A zebrát luxus észrevenni?
Kb 4 éve is me gma is majdnem elütött a zebrán egy audis. Anno zebra előtt elkezdett előzni a kisvárosban, ment vagy 800-al tuti, én épp mentem át. Hiába mutogattam, hogy a k..va anyádat, szemrebbenés, fejfordítás nélkül és lassítás nélkül ment tovább, épphogy elkerültem.
Ma meg szintén a zebrán a 30 milliós audi suv mikor már a zebra harmadánál játok fogja és rágyorsít! Na ez meg egy szőke pi..a volt.
Másnál is volt ilyen? Mit lehet ilyenkor tenni?
Én konkrétan láttam olyat is élőben, amikor el ie ütöttek egy gyalogost.
A legtöbben ha zebrát látnak és lelépni akaró gyalogost, a gázba taposnak megfélemlítési célból. Ezen a kultúrán nagyon nehéz változtatni, ha rendszeresen büntetnének, második alkalommal pedig menne a büntetőeljárás szándékos veszélyeztetés miatt, akkor talán idővel lenne változás.
Sajnos Magyarországon az átlagbunkó csak abból ért ha bevonják a jogsiját (vagy néha abból sem). Esetleg ha az ő hozzátartozóját csapja el egy másik paraszt a zebrán.
A környező országokban kifejezetten utaznak a rendőrök a zebrás kihágásokra, a gyalogosnak még rá sem kell lépnie a zebrára, az autósnak már kutyakötelessége átengednie. Meg persze az is alap hogy a kétsávos egyirányú forgalomnál a zebra előtt nem előzhetsz.
Ha látod, ohgy nagy sebességgel jön ne indul el
átkelés előtt amúgy is szét kéne nézni...
Ha van időd mutogatni, anyázni, meg szépen megvizslatni hogy nézett ki a sofőr és mit csinált ,akkor baromi messze volt a veszélyestől...
4 évente egy eset meg minden csak nem rendszeres, szép általánosítás lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!