Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi volt a legnagyobb közlekedé...

Mi volt a legnagyobb közlekedési szabálytalanság, amit elkövettél?

Figyelt kérdés

2022. dec. 12. 11:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
77%

Gyorshajtás. Alapból Üllői úton vannak olyan szakaszok ahol már a forgalom ritmusa is gyorsabb mint a megengedett sebesség. De például Rákóczi hídon rendszeresen csapattam 100-110-es tempóval amikor nem nagyon volt forgalom. Pályán is mentem már 170-180-al. Ettől függetlenül em vagyok rendszeres gyorshajtó megengedett sebesség + pár km amit megyek óra szerint.

Pirosokon át szoktam csúszni, illetve volt, hogy benéztem és simán áthajtottam az előttem közlekedő után aki szintén nem állt meg. De ezekről is igyekszem leszokni.

Olyan is volt, hogy a mögöttem érkező türelmetleneket feltartottam szándékosan ha dudáltak, villogtak. Aki kulturáltan gyorsabb azt mindig elengedem. Meg általában az agresszívakkal is úgy vagyok, hogy menjen, csak legyen tőlem minél távolabb.

Egyirányú utcában is mentem már szembe, behajtani tiloson is behajtottam, olyan helyeken ahol nem volt forgalom.

Kezdetben volt, hogy index nélkül váltottam sávot, indultam el. Ebből majdnem lett 1-2 baleset azóta figyelek és fontosnak tartom, hogy indexeljen az ember, mert legalább tájékoztatja a másik felet arról, mit is akar. Holttereket is jobban figyelem.

Záróvonalas átlépéseim mai napig vannak. Ha belátható az út és nincs veszély előzök, vagy átsorolok, vagy kanyarodó sávból is "vissza kéredzkedek" az egyenesen menő sávba ha elnéztem az irányt. Fordítva másokat is beengedek ha látom, hogy nem tajparaszt agresszióval akar előre jutni.

Illetve legdurvább szabálytalanságom az volt, hogy álló kocsisor mellett gondolkodás nélkül elrongyoltam, nem vettem figyelembe, hogy ott a zebra, és kamion takarásából majdnem kilépett elém egy átkelő gyalogos. Nagyon megijedtem, ha rendőr látta volna akkor jogsi ugrik. Az ilyen helyzetekre azóta fokozottan figyelek.

2022. dec. 12. 15:07
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

Szándékos szabálytalanságok: gyorshajtás (110 a full üres Szentendrei úton hajnali kettőkor), záróvonalon megfordulás (szintén éjszaka), piroson áthajtás (még átérek a sárgán típusú), egyirányú utcába betolatás.

Nem szándékos: 1-2 benézett elsőbbségadás kötelező tábla, kanyarodó sávból záróvonalon át bekéredzkedés az egyenesen haladóba (lemaradtam az előjelző tábláról).

2022. dec. 12. 21:32
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem szándékos volt: két hetes jogosítvánnyal nem jól mértem fel az előzéshez szükséges út hosszát, szóval belefutottam a kanyarodósávba a végén (a forgalomtól elzárt területtel együtt). Szemből nem jött közel-távol senki, úgyhogy egyáltalán nem volt veszélyes a dolog, csak erősen szabálytalan. Két jármű volt, az egyiket pont az elzárt területen hagytam le, a másikat pedig utána, tehát ha kanyarodott volna sem történt volna semmi.
2022. dec. 12. 21:40
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
160-al száguldás kamionnal részegen 1x1 sávos úton telefonálva előzgetve mindenkit az előzni tilos tábla után úgy hogy nem néztem jön-e szembe valaki. De mielőtt a pokolba kívántok, ezt az Euro Truck Simulátorban tettem meg, persze a meglett a büntetés, mert 50 milliós nagyjavításra kellett vinnem a kamiont, az áruért sem kaptam semmit, mivel az összes szállított autó az árokban maradt (a tropa trélert azért megkapta a megrendelő) -> 7. előzésnél jöttek szembe és egy trafizó rendőrautót lesodorva az árokba kötöttem ki :D de szerencsém volt azért, mert a telefont eldobtam ami nagy szerencsére az ágyra esett :D a telefon túl végén meg majdnem a mentőt hívta a telefonáló a csattanásra, alig akarta elhinni, hogy ez szimulátoros baleset :D
2022. dec. 13. 17:21
 15/26 anonim ***** válasza:
86%
1x1 sávon azért menő előzni. :D
2022. dec. 13. 17:32
 16/26 anonim ***** válasza:
41%
#15: 2x1 volt, elírtam, de megvan a következő bakancslista 🤣
2022. dec. 13. 17:51
 17/26 anonim ***** válasza:
72%

Vezetés erősen ittas állapotban

Nem vagyok rá büszke, de egy átbulizott éjszaka utáni hajnalban dolgozni kellett mennem. Legszívesebben inkább haza mentem volna...

Mentségemere szóljon, hogy rajtam kívül a kutya sem autózott arrafelé.

2022. dec. 13. 20:32
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬.
2022. dec. 14. 00:01
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Behajtottam egy rendezvény miatt lezárt útszakaszra éjszaka, a koromsötétben. Nem volt rendesen lezárva, csak ki volt b.va a felezővonalra egy fél méter széles kihúzós sorompó. Az út másik felén vettem észre a lezárást, mert ott rendesen ki volt kordonozva, ezért ott visszafordultam. Az egészben a legvicessebb az volt, hogy mindez a rendőrség épülete előtt történt.
2022. dec. 15. 02:34
 20/26 Mocilacko válasza:
42%
Kérem a kommentelőket fáradjanak be a helyi rendőrkapitányságra adategyeztetés céljából. Köszönöm
2022. dec. 16. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!