Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Amióta léteznek az autós...

Amióta léteznek az autós kamerák, változott valamit a vezetési stílusod?

Figyelt kérdés

Én úgy látom, mintha most normálisabban vezetnének az emberek, mint jópár éve.

Kivéve talán a lepukkantabb vidéki települések környékét, ahol jogsi nélkül száguldoznak 50e Ft-os autókkal.

2023. ápr. 3. 07:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy vezetnek normálisabban.
2023. ápr. 3. 07:56
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Előtte is normálisan vezettem.
2023. ápr. 3. 08:06
 3/18 anonim ***** válasza:
96%
Én nem tapasztalom a vezetési morál javulását
2023. ápr. 3. 09:13
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

Aha! Akkor velem van baj itt Pesten.

A piros lámpa mintha csak karácsonyi dekor lenne. Záróvonal? Díszítő elem. Zebra? Az meg mi? Húszan akarnak balra kanyarodni? Semmi gond! Elmegyek mellette, és betolom a kocsi orrát az első elé.

50-es úton 65-tel mennek előttem? Ledudálom a fejét! Megállni stoptáblánál lúzerség…

Én ilyen dolgokat tapasztalok, és egyre gyakrabban.

2023. ápr. 3. 09:34
 5/18 anonim ***** válasza:
96%

Kevés embernek van kamerája, a barmokat meg nem érdekli, ha felveszik.

Én drasztikus romlást tapasztalok Pesten, másfelé nem nagyon járok.

Ma is három balesetbe futottam bele. Az egyiket láttam is, de ahogyan kezelték a kialakult helyzetet a többiek, az teljes téboly.

2023. ápr. 3. 10:06
 6/18 anonim ***** válasza:

Vicces, hogy hasonló értelmű válaszok teljesen eltérően vannak értékelve.

A tapasztalatomat leírtam. Hogy nem önmagom szokásáról írtam? Ez mennyiben érdekes. Nem, az én vezetésemet nem befolyásolja, hogy van-e kamera a kocsikban. E legcsekélyebb mértékben sem. Ha egyesek képesek rendőrautó előtt is durva szabálytalanságokat csinálni, esetleg magát a rendőrt szívatni (Nem, nem jelöletlen kocsikról írok!), akkor egy fedélzeti kamera sem fogja zavarni.

2023. ápr. 3. 10:32
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

Dehogy vezetnek normálisabban, sőt...

Én nem változtattam

2023. ápr. 3. 11:24
 8/18 anonim ***** válasza:

A Budapesti tahóság bőven túlszárnyalja a nagyobb német városokat, mint München, Frankfurt, Lipcse, Hamburg. Hiába a kamera.

A legtöbb tahó vezető itt van azok közül, ahol jártam.

2023. ápr. 3. 11:32
 9/18 anonim ***** válasza:
93%

Én csak Ausztriában/Bécsben vezettem de tényleg ég és föld a vezetési kultúra.

(Persze azért ott is vannak barmok, de azok 99%-a román, szerb, magyar, ukrán).

Nekem már lassan 5 éve van kamerám, egyszer majdnem jól jött amikor majdnem elcsaptam egy gyökér bringást aki azt hitte a macisajt az autósra vonatkozik amikor bringaút keresztezi az autós egyenesen haladó útvonalát...

végül is nem feltűnő, hogy felé van fordítva a tábla, autós csak egy oszlopot lát :D

Durva kirívó esetem még nem volt, ha lenne tuti vinném a rendőrségre a felvételt.

Nem hiszem, hogy spcilinek lehetne nevezni azt aki feljelent valakit aki 120-al átszáguld egy zebrán az álló kocsisor mellett miközben jönnek a gyalogosok és csak a szerencsén múlt hogy nem lett tragédia.

Persze az ilyenekkel nem foglalkozok, hogy stop táblánál csak gurulva "állt meg", ennyire kötsög nem vagyok :D

Viszont a vicces élethelyzetek miatt jó a kamera, már rakás felvételem van :)

Ma is lett 2:

egyik: körforgalom, előttem mikrobusz megáll, tolatólámpák felkapcsolódnak... na mondom ha ez nekem jön faxa lesz.

De nem, ment ő egyenesen tovább majd fél perc múlva kialudtak a lámpák :D

másik: valami tizenéves fordból olyan szinten jött a füst a kipufogóból amikor motor fékezett, hogy azt hittem kigyulladt.

Direkt kinyitottam a szellőzőt megszagolni.... egy az egyben mint amikor valaki flexxel vág vasat, az a szag. Bánat tudja mi lehetett az, hogy csak motorféknél köpte kifele neki a füstöt.

2023. ápr. 3. 16:36
 10/18 anonim ***** válasza:
De, itt gyakorin pl. mindenki nagyon jó sofőr amióta vannak kamerák. Amúgy a való életben mind bénák vagyunk.
2023. ápr. 3. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!