Mi volt a legnagyobb közlekedési szabálytalanság, amit elkövettél?
Gyorshajtás. Alapból Üllői úton vannak olyan szakaszok ahol már a forgalom ritmusa is gyorsabb mint a megengedett sebesség. De például Rákóczi hídon rendszeresen csapattam 100-110-es tempóval amikor nem nagyon volt forgalom. Pályán is mentem már 170-180-al. Ettől függetlenül em vagyok rendszeres gyorshajtó megengedett sebesség + pár km amit megyek óra szerint.
Pirosokon át szoktam csúszni, illetve volt, hogy benéztem és simán áthajtottam az előttem közlekedő után aki szintén nem állt meg. De ezekről is igyekszem leszokni.
Olyan is volt, hogy a mögöttem érkező türelmetleneket feltartottam szándékosan ha dudáltak, villogtak. Aki kulturáltan gyorsabb azt mindig elengedem. Meg általában az agresszívakkal is úgy vagyok, hogy menjen, csak legyen tőlem minél távolabb.
Egyirányú utcában is mentem már szembe, behajtani tiloson is behajtottam, olyan helyeken ahol nem volt forgalom.
Kezdetben volt, hogy index nélkül váltottam sávot, indultam el. Ebből majdnem lett 1-2 baleset azóta figyelek és fontosnak tartom, hogy indexeljen az ember, mert legalább tájékoztatja a másik felet arról, mit is akar. Holttereket is jobban figyelem.
Záróvonalas átlépéseim mai napig vannak. Ha belátható az út és nincs veszély előzök, vagy átsorolok, vagy kanyarodó sávból is "vissza kéredzkedek" az egyenesen menő sávba ha elnéztem az irányt. Fordítva másokat is beengedek ha látom, hogy nem tajparaszt agresszióval akar előre jutni.
Illetve legdurvább szabálytalanságom az volt, hogy álló kocsisor mellett gondolkodás nélkül elrongyoltam, nem vettem figyelembe, hogy ott a zebra, és kamion takarásából majdnem kilépett elém egy átkelő gyalogos. Nagyon megijedtem, ha rendőr látta volna akkor jogsi ugrik. Az ilyen helyzetekre azóta fokozottan figyelek.
Szándékos szabálytalanságok: gyorshajtás (110 a full üres Szentendrei úton hajnali kettőkor), záróvonalon megfordulás (szintén éjszaka), piroson áthajtás (még átérek a sárgán típusú), egyirányú utcába betolatás.
Nem szándékos: 1-2 benézett elsőbbségadás kötelező tábla, kanyarodó sávból záróvonalon át bekéredzkedés az egyenesen haladóba (lemaradtam az előjelző tábláról).
Vezetés erősen ittas állapotban
Nem vagyok rá büszke, de egy átbulizott éjszaka utáni hajnalban dolgozni kellett mennem. Legszívesebben inkább haza mentem volna...
Mentségemere szóljon, hogy rajtam kívül a kutya sem autózott arrafelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!