Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 50 helyett 63-mal bemértek....

Gsrric kérdése:

50 helyett 63-mal bemértek. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
az illetékes kapitánység küldött egy levelet, ahol leírták hol és mi történt. most várnak tőlem 8 napon belül egy adategyeztetést, meg hogy ki vezette az autót, azután indul meg a szabálysértési eljárás.
2010. okt. 5. 21:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

22:02-esnek: mégis te vagy eltévedve.

[link]

65-től él a 30 ezres bünti, ez alatt megszüntetik az eljárást szabálysértés hiányában. Gondolom, az adategyeztetés azért kell, hogy egy ejnyebejnyét kiküldhessenek.

2010. okt. 5. 22:20
 12/29 anonim válasza:
100%
Az új szabályozás szerint teljesen mindegy, ki vezette az autót, a bírságot az autó tulajdonosának küldik ki. (ezt pont azért találták ki, mert előtte senki sem volt hajlandó beismerni, hogy nem ő vagy az anyósa vezetett)-
2010. okt. 5. 22:23
 13/29 A kérdező kommentje:
szal a 30ezres bünti az az objektív felelősség legalsó határa, ami pl az 50es seb.határnál 65től kezdődik. meg akkor azonnal küldik a csekket az autó tulajának, nem kérdezősködnek. tehát az én esetem max szabálysértés. eddig tudom, innentől nem, azért kérdeztem. köteles vagyok adatokat egyeztetni, de mi van akkor, ha hihető választ adok, h fogalmam sincs sajna ki vezette. megjegyzem nem szoktam száguldozni, főleg nem lakott területen, de sajnos rosszkor rossz helyen pont nem figyeltem az órára...
2010. okt. 5. 22:37
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba:

Ha valakit gyorshajtás miatt lefényképeztek a rendőrségnek két lehetősége van:

a) az objektív felelősség alapján a jármű üzembentartóját bünteti meg függetlenül attól, hogy ki vezette az autót. Ebben az esetben valóban csak akkor büntethetnek 50-es sebességkorlátozásnál ha legalább 65-tel ment.

b) szabálysértési eljárást kezdeményeznek a jármű vezetője ellen, de ehhez bizonyítani kell, hogy ki vezette az autót. Ebben ez esetben nem él a min. 65-ös sebességhatár, akkor is megbüntethetik a sofőrt ha 51-gyel ment.

Mivel a kérdező 63-mal ment az objektív felelősség alapján nem tudják büntetni az üzembentartót, csak a sofőrt. Ezért szólították fel, hogy nevezze meg azt, aki a kocsit vezette, hogy őt büntethessék meg. Ebben az esetben viszont lehet élni az ismert kiskapuval, nevezetesen azt kell válaszolni, hogy Büntetőeljárásról szóló törvény vonatkozó szakasza alapján saját magamra vagy közeli hozzátartozómra nem vagyok köteles terhelő tanúvallomást tenni, ezért a nyilatkozattételt megtagadom. A levélre viszont mindenképpen válaszolni kell ezzel a szöveggel, ellenkező esetben szankciók lesznek, ha jól tudom bevonhatják a forgalmit.

2010. okt. 5. 22:50
 15/29 anonim ***** válasza:

ez a 65tol buntetes a tolerancia miatt van. ennyi.

ha nem igy lenne, mindenki fizethetne a csekket.

2010. okt. 5. 23:51
 16/29 anonim ***** válasza:

22:50

így van!!!!!!!!!

2010. okt. 6. 06:20
 17/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is úgy tudom, hogy a 63-ig eleve nem büntetnek. De gyorshajtásért is csak az üzembentartót tudják büntetni, mégpedig úgy, hogy írásban nyilatkozik arról, hogy az adott időpontban ő vezette az autót. Ha valakit be tudsz fűzni, hogy nyilatkozzon (írásban, aláírással ellátva), hogy akkor és ott ő volt a sofőr, abban az esetben téged nem tudnak megbüntetni egy esetleges gyorshajtás esetén (de a 63 még nem az!) és őt sem, hisz nincs semmi köze az autóhoz. Itt van vmi joghézag, úgy tudom; érdemes lenne pontosan utána nézni :-)

Sok sikert!

2010. okt. 6. 08:28
 18/29 anonim ***** válasza:
Tedd azt, amit 22:50 irt! Ha nincs igazad,legfeljebb küldenek egy válaszlevelet. Utána húzni kell az időt, mert 60 nap alatt hatályát veszti az egész ügy.
2010. okt. 6. 08:40
 19/29 anonim ***** válasza:
46%

Az én utcámban nem jár rendőr, csak a hétvégi, Balatonról visszatérő forgalom.

Mindenkinek van kitolható vastalicskája, nagynyomású slagja és szívlapátja készenlétben.

Életünk védelmében.

2010. okt. 6. 12:53
 20/29 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Nem véletlenül írtam másodikként, hogy "El ne áruld ki vezette az autót..." Meg kell tagadni sofőr azonosítását és kész, válaszolni is csak akkor kell, ha tértivevényes levelet kaptál.

Kár hogy emiatt a válaszom miatt egyesek engem néznek gyerekgyilkos gázolónak, de nem ezen a 13 km/h -n múlik a közlekedési kultúra, hanem egész máson.

2010. okt. 6. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!