az illetékes kapitánység küldött egy levelet, ahol leírták hol és mi történt. most várnak tőlem 8 napon belül egy adategyeztetést, meg hogy ki vezette az autót, azután indul meg a szabálysértési eljárás.
köszi az eddigieket mindenkinek! 22:50 tippjét követem, lesz, ami lesz, aztán leírom mi lett a vége.
2010. okt. 6. 20:03
22/29 anonim válasza:
de tuti hogy 63 km/h-s "ámokfutó" fogja a családtagodat elütni. sok faluba 70-es tábla van végig. szerinted miét?
városba nagy forgalomba oké az 50 de faluba közel sem reális érték főleg ahol minimum 50 méterre belátod az utat meg a járdát magad előtt. olyan szakaszokon faluba még a 70-80 is biztonságos tempónak mondható ha tudatos jó reflexel rendelkező sofőr vezet, még akkor is ha szabálytalan.
azért nem kell tulzásokba esni és gondolkodni sem ártana mielőtt ideröffentesz valamit.
2010. okt. 6. 21:32
23/29 anonim válasza:
ha kiküldték a levelet, akkor a rendőrség honlapján a rendszám és az ügyigazgatási szám alapján meg lehet nézni a felvételeket.
Ott mutatja a bírság összegét is.
Ha nem éri el a harmincezres bírságot, akkor levelet sem küldenek, hanem a helyszínen megállítanak és helyszínbírságot szabnak ki.
(Ez megtörtént: 40es tábla, bemért 51-el, megállít: 3000Huf és egy pont. A utánam lévő 52vel mérték, neki 10000HUF csekk jutott.)
2010. okt. 7. 19:20
24/29 anonim válasza:
Tudom, hogy már relatíve sok idő telt el a kérdés kiírása óta, de most szeretnék pontosítani, hátha ezzel másoknak is segítek.
Lakott területen belül 50-es korlátozásnál 66 km/h-tól büntetnek, a bírság mértéke 30 000 ft. Kivétel, ha előtted nagy a forgalom és ezzel veszélyeztetsz másokat, ebben az esetben már 61-től is kaphatsz csekket. Maximális helyszíni bírság 4500 ft lehet. Illetve amit még érdemes tudni. Ha a rendőr letegez és nem köszön, alanyai jogon megtagadhatod a válaszadást, mivel nem tartotta be a szokásos eljárási mechanizmust.
Bővebb információkért: www.traffipaxinfo.hu
2010. nov. 24. 15:24
25/29 anonim válasza:
hát igen, ez mind szép és valóban így lenne, csak azért ne feledjük, hogy ez nem jogállam, és előbb rángatnak be egy bokorba, h agyonverjenek, mint hogy neked lehetőséged legyen ellenkezni
2010. nov. 24. 18:01
26/29 anonim válasza:
Utolsó, már elnézést a hangnemért, de orbitális baromságot írtál. Olvass utána! Miután meglett a jogsim és kézhez is kaptam, az volt az első, aminek utánanéztem, hogy milyen jogai vannak a rendőrnek velem szemben. Ergo nem csak a levegőbe beszéltem, ezek a jogaink papírra vannak vésve és minden kis rendőrpalántának megtanítják, mielőtt tiszt lenne belőle. Szóval kedves vezetőtársaim, ha a rendőr nem köszön és/vagy letegez, már meg is tagadhatjuk a válaszadást. A későbbiek folyamán igyekszem bemásolni a pontos paragrafusokat, megfogalmazásokat. Jó, ha ilyeneket tudunk és akkor nem kell hülyeségekkel belekötni a másikba, hogy berángat a bokorba és megver stb.
2010. nov. 26. 15:42
27/29 anonim válasza:
Én értékelem a segítő szándékodat és lehet, hogy a jogszabályokkal tisztában vagy - bár én ezt is kétlem -, de az életről nem sok fingod van az biztos.
2010. nov. 26. 16:28
28/29 anonim válasza:
Ebben lehet, hogy igazad van, még fiatal vagyok, van mit tanulnom. De ebben a kérdéskörben egy 29 éves, 12 éve jogosítvánnyal rendelkező felnőtt adta a tippet. Na mindegy, nem áll szándékomban vitázni, de szerintem ez a beránt a bokorba dolog azért kicsit morbid.:)
2010. nov. 29. 08:11
29/29 anonim válasza:
nincs böntetés...a 15km/h nál kevesebbel léped túl akkor nincs büntetés de ha már 16km/h az már 30 ezer de ezt nézd meg [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!