Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért muszáj minden áron...

Miért muszáj minden áron kikerülni a buszt?

Figyelt kérdés
Van pár olyan megálló az adott útszakaon ahol közlekedek, hogy a busz csak az út szélén áll meg, nincs rendes öböl kialakítva nekik. És van 1-2 hely, ahol kanyarban van ez a szitu. Én ilyenkor megvárom, hogy elmenjen a busz. Kb. 20 másodperc max, kevés felszálló van már ott (végállomás előtt). Mai napon is megvártam, mert nem látni be a kanyart. A mögöttem érkező elkezdett kikerülni minket. Én direkt hagytam távolságot, mert szinte éreztem, hogy jönni fognak (nagy a forgalom ilyenkor). Természetesen szembe találkozott a szeméből jövővel. Miért kell ezt csinálni? 10 mp ennyire gáz dolog várni a busz mögött? Nyilván én is kerülöm, ha tudom. De ez nem olyan akadály amit mindenképpen kerülni kell, hiszen nem órákat áll ott. Ti mit gondoltok erről?
2023. febr. 10. 00:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is van ilyen szakasz. Én sem kerülöm ki ott a buszt, pedig futár vagyok. Viszont sok szembe találkozást láttam már. Szerencsére baleset nem nagyon lesz belőlük, mert a szemből jövők nagy része is számít a sok türelmetlenre. És sokkal kevésbé zavar, ha pár másodpercet kell várnom egy busz miatt, mintha egy szüttyögő mögött karavánozunk öten-hatan perceken át.
2023. febr. 10. 08:14
 12/19 anonim ***** válasza:
68%
Egyszerű: Minden félkegyelmű szerezhet jogosítványt, nincsen pszichológiai alkalmassági vizsgálat, igazából orvosi sem, a KRESZ vizsga egy általános alsós dolgozat szintjén van, a vezetésen is előbb utóbb mindenkit átengednek, legfeljebb fizet érte.
2023. febr. 10. 09:55
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
Èn is megelőzöm a buszt, de nem minen áron. Ha egy egyenes, belátható kereszteződès mentes utca, akkor nem lehet gond, mert ha el is indul a busz, gázadás, vagy fèkkel simán megoldható. Amit leírtál az a türelmetlensèg, de ez előfordul városon kívül is (sajna) Nem az előzèssel van gond, hanem az előrelátátás hiánya, felelőtlensèg.
2023. febr. 10. 13:10
 14/19 anonim ***** válasza:
6%
Attól, hogy az út szélén áll meg a busz, miért ne lehetne kikerülni? Semmi nem tiltja meg. Ha negyed órás pihenőt tart, akkor negyed óráig állsz mögötte? Egyébként hol van ilyen, hogy kanyarban útszéli buszmegálló? Ha van is ilyen, akkor itt nem a kikerülő hibás, hanem aki oda berakta a buszmegállót.
2023. febr. 10. 20:36
 15/19 A kérdező kommentje:

"Attól, hogy az út szélén áll meg a busz, miért ne lehetne kikerülni?"

Ezt ki mondta?

Ha egyenes az útszakasz nyilván nem ülök a busz mögött sakkozni.

De ez egy kanyar előtt van. Miért ne lenne hibás a kikerülő? Ha veled frontálisan csattanna valaki e-miatt, te örülnél?

Nem szokott ott busz negyedórás pihenőt tartani, mert csak a Volán járatai állnak ott meg. Mint írtam max fél perces megállásokról van szó.

2023. febr. 10. 22:43
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mutasd meg hol írja elő a KRESZ, hogy kanyarban nem lehet kikerülni álló járművet. Megsúgom, hogy csak olyat fogsz találni, ami a körültekintő kikerülésről szól.
2023. febr. 11. 00:14
 17/19 A kérdező kommentje:

Aha, de ha jönnek szemből akkor az nem körültekintő, már bocs. Ha a te családodat csapná szemből ezért valaki akkor is ezt mondanád? Kresz szabály oké. Nem azt mondom, hogy egy lerobbant kocsit ne kerülj ki óvatosan kanyarba, de egy buszt ami fél percen belül nincs ott, azt miért kell?

Számomra ez elég gáz. Persze, haladjunk, legyünk dinamikusak meg minden, de ha tudod, hogy mindjárt elkotródik előled akkor miért nem várjuk ki azt a pici időt?

Ugyanúgy kerékpárost sem előzöl beláthatatlan kanyarban (tudom, hogy előzni kikerülni nem ugyanaz a fogalom, de itt a buszt kikerülni neccesebb, mint a mozgásban levő kerékpárost). Mindenesetre köszi a választ. Bár nem értek egyet, mostmár kezdem érteni egyesek miért kockáztatják mások életét. A kresz szabály sajátos értelmezése.

2023. febr. 11. 09:48
 18/19 anonim ***** válasza:
27%

Én azt nem értem, te miért vagy annyira felháborodva, hogy napok óta ezen pörögsz. Ezer szabálytalanságot meg tényleg veszélyes szituáció történik egy nap, ha mindenen így kiakadsz, elég hamar agyvérzést kapsz.

Ráadásul te összemosod a tényleg veszélyest meg szabálytalant azzal, amivel te szimplán nem értesz egyet valami okból.

2023. febr. 11. 10:00
 19/19 A kérdező kommentje:
arra van az oldal, hogy kérdezzünk. Én meg azt nem értem, minek válaszolsz olyanra ami szerinted felesleges barom kérdés. Engem érdekel, hogy azok akik ezt csinálják mi okból teszik. Kész. És elég veszélyesnek tartom nemcsak szabálytalannak,mert az is. Viszont azért agyvérzést nem fogok kapni, te hamarabb ha egy szimpla gyakoris kérdés ennyirw felcsesz
2023. febr. 11. 12:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!