Az nem 'elnezte', az nem figyelte a tablakat a korforgalom elott egy kilometerrel se. Tok egyertelmuen ki van tablazva mi merre, siman csak h.lyek a ketsavos korforgalomhoz. A zarovonal atlepesevel balesetveszelyt okoznak mert amugy iranyjelzot se hasznal semelyik csak atsodrodik a szomszedos savba.
2022. nov. 20. 17:42
2/9 anonim válasza:
Nem egy helyen van kiírva. A körforgalom előtt több helyen is ki van rakva a tábla, hogy melyik sáv merre megy, illetve az aszfaltra fel van jelölve, hogy pl. a külső sáv kikanyarodik, pont azért, hogy utána ne a záróvonalon kelljen átvágni. Ezek az összes ilyen táblát és felfestést figyelmen kívül hagyták. Ez nem egy "egyszerű" akármi, hívjuk nevén a gyereket, ez bizony nagybetűs figyelmetlenség és szabályszegés.
2022. nov. 20. 17:47
3/9 Beviz Elek válasza:
Ha arról lenne szó hogy ment hazafelé, meglátta a Lidl-t és eszébe jutott hogy akart tejet venni, gyorsan belenézett a tükörbe és mivel látta hogy úgysem jön senki ezért átment a másik sávba, erre azt mondanám hogy ennél nagyobb baj sose legyen. Sajnos a tapasztalataim alapján a magyarok nem tudják használni az egynél több sávos körforgalmat, nagyon sokan eltévednek a sávok között és a turbó körforgalomban is átmennek a félgömbökön, emiatt viszont úgy gondolom hogy nem árt egy néhány ezer Ft-os “továbbképzés”.
2022. nov. 20. 17:52
4/9 Koplárovics Béci válasza:
"Mennyire nagy bűn az, amit a videóban láthatunk, hogy egyszerűen csak elnézik a kijáratot?"
Aki nem tudja hogy hova megy, az ne üljön autóba, annak nem való a vezetés.
2022. nov. 20. 18:04
5/9 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy "elnézem a kijáratot, ezért záróvonalat lépek át". Mert ha a kijáratot elnézte, képzelem, mennyire csekkolta a tükröt-holtteret, és mennyire a szerencsén múlt, hogy nem jött éppen senki. Ilyenkor követni kell a jelzéseket, aztán majd alkalmas helyen megáll és újratervez. GPS nélkül is indokolatlan ezt csinálni. Írjátok, hogy magyar ember nem tudja használni a többsávos körforgalmat, ez igaz, de tegyük hozzá, az egysávosat sem nagyon, és nem csak a magyarok.
2022. nov. 20. 18:40
6/9 anonim válasza:
Nem az a bűn, hogy elnézte, hanem, hogy átment a záróvonalon.
Ilyenkor kimegy, majd a következő szabályos lehetőségnél megfordul.
2022. nov. 20. 18:43
7/9 anonim válasza:
Mondjuk legalább "szabályosan szegnének szabályt". A mozgásukból lehet látni, hogy nem is próbálták értelmezni a dolgokat, csak úgy össze-vissza irányjelzés minden nélkül cikáznak. Ráadásul az egyik jelenetnél az egyik sofőr elég közel volt a szabályosan közlekedőhöz. Én sem vagyok a tájékozódás mestere, de legrosszabb esetben kimennék majd visszamennék, és igyekeznék átgondolni, melyik sávba is kell menni. De legrosszabb esetben, ha minden kötél szakad, legalább óvatos lennék és irányjeleznék, vagy valami. Ez igy még nekem is k.va gáz.
2022. nov. 20. 20:09
8/9 anonim válasza:
Azért baj, mert behajtáskor nem számítasz arra, hogy az előbb még a sávválasztása alapján elkanyarodni szándékozó jármű mégiscsak bent marad a körforgalomban. Arról nem is beszélve, hogy ha a belsőből akarsz kihajtani szabályosan, akkor még minimum megzavar az, ha egyszer valaki keresztben előtted a külsőből továbbhalad a körforgalomban.
2022. nov. 20. 21:53
9/9 anonim válasza:
Láttam már ennél nagyobb bűnt de ha én vagyok az aki a belsőben halad tovább akkor nem feltétlenül számítok arra, hogy majd a külső sávból hirtelen index nélkül bevágnak elém.
Ha kitette volna az indexet balra, lelassított (vagy megállt) volna és kivárta volna a sorát akkor még azt mondom belefér. De ilyen esetekben inkább jobb továbbhaladni mert azzal a mögöttes forgalmat sem tartod fel és a következő alkalommal vagy visszafordulsz vagy ha GPS-el közlekedsz akkor tervez új útvonalat automatikusan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!