Egy irányú utcába,kerékpárral be lehet-e menni ?
#12 te tudod rosszul:
"(3) * Ha az „Egyirányú forgalmú út” jelzőtáblák (104. és 105. ábra) alatt elhelyezett kiegészítő táblán (105/a. ábra) autóbuszt és/vagy kerékpárt mutató ábra jelenik meg:
a) az úttesten kijelölt kerékpársávon, ennek hiányában az úttest jobb széléhez húzódva a kerékpáros,
b) az autóbusz forgalmi sávon a menetrend szerint közlekedő autóbusz,
c) a kerékpáros által is igénybe vehető autóbusz forgalmi sávon - az autóbusz részére kijelölt közlekedési iránnyal megegyezően - a kerékpáros is
a jelzőtáblán megjelölt iránnyal szemben közlekedhet."
Ez az "és/vagy" eléggé félreérthető, de szerintem ha párszor elolvasod, neked is leesik, hogy "mire gondolt a költő".
Nálunk semmilyen kieg tábla nincs és lesz...rja az összes. A legjobb hogy az út okkal egyirányú, baromi keskeny az úttest, szerencsére ködben és sötétben világítás nélkül szemben közlekedve is számíthatok a kerékpáros közlekedő társakra...
14: ez érdekes, nekem a szabályból eléggé félreérthető, egy kivéve busz táblánál nem számítanék hirtelen kerékpárosra. Ugyanakkor abból a szempontból logikus, hogy ha egy busz bejöhet szemből, akkor valószínűleg a kerékpáros is simán elfér fizikálisan, tehát nem teremt veszélyhelyzetet, mint a fenti példám.
11 "Volt behajtani tilos tábla,de évekkel ezelőtt,szinte mindet kitörték,GLS-futár is szemben jön,az egyirányú utcába.Pótólni nem pótolták a táblákat."
Talán szóljatok a jegyzőnek/közút kezelőnek. Vagy ahhoz túl vadnyugat van ott?
Mehetsz egészen nyugodtan.
Mondjuk ha éppen jön egy kukásautó, akkor nem én mondtam. ;)
#9 linkeld be jogszabályt a hülyeséged alátámasztására.
Amúgy ha igazad lenne, akkor mégis miért létezhetne ez a kiegészítő tábla? Vagy ez photoshop? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!