Mertek előzni/kikerülni gömbtükörre hagyatkozva?
Figyelt kérdés
Adott egy veszélyes kanyar, és van gömbtükör amiben látjátok az utat, hogy szemből mi érkezik. Kimertek ilyen helyen előzni mondjuk egy lassan haladó kerékpárost, vagy kikerülni egy beszélgető társaságot? Volt már, hogy csalt a gömbtükör?2023. jan. 31. 15:09
11/18 anonim válasza:
Az meg komoly, hogy képesek voltatok a hármast 39%-ig leszavazni :D
12/18 anonim válasza:
Ott, ahol már látom annyira a tükröt, hogy fel tudom mérni, jön-e valaki vagy sem, annyira közel vagyok magához a kanyarhoz, hogy eszembe se jut azon spórolni két másodpercet, hogy a kanyarban előzzek. Megvárom, míg szépen befordulunk, és utána előzök. Lassan járj, tovább érsz...
13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Viszont ez csak egy kérdés, nem jelenti azt, hogy vakon előzgetek. Az persze tény, hogy beszélgető emberek mellett haladtam már el, de alaposan megnéztem a tükröt. Illetve minden nap arra megyek ismerem a helyet. Ami érdekelt volna az az, hogy mennyire biztonságos maga a gömbtükör. Illetve ha szerintetek ez is vakon előzés, akkor minek van az egyáltalán kirakva. Viszont jó volna, ha olyan válaszolna ezekre a dolgokra aki legalább már látott hasonlót, és tudja miről beszélek, és nem állna egyből belém, hogy retard vagyok.
2023. jan. 31. 18:43
14/18 anonim válasza:
Felesleges túlmisztifikálni.
1: a gömbtükröt kereszteződésbe szoktak rakni, ha nem lehet kilátni
2: tükör ide vagy oda, ha belátod és adottak az előzés feltételei, akkor előzz ha akarsz.
15/18 A kérdező kommentje:
Amúgy ez az oldal, nem azért van, hogy kérdezzünk? Nem misztifikáltam túl, csak érdekelt más véleménye is. Pl. 5-ből 5 ismerősöm másképp válaszolt erre. Van aki pl. a tükörre hagyatkozva középen megy, hogy ne kelljen nagyon lassítania se, valaki pedig álló akadály esetében is félve kerüli ki az adott dolgot. Véleményem szerint jól belátható az adott útszakasz. Annyi, hogy bringasokat kevésbé venni észre a kicsinyítés miatt, ha az út szélén mennek. Én amúgy minden hasonló helyre tennék egy ilyet, és nem is hiszem, hogy nagyon sokba kerülne ez.
2023. jan. 31. 19:31
16/18 anonim válasza:
Én nekem még 1 hetes a jogsim úgyhogy én inkább biztos ami biztos nem előzök rá a biciklisre amíg nincs egy 10kmes hosszú egyenes ami fullra üres szemből. Persze ehhez az is kell, hogy ne essen az eső mert ha esik akkor nem merem megelőzni nehogy megcsússzon az autó a vizes aszfalton. Hóba be sem merem indítani a kocsit. Mielőtt elindulok is mindig megnézem az előrejelzést nehogy útközben érjen meglepetés mert ha útközben kezd el havazni én félre állok és sírva összeroskadok.
18/18 anonim válasza:
#16 Remélem, humorizálni próbálsz. Kocamotorosok nem figyelik ennyire az előrejelzést. 1 hónapos jogsival 15 centi hóra ébredtem, el kellett lapátolni az idős rokonoknál, szóval gyorsan megtanultam hóban vezetni az ABS nélküli autót. Nekem nincs beleírva a jogsimba, hogy csak ismert utcákban, szép, napos időben érvényes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!