Mi volt a legnagyobb közlekedési szabálytalanság, amit elkövettél?
Igazából én azt vettem észre hogy bármilyen szabálytalanságot el lehet követni ha irányjelzek nekik.
Gyorsan előre pofátlankodok a sorban aztán irányjelezve besorolok miközben nyomkodom a vészvillogót nekik.
Tilosban parkolok jobbra indexelve majd záróvonalom előzök balra indexelve.
Telefonozok de indexelek nekik úgyhogy ez a bevált recept.
Kb 25 éve történt, 3 napja le volt járva az autómnak a műszaki vizsgája.
Szombat délelőtt volt, kint dolgoztam a kertben egy lyukas melegítőben amikor jött a 10 éves lányom, hogy úszásoktatásra kell mennie de lekéste az autóbuszt és most vigyem el az uszodába.
Mondtam neki, hogy nem vihetem el mert le van járva az autónak a műszakija.
Erre összetette a két kezét mintha imádkozna és azt mondta:
-Kééérleeek apuuu! Engem nagyon megszidnak ha nem megyek.
Na jó - mondtam, ülj be elviszlek, szombaton úgysincsenek rendőrök.
Elvittem, az uszodánál megálltam, a lányom kiszállt és szaladt az uszodába.
Közben megállt egy rendőrautó az autóm mellett. Két rendőr ült benne, egy suttyó fiatal rendőr vezetett és egy rendőrlány a fülén mobiltelefonnal. A suttyó kiszállt és jött oda hozzám igazoltatni.
-Mondta, hogy le van járva a műszaki.
-Én meg tettem a hülyét, hogy tényleg? Úgy tudtam csak a jövő héten jár le.
-Ő most fel fog jelenteni és 100 000 Ft bírságra számíthatok és az autó szigorított műszaki vizsgára fog menni.
-Ne tegye ezt velem, ennyi pénzért én több mint 2 hónapot dolgozok.(több mint húsz éve történt, ekkor kb havi 40 000 Ft-ot kerestem)
-Rendőr: hogy gondolom?
-Engedjen el és én hálás leszek.
-Rendőr:Mennyire?
-2000-et tudok adni.
-Rendőr: az kevés, legyen 5000.
-Ennyi van, nincs nálam több.
-Jó, most visszaadja az irataimat, tegyem bele a forgalmiba és úgy adjam oda neki.
Átvette a forgalmit, hosszasan tanulmányozta, majd átfordította és a másik oldalát is tanulmányozta majd üresen visszaadta és figyelmeztetett:
-óvatosan hajtsak hazáig, ha mégis történne valami útközben mi nem találkoztunk.
Beült a rendőrautóba és elhajtott. A rendőrlány még mindig telefonált és jókat kacarászott közben.
Én meg baj nélkül hazaértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!