Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A zebrát luxus észrevenni?

A zebrát luxus észrevenni?

Figyelt kérdés

Kb 4 éve is me gma is majdnem elütött a zebrán egy audis. Anno zebra előtt elkezdett előzni a kisvárosban, ment vagy 800-al tuti, én épp mentem át. Hiába mutogattam, hogy a k..va anyádat, szemrebbenés, fejfordítás nélkül és lassítás nélkül ment tovább, épphogy elkerültem.

Ma meg szintén a zebrán a 30 milliós audi suv mikor már a zebra harmadánál játok fogja és rágyorsít! Na ez meg egy szőke pi..a volt.

Másnál is volt ilyen? Mit lehet ilyenkor tenni?

2023. márc. 13. 18:28
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*80-nal
2023. márc. 13. 18:29
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk a héten tettek ez ellen a rend éber őrei. A zebrát egy civil kocsiból kamerázták a rendőrök, aki szabálytalankodott 200 méterrel távolabb le is meszelték az egyenruhások.
2023. márc. 13. 18:31
 3/18 A kérdező kommentje:
Én egy elég jó helyen lakom, de itt sose raknak rendőrt sehová. Tele van ilyen gazdagokkal a fél város.
2023. márc. 13. 18:33
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
#3 Írni kell egy levelet a helyi rendőrkapitányságra ha valahol sűrűn találkozol szabályszegéssel.
2023. márc. 13. 18:34
 5/18 anonim ***** válasza:
97%
Igazából ebben látványos változásra én a szórványos rendőri akciók ellenére sem számítok. Egyszerűen óriási meló az autósközpontú társadalmat úgy nevelni hogy tisztelje mindenki a gyalogosokat.
2023. márc. 13. 18:51
 6/18 anonim ***** válasza:
69%

Én konkrétan láttam olyat is élőben, amikor el ie ütöttek egy gyalogost.

A legtöbben ha zebrát látnak és lelépni akaró gyalogost, a gázba taposnak megfélemlítési célból. Ezen a kultúrán nagyon nehéz változtatni, ha rendszeresen büntetnének, második alkalommal pedig menne a büntetőeljárás szándékos veszélyeztetés miatt, akkor talán idővel lenne változás.

2023. márc. 13. 19:42
 7/18 anonim ***** válasza:
3%
Minek mentél oda?
2023. márc. 13. 22:20
 8/18 anonim ***** válasza:
96%

Sajnos Magyarországon az átlagbunkó csak abból ért ha bevonják a jogsiját (vagy néha abból sem). Esetleg ha az ő hozzátartozóját csapja el egy másik paraszt a zebrán.

A környező országokban kifejezetten utaznak a rendőrök a zebrás kihágásokra, a gyalogosnak még rá sem kell lépnie a zebrára, az autósnak már kutyakötelessége átengednie. Meg persze az is alap hogy a kétsávos egyirányú forgalomnál a zebra előtt nem előzhetsz.

2023. márc. 14. 08:29
 9/18 anonim ***** válasza:
9%

Ha látod, ohgy nagy sebességgel jön ne indul el

átkelés előtt amúgy is szét kéne nézni...

2023. márc. 14. 08:47
 10/18 anonim ***** válasza:
19%

Ha van időd mutogatni, anyázni, meg szépen megvizslatni hogy nézett ki a sofőr és mit csinált ,akkor baromi messze volt a veszélyestől...

4 évente egy eset meg minden csak nem rendszeres, szép általánosítás lett

2023. márc. 14. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!