Mertek előzni/kikerülni gömbtükörre hagyatkozva?
Figyelt kérdés
Adott egy veszélyes kanyar, és van gömbtükör amiben látjátok az utat, hogy szemből mi érkezik. Kimertek ilyen helyen előzni mondjuk egy lassan haladó kerékpárost, vagy kikerülni egy beszélgető társaságot? Volt már, hogy csalt a gömbtükör?2023. jan. 31. 15:09
1/18 anonim válasza:
Kanyarban nem szoktam elozni ha van gombtukor ha nincs.
2/18 anonim válasza:
Kanyarban gömtükör? Ilyet még nem láttam! Kereszteződésben meg nem előzhetsz, szóval nem értem a kérdést. Nem létező szituációt ír le.
3/18 anonim válasza:
Nem előzök beláthatatlan kanyarban.
4/18 anonim válasza:
Mit értesz az alatt, hogy "csal" a gömbtükör? Nem látszik benne a vámpír, vagy mi? :D Max. nem veszed észre, mi van a tükörben, vagy nem jól méred fel a távot, mert ugye kicsinyít.
#2 Attól, hogy még nem láttál ilyet, létező dolog, szülővárosomban is van egy iskola melletti élesebb kanyarban.
5/18 A kérdező kommentje:
Pedig van. Nem tudok linkelni mert nem enged bemenni az utcába a térkép. Olyan, mint egy kanyarodó főútvonal kb. Tehát szinte van annyira éles, mint egy kereszteződés, de nem az, hanem kanyar. Pici kis utca ez. Miért lenne nem létező a szitu, nem hiszem el, hogy nem láttatok még ilyet. Több helyen is vannak gömbtükrök.
2023. jan. 31. 15:57
6/18 A kérdező kommentje:
"Nem előzök beláthatatlan kanyarban."
Egy gömbtükrös kanyar annak számít?
2023. jan. 31. 15:58
7/18 anonim válasza:
Kanyarodó főútvonal kereszteződésben van. Az egy kereszteződés.
8/18 A kérdező kommentje:
Én az ívről beszélek. Olyan a kanyar íve, mint egy kereszteződésé, de amúgy nem az, és annyira durván nem éles 😀 na mindegy.
2023. jan. 31. 16:04
9/18 anonim válasza:
Jó, akkor helytől függ.
Ha a tükrörrel teljesen jól belátható és "nem annyira durván éles" a veszélyes kanyar, akkor igen kikerülöm az úton lábatlankodó gyalogosokat és gyökkettővel dülöngélő bicikliseket.
10/18 anonim válasza:
Nem, én a parkoló autókról visszatükröződő kép alapján szoktam előzni, miféle tard kérdés ez? Remélem nem találkozunk szembe amikor előadod ezt a gömbtükrös vakon előzős mutatványt :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!