Hogyan lehetett volna elkerülni az M1-es tömegbaleset?
Gondolni kell erre üzemeltetésnél??
Nem másabb mint egy nagyon sűrű köd, ködlámpa nélküli autókkal. Arra miért nem gondol a közútkezelő? Miért nem fújja le a ködöt, port a pályáról, nagy turbinákkal??!
Tele kell rakni követési távolság figyelőkkel az autópályát. Ahogy előttem is írták, senki nem tartja be.
Sőt a sok belsősávtakarító ki is kényszeríti hogy 130al húzódj be 2 db 20 méterre haladó 80al menő kamion közé csak azért hogy ő 170el tovább roboghasson valaki mögött 3 méterrel..
1. Forgalomtechnikailag:
-Ha ez az adott helyen gyakrabban előfordul, akkor védőfal építésével
-Az autópálya lezárásával, digitális táblákon történő tájékoztatás és sebességkorlát
2. Járműtechnológiailag:
- a modern autókban a radar alapú vészfékasszisztens segíthet elkerülni az ilyesmi ráfutàsos balesetet
3. Vezetéstechnológia:
-Követési távolság betartása
-Ha előre látod az átfúvást előre lassítasz
-Sebesség mérséklése, hirtelen fékezés elkerülése
-Megfelelő kivilágítás
Én azt tudom, hogy egyszer olyan szakadó eső kapott el pályán, hogy konkrétan 50-70 körnékén nem tudta lemosni az esőt az ablaktörlő. Benyomtam vészvillogót, ködlámpát, mindent, hogy lássanak hátulról.
Az előttem haladónak gyakorlatilag csak a köd meg féklámpáit láttam, de így is nehezen volt meghatározható a mozgása, sebessége. Nagyon oda kellett figyelni.
Közben meg belső sávban voltak erős autósok meg dobozosok akik simán 140-150-el romboltak el teljesen vakon a majdnem álló sor mellett.
Ha előttem megállt volna a sor, akkor én is megálltam volna, és a mögöttem jövő autós is és így tovább. De aki 150-el jött az biztos, hogy nem állt volna meg, csak ha miután összetolt 3-4 másik autót.
Követési távolság betartása + látási viszonyoknak megfelelő sebesség választása.
Az M1-esen rendszeresen megy a tömeges hőmérőzés, bármi váratlan dolog van, borítékolható a tömegbaleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!