Hogy kell jelezni valakinek ha túl közel jön hozzám hátulról?
2 éve van jogsim de most először megyek autópályán és elég sokat napi 100 km-et az M1-esen. GPS szerint 130-al közlekedem, ennyivel előzöm a kamionokat. Az m1esen pedig rengeteg a kamion. Amikor tudok azonnal visszasorolok a kamionsor után és mielőtt előzném őket a gyorsabbak elengedem. Mikor előzök rögtön feltűnik egy gyorsabb kocsi, aki villogtat (ami nem nagyon izgat) de 1-2 méterre jön mögöttem amit nagyon balesetveszélyesnek érzek. Bármelyik pillanatban belémrongyolhat még úgy is hogy nem fékezek hanem kicsit véletlenül jobban megnyomja a gázt.
Próbáltam mindent (ködlámpa, lassan lassítás) de semmi sem segít.
#20: hazudsz.
#19-nek van igaza.
1. 130-nál gyorsabban haladni tilos
2. Kis követési távolságot tartani tilos
3. Jobbra tartani kötelező.
4. A belső sávot folyamatos előzésre használni lehet.
Kinek is van akkor igaza?
1. Igaz, de nem az én dolgom eldönteni, hogy rajtam kívül bárki más mennyivel megy. Nem vagyok rendőr.
2. Igaz, és sajnálatosan mégis megtörténik, de ha a mögöttem lévő hülye (remélem, észrevetted, hogy következetesen baromnak meg tuskónak titulálom a belső sávban bunkózó gyorshajtókat, nem a pártjukon állok) nem képes rá, pont nem érdekel, hogy 130 helyett 140-nel megyek, amit még nem büntetnek, ha ezzel biztosíthatok egy nagyobb követési távolságot. Mert ugye inkább a rugalmasság, mint egy baleset.
3. Igen, ezt nem tudjátok felfogni.
4. Igen, csak mi számít folyamatos előzésnek? Ha egyik előzött után még két perc elérned a következőt, én azt nem nagyon hívnám folyamatosnak. Vagy taposs oda neki, hogy valóban folyamatos legyen és ne legyen értelme közben kisorolni, vagy olvasd el a saját 3. pontodat és tartsál jobbra.
"Igaz, de nem az én dolgom eldönteni, hogy rajtam kívül bárki más mennyivel megy. Nem vagyok rendőr."
"Nem értem, mi azon az olyan nehéz, hogy ha három kamiont akarsz sorban előzni, akkor nem görcsösen 130-cal mész, hanem rálépsz a gázra, hogy minél hamarabb túllegyél rajta és kisorolhass - már csak az esetleges széllökések, vagy a tartósan egymás mellett haladásban rejlő potenciális veszélyhelyzetek is ezt indokolják. És bár sok embernek nem esik le, de jogalkotói szándék szerint pont ezért nem büntetnek 150-es tempóig autópályán: hogy 130-cal menjél, de ha előznöd kell, akkor ne a sebességmérőt figyeld, hanem legyél túl rajta minél hamarabb büntetlenül. Ismétlem: rugalmasság."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!