Ti hogy reagáltatok volna a helyemben?
5 éve vagyok együtt a barátommal. Én évek óta szeretnék egy kutyát és most hogy együtt lakunk, el is kezdtem gyűjteni rá. Én eddig csivavát akartam, de ő teljesen belebolondított a papillonba, teljesen be volt zsongva tőle, mondta hogy neki is nagyon tetszik, ő is gondozná, segítene, sétáltatná, meg majd visszük magunkkal mindenhova, stb stb.
Mostanában viszont veszekszünk az anyagiak miatt, mert ő sok pénzt szór el fölösleges dolgokra (pl energiaital, Mcdonalds, stb). De ma nagyon össze vesztünk.
Azt mondta, hogy semmi közöm hozzá mire költi a pénzét, meg hogy én nem vagyok normális, hogy ennyi pénzt kiadok egy dögért ami lehet megdöglik egy hónap múlva, mekkora jó üzlet, meg hogy engem mindenki hülyének néz meg betegnek, hogy ennyi pénz kiadok egy beltenyésztett vakarékért...
Nem tudom számít-e, de ő falun nőtt fel, ahogy a kutya csak egy eszköz, de eddig azt hittem, hogy ő ennél több...
Ezek után ti hogy reagálnátok?
Én erre úgy reagáltam, hogy - mivel semmiképp sem akartam szaporítótól vásárolni, és egyébként is sportolni szerettem volna a kutyával - magyar fajtát választottam, ami sokkal, de sokkal olcsóbb.
De neked természetesen nem kell ezt csinálnod. :) Egy kapcsolat csak úgy működhet hosszú távon, ha megbeszélitek a dolgokat, szóval magyarázd el neki, miért kerül ennyibe a kutya.
Ha nem válik be: Ha mindkettőtöknek van keresete, akkor mond meg neki, hogy ok, akkor te a saját pénzedből veszel kutyát, és olyat, amilyet akarsz.
Van saját keresetem természetesen, tudja nagyon jól, hogy félre teszem a pénzt a kutyára.
De én komolyan nem értem, pont ő bombázott képekkel, videókkal meg mindennel, erre pont ő mondja hogy beltenyésztett dög ami megdöglik egy hónap múlva?? Egyáltalán hogy jut az eszébe hogy megdöglene?
Nem hiszem, hogy azért, mert falun nőtt fel, feltétlenül eszköznek tekintené a kutyát, abból, amit írtál, nekem ez nem nyilvánvaló. Inkább arról lehet szó, hogy nem akar annyit kiadni egy fajtiszta kutyára, amikor menhelyről is el lehet hozni egyet, ami ugyan nem fajtiszta, de ugyanolyan aranyos tud lenni. (Hogy juthat eszébe, hogy akár rövid időn belül el is pusztulhat? Ettől miért lenne "rossz"? Ez sajnos végül is tényleg benne van a pakliban...)
Hogy akkor miért bolondított bele ebbe a fajtába? Lehet, hogy vágyálom szintjén tényleg tetszik neki, de most, hogy ki kellene adni érte azt a relatíve sok pénzt, közben meg te az ő (szerinted fölösleges, szerinte viszont nyilván nem fölösleges) költségeit kritizálod, kiborult és kész. Valószínűleg te sokkal komolyabban gondolod az egész kutya-ügyet, mint ő.
Beszéljétek meg az egész dolgot és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!