Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy irányú utcába,kerékpárral...

Egy irányú utcába,kerékpárral be lehet-e menni ?

Figyelt kérdés

2023. jan. 13. 14:15
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Volt behajtani tilos tábla,de évekkel ezelőtt,szinte mindet kitörték,GLS-futár is szemben jön,az egyirányú utcába.Pótólni nem pótolták a táblákat.
2023. jan. 13. 17:27
 12/37 anonim ***** válasza:
0%
#10 Ezt rosszul tudod, ha az van kirakva a táblára, hogy behajtani tilos, kivéve busz, és ott a buszság, abban mehet a biciklis akkor is, ha nincs expliciten engedélyezve a kerékpáros közlekedés a sávban. Ha olyan kiegészítés lenne, hogy behajtani tilos, kivéve este 8 után, akkor is mehetne a biciklis bármikor.
2023. jan. 13. 18:41
 13/37 anonim ***** válasza:
88%

#12 te tudod rosszul:

"(3) * Ha az „Egyirányú forgalmú út” jelzőtáblák (104. és 105. ábra) alatt elhelyezett kiegészítő táblán (105/a. ábra) autóbuszt és/vagy kerékpárt mutató ábra jelenik meg:

a) az úttesten kijelölt kerékpársávon, ennek hiányában az úttest jobb széléhez húzódva a kerékpáros,

b) az autóbusz forgalmi sávon a menetrend szerint közlekedő autóbusz,

c) a kerékpáros által is igénybe vehető autóbusz forgalmi sávon - az autóbusz részére kijelölt közlekedési iránnyal megegyezően - a kerékpáros is

a jelzőtáblán megjelölt iránnyal szemben közlekedhet."

Ez az "és/vagy" eléggé félreérthető, de szerintem ha párszor elolvasod, neked is leesik, hogy "mire gondolt a költő".

2023. jan. 13. 22:55
 14/37 anonim ***** válasza:
15%
A vagy az megengedő vagy, tehát ha annyi van, hogy kivéve busz, az a biciklire is érvényes. De nekem nem baj, ha rosszul tudom, mert nem biciklizem. Csak éppen idén csináltam új kategóriát és pont volt ilyen kérdés elméleti vizsgán, és az volt a helyes válasz, hogy igen, kerékpárral behajthatok.
2023. jan. 13. 23:17
 15/37 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk semmilyen kieg tábla nincs és lesz...rja az összes. A legjobb hogy az út okkal egyirányú, baromi keskeny az úttest, szerencsére ködben és sötétben világítás nélkül szemben közlekedve is számíthatok a kerékpáros közlekedő társakra...

14: ez érdekes, nekem a szabályból eléggé félreérthető, egy kivéve busz táblánál nem számítanék hirtelen kerékpárosra. Ugyanakkor abból a szempontból logikus, hogy ha egy busz bejöhet szemből, akkor valószínűleg a kerékpáros is simán elfér fizikálisan, tehát nem teremt veszélyhelyzetet, mint a fenti példám.

2023. jan. 14. 00:53
 16/37 anonim ***** válasza:
82%

11 "Volt behajtani tilos tábla,de évekkel ezelőtt,szinte mindet kitörték,GLS-futár is szemben jön,az egyirányú utcába.Pótólni nem pótolták a táblákat."

Talán szóljatok a jegyzőnek/közút kezelőnek. Vagy ahhoz túl vadnyugat van ott?

2023. jan. 14. 09:10
 17/37 anonim ***** válasza:
84%

Mehetsz egészen nyugodtan.

Mondjuk ha éppen jön egy kukásautó, akkor nem én mondtam. ;)

2023. jan. 14. 15:31
 18/37 anonim ***** válasza:
0%
A járdán betekerhetsz, arra nem vonatkozik s tábla.
2023. jan. 16. 07:46
 19/37 anonim ***** válasza:
79%
#18 Járdán max tolhatja. Tekerni ott akkor lehet, ha az úttest alkalmatlan a kerékpározásra és nem megy 10-nél gyorsabban.
2023. jan. 16. 07:59
 20/37 anonim ***** válasza:
43%

#9 linkeld be jogszabályt a hülyeséged alátámasztására.

[link]

Amúgy ha igazad lenne, akkor mégis miért létezhetne ez a kiegészítő tábla? Vagy ez photoshop? :D

2023. jan. 16. 19:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!