Hibás vagyok? Tegnap este elütöttem egy macskát. Kb 50-55-tel mentem lakott területen belül, és egyszerűen egy bokor mögül kiugrott. Lereagáltam az esetet, fékeztem, próbáltam kanyarodni, de a cica cikázott előttem.
A törvény szerint a tulajdonosnak meg kell akadályozni, hogy BÁRMILYEN állata (kutya, macska, tehén, stb.) elhagyja a saját ingatlana területét. Ha ezt nem teszi, akkor az ő hibája a baleset, és felelős is a károkért.
A kinti macskákat elég macerás megakadályozni a telek elhagyásában... bár nem lehetetlen, de munkás és drága projekt is.
A tulajdonos ezt nem tette meg, és ennek, mint mindig, szegény macska itta meg a levét. Hála istennek legalább te és az autód nem sérültetek meg. Öcsém elé egy német juhász szaladt ki, amit póráz nélkül sétáltattak... az autó is összetört csúnyán, és ő is megsérült.
Szóval, tudom, rossz érzés, nekem is van macskám, (benn), és én is rosszul érezném magam, de nem te vagy a hibás, hanem a macska gazdája.
nem vagy hibás.
azért sajnálom.:(
Nem tudjuk hibáztál-e, gondold végig mi történt, de ha hibáztál is, nem abban, hogy a macskát elcsaptad, ha féktávon belül szökken az autó elé, ott nem nagyon van lehetőséged...
Pontosan ezt kell utólag végig gondolni, hogy mi is történt ott, abban a néhány pillanatban, tudtad-e kontrollálni, hogy mit miért teszel?
Sokaknak nem fog tetszeni, de inkább menj neki a macskának, ha a fékezés kevés, de egy macska miatt ne rángasd a kormányt, hacsak nem vagy dzázszázalákban tudatában, hogy sem mögötted, sem szemből nem jön semmi, még a balra elkanyarodás is hiba lehet.
Nagyon sok macska pusztul el baleset miatt, pedig az autósok nem vadásznak a macskákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!