Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért muszáj minden áron...

Miért muszáj minden áron kikerülni a buszt?

Figyelt kérdés
Van pár olyan megálló az adott útszakaon ahol közlekedek, hogy a busz csak az út szélén áll meg, nincs rendes öböl kialakítva nekik. És van 1-2 hely, ahol kanyarban van ez a szitu. Én ilyenkor megvárom, hogy elmenjen a busz. Kb. 20 másodperc max, kevés felszálló van már ott (végállomás előtt). Mai napon is megvártam, mert nem látni be a kanyart. A mögöttem érkező elkezdett kikerülni minket. Én direkt hagytam távolságot, mert szinte éreztem, hogy jönni fognak (nagy a forgalom ilyenkor). Természetesen szembe találkozott a szeméből jövővel. Miért kell ezt csinálni? 10 mp ennyire gáz dolog várni a busz mögött? Nyilván én is kerülöm, ha tudom. De ez nem olyan akadály amit mindenképpen kerülni kell, hiszen nem órákat áll ott. Ti mit gondoltok erről?
2023. febr. 10. 00:21
1 2
 1/19 anonim válasza:
95%
Mert sok a felelőtlen és szarnak bele abba a ténybe, hogy mások is vannak az utakon. Nálunk a régi gimnáziumomnál van egy buszmeg, előtte 15 méterrel gyalogátkelő, nem beszélve arról hogy ügye sok gyerek szaladgál ott. Telibe szarják és előzik a buszt, közben kereszteződés is van a buszmeg és az átkelő között... Most nem azért hogy önkéntes rendőr legyek, de ja felbasz a sok szerencsétlen, okj-s Schumacher.
2023. febr. 10. 00:47
 2/19 anonim ***** válasza:
92%

1-es, a veszélyes szabálytalanságok szóvá tétele egy anonim internetes fórumon távol áll az önkéntes rendőrködéstől.

Egyébként én is úgy érzem, hogy a busz a tanulóvezetőkhöz hasonló irritáló valami az utakon, amit az átlagnál nagyobb kockázatot vállalva is sokan maguk mögött akarnak tudni es pontosan az ilyen kanyarban lévő, kereszteződés előtti vagy épp zebra előtti megállókban mutatnak be nagyon gyakran kockázatos kikerülő manővereket. De meg csak nem is maga a kikerülés a zavaró , hanem az, hogy nem mérik fel, milyen meglepi várhat a busz takarásában.

2023. febr. 10. 06:33
 3/19 anonim ***** válasza:
87%

Mert türelmetlenek.

Akkor tudom "megérteni" (a szabálytalanságot és veszélyeztetést nyilván nem, hanem azt, hogy el akar menni), amikor mondjuk itt, a mi városunkban, ha valaki beragad a busz mögé, akkor akár 10 km-n keresztül is ugyanúgy minden fánál meg fog állni és - a jegyvásárlók miatt (Volán) - vagy fél perceket várni.

És mindenki tudja, hogy összesen kettő olyan rövid szakasz van az úton, amikor legalább elméletben van lehetőség arra, hogy előzni lehessen, ezért erre mindenki törekedni szokott. Murphy, hogy persze ilyenkor általában jönnek szembe és/vagy a buszról leszállók rögtön átmennek a busz előtt, tehát általában lehetetlen küldetés elmenni.

Szóval a szándékot értem, én magam is el szoktam menni mellette, ha lehet, ugyanakkor a szabálytalanságot semmi nem menti.

2023. febr. 10. 06:40
 4/19 A kérdező kommentje:
Oké én is értem, de nem értem hogy merik bevállalni. És itt annyira felesleges, mert ha nem kerüli ki akkor is csak max 30 mp-t veszít.. És pár km után már egyenes szakasz van, és simán tudja előzni, de ha nem akkor a két sávos is pár km-el arrébb van, akkor meg már végképp megszűnik a probléma. De mint ahogy írtam, tényleg alig van felszálló. Lóf@szt nem kell várni, a buszsofőröket ismerem kiskorom óta, és nem tökölnek. Semmi értelme.
2023. febr. 10. 07:05
 5/19 anonim ***** válasza:
44%

Ők nem ismerik a buszsofőröket gyerekkoruk óta, ezért biztos azt gondolják, hogy tökölni fognak.

Most komolyan, milyen választ vársz?

Pár jóléti országot leszámítva a világon mindenhol megy a tolakodás, nyomulás a közlekedésben. Nincs új a nap alatt.

2023. febr. 10. 07:23
 6/19 A kérdező kommentje:
Arra vagyok kíváncsi, hogy emberek hogyan merik más emberek életét kockáztatni ilyen rettenetes hülyeség miatt. Hát lehet nem ismerik őket, de az adott utszakaszt szerintem igen.
2023. febr. 10. 07:29
 7/19 anonim ***** válasza:
37%

Leírtad, 20 másodperc.

De ez sem kérdés, hanem panaszáradat. Ilyet nem itt kell előadni, hanem facebook-on és számolni az együttérző lájkokat. Vérmesebbeknek a fedélzeti kamera képét beküldeni a budapesti autósoknak

2023. febr. 10. 07:29
 8/19 anonim ***** válasza:
81%

Hát így, simán.

Amint írtam, pár kulturált országban nincs ez, egyébként mindenütt máshol tök általános.

Eddig egy kő alatt éltél?

2023. febr. 10. 07:49
 9/19 A kérdező kommentje:
Hát ja, néha jol esik panaszkodni. De tényleg érdekelne, hogy az aki ezt csinálja honnan tanulta ezt. Na kosz sziasztok
2023. febr. 10. 07:58
 10/19 A kérdező kommentje:
Ja ment a zöld mindenkinek
2023. febr. 10. 07:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!