; a sebességet ellenben igen pontosan meg lehet határozni, még pontos pozíciós adatok nélkül is"
Úristen ekkora hülyeséget. Szerinted a sebességet miből kalkulálja? A pozíciódból basszameg. Azt figyeli, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot tettél meg. Illene tudnod első éves fizika óráról, hogy v=s/t, azaz a sebességet az eltelt idő alatt megtett útból számítod. Ha a műhold azt az adatot kapja, hogy 1 másodperc alatt megtettél mondjuk 10 métert, akkor ebből számolja, hogy a te sebességed 36km/h. De ha a pozíciót nem megfelelően érzékeli, akkor nem tud pontos sebességet mérni, márpedig az előbb már írtam (és ez hivatalos adat), hogy a műholdak hibahatára akár több méter is lehet, ami igen jelentős.
#59 Ez így van, ahogy mondod. A GPS pont ettől lesz alapvetően pontos, hogy sok mintát vesz és átlagol. Tippelj, hogy mi működik pontosan ugyanígy: például A RENDŐRÖK LÉZERES SEBESSÉGMÉRŐJE!
#60 "a mérés pillanatában érvényes sebességértéket mutatja" Hát persze csak vegyük már figyelembe, hogy a navigációs műhold ~20 ezer kilométerre van innen, ezt az utat kétszer kell megtennie, oda és vissza az információnak. Ezt 0.13 másodperc alatt teszi meg. Ugye megint ott járunk, amit már írtam, hogy egy ilyen kis mértékű eltérés figyelmen kívül hagyható, ez igaz, nem is akarom ezzel a GPS pontosságát aláásni. De még mindig az a helyzet, hogy míg a GPS 0.13 másodperccel van lemaradva, addig szerinted a lézer pl. 50 méterről mennyire jön ki? Segítek: 0.00000016 másodperc.
#62 Még mindig nem érted, hogy az a +-2km/h egyetlen mérés legeslegrosszabb hibahatárát jelölik. Ez nem azt jelenti, hogy MINDEN mérés 2km/h-val tér el a valóságtól. Ezért készül sok felvétel és a felvételek átlagolása után az eltérés ezred nagyságrendű (maximum). Nem fog 50km/h helyett 52-t mérni, ez csak a te agyad szüleménye.
#65 (62)
1. A +-2km/h nem a "legeslegrosszabb hibahatára", mert mint mondtam után jön még csak a mérési bizonytalanság, ami a műszeren kívüli befolyásoló tényezőket is magába foglalja! (Sajnos mindig nem értesz hozzá!)
2. 50km/h helyett nem 52-t fog mutatni, hanem 48 és 52 között valamit amiről nem fogod tudni, hogy valójában mennyi. (Sajnos mindig nem értesz hozzá!)
3. Az a bizonyos sok felvétel pont azért készül, hogy az eredmények kiátlagolása után el tudják érni ezt a bizonyos +-2km/h! Ha nem átlagolnának ennél sokkal gyalázatosabb lenne a műszer pontossága.
4. Ha ennyire biztos vagy a dolgodban, mutass nekem egy hivatalos kalibrálási jegyzőkönyvet, ami az "ezred nagyságrendű" eltérést támasztja alá! Mert ha nem tudsz ilyet mutatni, akkor mindaz amit leírtál, "csak a te agyad szüleménye"!!!
Tessék csak megnézni az ezen az oldalon letölthető pdf-ek hivatalos adatait!
Rögtön az első:
ARH CAM S1
sebességtartomány: 1 – 300 km/h
sebességmérés pontossága:
100 km/h - ig: ± 3 km/h
100 km/h - tól: ± 3 %
1. Nincs mérési bizonytalanság. Ilyen kifejezés nem létezik. Egy tökéletes világban a lézeres mérés tűpontos és abszolút hibátlan. A világ nem tökéletes, ezért van hibafaktor. Ezt te mérési bizonytalanságnak hívod, tévesen. (Sajnos mindig nem értesz hozzá!)
2. Így van, 48 és 52 között valamit. Viszont két dolgot kellene megértened: először is, a 48 és az 52 a legeslegrosszabb esetet tükrözi, miközben a mérések 99,9%-a 49.9 és 50.1 között lesznek. Másodszor pedig, szerinted a 48 és 52 számoknak mi az átlaga? 50. Meg is kaptuk a tűpontos mérést, ami szerinted lehetetlen. (Sajnos mindig nem értesz hozzá!)
3. Nem. Azért átlagol, hogy a hibafaktor kinullázodjon és a kiértékelés (átlagolás) után egy effektíve hibátlan mérést kapjunk. Ez nem ABSZOLÚT pontosságot jelent, mert olyan nincs (lsd. 1-es pont, nem tökéletes világ), de a valóságtól való eltérés értelmezhetetlen, 50km/h helyett mér 50.0001-et, az a kutyát sem érdekli. (Sajnos mindig nem értesz hozzá!)
4. Te vagy az, aki vádaskodik. Annak kell bizonyítani, aki vádaskodik. Ha én most megyek a rendőrségre és feljelentelek téged, hogy elloptad a kecskémet, akkor NEKEM kell bizonyítani, hogy te loptad el a kecskémet, mert én vádollak téged. Te mint vádemelő, mutass egy laboratóriumi mérést, ami igazolja a vádat. (Sajnos mindig nem értesz hozzá!)
A mérési bizonytalanságról annyit, hogy legalább olvass utána, ha tök hülye vagy hozzá!
Maradjunk annyiban, hogy a tények engem igazolnak!
Te meg mondhatod "az agyad szüleményét"... Jogod van hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!