Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy kell jelezni valakinek...

Hogy kell jelezni valakinek ha túl közel jön hozzám hátulról?

Figyelt kérdés

2 éve van jogsim de most először megyek autópályán és elég sokat napi 100 km-et az M1-esen. GPS szerint 130-al közlekedem, ennyivel előzöm a kamionokat. Az m1esen pedig rengeteg a kamion. Amikor tudok azonnal visszasorolok a kamionsor után és mielőtt előzném őket a gyorsabbak elengedem. Mikor előzök rögtön feltűnik egy gyorsabb kocsi, aki villogtat (ami nem nagyon izgat) de 1-2 méterre jön mögöttem amit nagyon balesetveszélyesnek érzek. Bármelyik pillanatban belémrongyolhat még úgy is hogy nem fékezek hanem kicsit véletlenül jobban megnyomja a gázt.

Próbáltam mindent (ködlámpa, lassan lassítás) de semmi sem segít.

2022. nov. 24. 13:50
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
76%
#39: aki attól ideges lesz az autopályán hogy ott mások is közlekednek, és mondjuk csak 130-al előzik a kamionsort, annak nem való az autóbezetrs, de igazából nem is engedném közösségbe.
2022. nov. 26. 19:55
 42/46 anonim ***** válasza:
100%
*autóvezetés
2022. nov. 26. 19:56
 43/46 anonim ***** válasza:
0%
#41 Aki szerint biztonságosabb 20 percet tölteni kamionok mellett, ahelyett, hogy gyorsan letudna egy alapvetően nem veszélymentes manővert, az inkább ne szóljon bele ilyen kérdésbe, mert még csak nem is humoros a hozzáállása.
2022. nov. 27. 18:52
 44/46 anonim ***** válasza:
69%
#43: milyen 20 perc? itt 1 percekről van szó, hogy annyit nem bir az impotens kivárni.
2022. nov. 27. 18:59
 45/46 anonim ***** válasza:
0%

#44 Egy ideális világban. Láttál már román kamionost, aki a neki szabályos 80-nal ment autópályán?

Meg ugye nem csupán kamionok vannak a külső sávban, hanem 125-tel menő autók is. Majd ha rád is annyiszor próbálják rádhúzni a bámészkodó, telefonozó balf*szok a kormányt, mint rám, te is tempósan fogsz előzni, nem a 130-at rikácsolva.

2022. nov. 27. 20:40
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

#45: én nem rikácsolok, itthon óra szerint 145-150 a max, mert annyi a "megengedett".

De ha utolérek valakit, aki 100-al előz, akkor elveszem a gázt, es megvárom, hogy befejezze.

Ha kamionos előzi 90-el a 85-el menőt, akkor is megvárom, én vesztek 5-10 mp-t, ő meg vagy odaér időre, vagy nem.

2022. nov. 27. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!