Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha az autópálya leállósávjában...

Ha az autópálya leállósávjában nem lehet gumit cserélni és ugye trélert vagy mobilgumist hivjak, ezeket ki fogja kifizetni??

Figyelt kérdés

Minek hivjak mobilgumist vagy trélert ha én ki tudom cserélni a gumit??

Ezért fizessek csomó pénzt, csak azért hogy elvitessem az autómat, mondjuk egy benzinkútra hogy ott cseréljem ki a gumit?

Abban a 15 percben nem vasalnak ki gumicsere közben, ha minden szabályosan történik.

2023. jan. 19. 23:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
22%

De sok nagyokos van itt.

Egy kerék csere kb 10 perc, de mire a trélerre felcsörlőzi az lehet egy fél óra is.

Melyik a veszélyesebb???

2023. jan. 20. 12:50
 22/31 anonim ***** válasza:
72%

21!

Szerinted mennyire okos a külső sávban bohóckodni? Nem a leállóba! Oda csak a kocsi fér el, a kereket szerelő ember nem.

2023. jan. 20. 12:53
 23/31 anonim ***** válasza:
#17 Sehogy! Én voltam az aki azt írta nem áll le kereket cserélni hanem fizet a segítségért.
2023. jan. 20. 13:08
 24/31 anonim ***** válasza:
78%
Inkább fizetek x tízezret, hogy levigyen, mint hogy elcsapjanak 130-al...
2023. jan. 20. 20:05
 25/31 anonim ***** válasza:
62%
#24 De hát látod, hiába a hatalmas, bőségesen barázdázott emberi agy, nem mindenki jut el eddig a gondolatig.
2023. jan. 20. 20:18
 26/31 anonim ***** válasza:
Mondjuk az is igaz hogy sosem voltam oda a kopott gumikèrt....
2023. jan. 20. 23:24
 27/31 anonim ***** válasza:
57%

Megállás a leállósávon = a Totalcaron volt egy riport a Közúttal, a statisztikáik szerint a leállósávon átlagosan 20 perc a túlélési idő. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy van 20 perced, hanem azt hogy ha megállsz, belátható időn belül belédrongyol valaki, mert mindig van elbambuló meg leállósávon előző.

A teljesen tudatlan így csinálja:

[link]

2023. jan. 21. 00:07
 28/31 anonim ***** válasza:

Normális állapotú középkategóriás autó, Gyöngyös után (M3) elkezdett oldalra húzni, jelezve egy lassú defektet.

Megyek a leállósávba, mondom a páromnak:

Itt az elakadásjelző háromszög, ballagj vissza vagy 3-400 métert és tedd ki a külső sávba. Mássz ki a korlát mögé, és ha autó közeledik lengess valami pólót/pulóvert/bármit. Szerencsére volt egy élénk színű vileda kendő a csomagtartóban.

Ő el, én pedig emelő, mankókerék, keresztkulcs......

Néhány percből megvolt a csere, ezalatt végig ment a vészvillogó, és fél szemmel az érkezőket figyeltem. A végén mindent bedobáltam a csomagtartóba és gyorsan elhúztunk onnan. A legelső kitérőnél aztán elpakolás, rendrakás, kézmosás.

Időben az egész (leállástól-indulásig) 5 percen beül volt. Ezalatt 11 autó ment el mellettem, köszönhetően az "előjelzőnek", mind biztonságos távolságban, a belső sávban.

Lehet fikázni, de nekem akkor és ott, ez tünt a legjobb megoldásnak.

(itthon a gumis, egy féloldalasra kopott, hosszú 5-ös csavart húzott ki a köpenyből)

2023. febr. 1. 09:17
 29/31 A kérdező kommentje:
28: Ha egyedül vagyok az már igy nehezebb lenne és még hozzá nő is. :)
2023. febr. 1. 12:53
 30/31 A kérdező kommentje:
Már mint nekem nem 5 perc lenne a kerékcsere.
2023. febr. 1. 12:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!