Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy reagáltatok volna a...

Hogy reagáltatok volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Tegnap este a városligeti műjégpályára mentem korizni két ismerősömmel. Az Andrássy út felől sétáltam át a Hősök terére a gyalogátkelőhelyen, ami ugye lámpás. Zöld volt a lámpa, én, és jópár gyalogos elindultunk a zebrán. Hirtelen nagy dudálás, azt látom, hogy egy taxis repeszt felénk, és épp a gyalogátkelőhely felénél állt meg úgy, hogy a gyalogosoknak volt zöld a lámpa, tehát ha valaki nem figyel, akár el is üthette volna teljesen szabálytalanul. Intettem neki, hogy mégis mit csinál, és odaszóltam, hogy "Normális vagy?", de nem mentem oda hozzá és kopogtattam be az ablakán. Úgy láttam, ő is észrevette magát, és visszatolatott kb 10 métert egészen az ő lámpájáig. A gyalogosok közül senki nem szólt egy szót sem, csak ment tovább a dolgára.

Ti a helyemben hogy reagáltatok volna? Utólag gondolkodtam, hogy lehet el kellett volna küldeni a fenébe (amúgy is a bögyömben vannak a taxisok, mert bunkók és sokszor veszélyesen vezetnek), de nagyon fura volt, hogy körülöttem mindenki úgy tűnt letojta az egészet, még én éreztem furán magam, hogy eleresztettem egy "normális vagy?"-ot, holott egyértelműen a taxis volt a hibás, és komoly baj is lehetett volna.

Köszönöm előre is a gondolataitokat!

2022. nov. 26. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nemigen van ennél több lehetőséged. Aki ezen a helyen száguldozik, az egy állat. Taxisként még kevésbé szabadna jogosítványának lenni.
2022. nov. 26. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Most igazából mit tudsz erre reagálni? Semmit. Rosszabb esetben még valami agyhalottal kerülsz össze aki el is ver.
2022. nov. 26. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Amúgy hozzátenném néha jól seggbe rúgnám azokat is akik szervezik a közlekedést.

Tudok olyan helyet, ahol először kiegészítő zöld van, ami nyilván egyszer csak megszűnik és piros lesz. Majd pár másodperc múlva villan a sárga és a tele zöld, közben vált a gyalogosoknak is a lámpa.

[link]

Az a baj, hogy az autós mit csinál? Kialszik a zöld nyíl, de ő még lendületből berombol a kanyarba annak tudatában, hogy piroson hajt át. Csak azzal nem számol, hogy közben vált a gyalogosok lámpája ráadásul kanyarodva villamossínen át a gyalogos mögül érkezik.

Naponta látok olyanokat akik annak rendje és módja szerint a gyalogosok közé rombolnak lendületből itt.

2022. nov. 26. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Semmit nem változtat a dolgon, ha mondasz neki valamit. Ha tudja és bánja, hogy benézte, akkor ha beszólsz neki, attól nem fogja jobban bánni. Ha meg telibe leszarja a dolgot, azon se fog változtatni semmit, ha te jól leb.szod.
2022. nov. 26. 22:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezek drogos vagy nem jó képű, agresszív emberek nagy százalékban(jelen esetben egy fáradt, siető vagy figyelmetlen taxis aki szarik a szabályokra) , a legrosszabb amit tehetsz, hogy ellenük mész. Szépen gopro a fejre és beküldeni az ilyet a rendőrségre, azok majd megoldják a dolgot. Vagyis jó lenne, de nem eléggé büntetnek. Nem tudsz mit tenni.
2022. nov. 27. 00:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Örültem volna, hogy megúszom majd talán eleresztek egy "bazdmeg"-et de nem állok le kötekedni meg mutogatni. Megyek a dolgomra.
2022. nov. 27. 02:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan elküldöm a pîcsába, egyszerűen nem tudok nem reagálni arra, ha valaki a testi épségemet közvetlenül veszélyezteti. Igen, volt már olyan, aki hasonló akció után bokszolni akart, aztán a rendőrökkel végül nem volt olyan harcos, én meg két hétig inkább bal oldalon rágtam. Ezzel sajnos számolni kell, hiába jön ösztönösen a reakció - sajnos a másik félből is ösztönösen érkezhet a válasz.

3-as, az irányzöld visszavétele telizöld előtt pont, hogy egy gyalogosvédelmj intézkedés. Gondolj bele, mi lenne enélkül : irányzöldről telizöldrr váltáskor lenne olyan autós , aki nem kellene hogy elsőbbségadási kötelezettséggel számoljon . (Nem a KRESZ szerint, hanem az irányzöld hazai alkalmazási gyakorlata szerint.)

2022. nov. 27. 03:22
 8/8 anonim ***** válasza:

A zöld nyíllal nem az a probléma, amit írtál, hanem hogy az eltűnés előtt nem villog.

2022. nov. 27. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!