Hogy kell jelezni valakinek ha túl közel jön hozzám hátulról?
2 éve van jogsim de most először megyek autópályán és elég sokat napi 100 km-et az M1-esen. GPS szerint 130-al közlekedem, ennyivel előzöm a kamionokat. Az m1esen pedig rengeteg a kamion. Amikor tudok azonnal visszasorolok a kamionsor után és mielőtt előzném őket a gyorsabbak elengedem. Mikor előzök rögtön feltűnik egy gyorsabb kocsi, aki villogtat (ami nem nagyon izgat) de 1-2 méterre jön mögöttem amit nagyon balesetveszélyesnek érzek. Bármelyik pillanatban belémrongyolhat még úgy is hogy nem fékezek hanem kicsit véletlenül jobban megnyomja a gázt.
Próbáltam mindent (ködlámpa, lassan lassítás) de semmi sem segít.
#44 Egy ideális világban. Láttál már román kamionost, aki a neki szabályos 80-nal ment autópályán?
Meg ugye nem csupán kamionok vannak a külső sávban, hanem 125-tel menő autók is. Majd ha rád is annyiszor próbálják rádhúzni a bámészkodó, telefonozó balf*szok a kormányt, mint rám, te is tempósan fogsz előzni, nem a 130-at rikácsolva.
#45: én nem rikácsolok, itthon óra szerint 145-150 a max, mert annyi a "megengedett".
De ha utolérek valakit, aki 100-al előz, akkor elveszem a gázt, es megvárom, hogy befejezze.
Ha kamionos előzi 90-el a 85-el menőt, akkor is megvárom, én vesztek 5-10 mp-t, ő meg vagy odaér időre, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!