Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hónapokkal ezelőtt átmentem...

Hónapokkal ezelőtt átmentem egy piroson pont egy VEDA-rendszer előtt, de azóta sem küldték a büntetést. Szerencsém volt csak?

Figyelt kérdés
Pont előttem váltott pirosra a lámpa, azt hittem, hogy a sárgán még átérek.

2022. dec. 2. 23:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

miért egy 6 éves, rendőrség által készített VÉDA-bemutató videóra alapozol? Igen, a VÉDA sok mindent tud mérni, a linkelt videó sem mondja azt hogy mindezt egyszerre nézné. A valós életet nem reklámanyagból fogod megtudni. A MÁV is csinálhat videót ahogy 150-el megy a vonat, aztán ráülsz és 50-el döcögsz végig... Páran leírták hogy nagy eséllyel csak sebességet mér, te meg kötöd az ebet a karóhoz, információd nincs róla, de az hogy rajtad kívül másnak igaza legyen, kizárt.

2022. dec. 5. 20:37
 22/25 A kérdező kommentje:

És te honnan tudod, hogy melyik kamera mire van beállítva? Rá mernéd tenni az életedet, hogy a legtöbb csak sebességet mér? Ajánlom, hogy telefonnal a kezedben, kikötött biztonsági övvel menj át párszor a legközelebbi VÉDA alatt, teszteld. Hiszen te úgyis tudod, a rendőrség a videóban meg nem.

2022. dec. 5. 21:13
 23/25 anonim ***** válasza:
#22 Ezek szerint te tudod a legjobban. Igaz forrásod nincs, de az életed is rátennéd.
2022. dec. 6. 12:22
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Annyira imádom az ilyen kérdezőket, kérdeznek valamit, de amint nem tetszik nekik egy válasz, egyből ők a legokosabbak a témában. Akkor mire fel a kérdés? :D

Elvileg minden véda mindent (is) figyel, a gyakorlatban ez nem mindig működik, talán azért, mert némely véda egyáltalán nem is működik, meg nem minden fotó használható. Pl. ha a kép legeslegközepén nincs rajta a jármű, reflexből érvénytelen. Tehát ha egy motorost be is mérne 200-zal, ha sikerül úgy helyezkedni a sávban, hogy semelyik fotón nincs még a könyöke sem a kép közepén, akkor nem bírságolhatják meg. Biztonsági öv meg mivel bizonyítható? Beül egy hatalmas ember az autóba úgy, hogy a válla felett amúgy is alig látszódik az öv, ruhája is fekete, egyből nem tudod megmondani biztosra, hogy be volt-e kötve vagy sem. Apám is csak akkor köti be magát, ha rendőrautót lát, ő sem kapott még övért bírságot.

2022. dec. 6. 12:26
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te magad vagy az élő példa, hogy a VÉDA nem figyel mindent egyszerre. (Csak amire konkrétan beállították.)

Ahol a neten saját tapasztalatokat írnak, nagyon ritka, hogy a sebességtúllépésen kívül másért kaptak volna büntetést. Olyannal meg még nem is találkoztam, hogy egy bizonyos mérőhely esetén két fajta büntetésről írtak volna. Biztos létezik ilyen is, de nagyon ritka lehet. (A hivatalos filmek kedvéért végigvesznek pár beállítást, hogy mindent be tudjanak mutatni, de utána ezeket a kamerákat is beállítják egy valamire, oszt jóvan az úgy, nem állítgatják.)

2022. dec. 7. 07:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!