Történt már veletek olyan, hogy stopnál nem vettétek észre az autót ami jön? Én ma szinte baleseteztem,egyszerűen nem láttam az autót, oda sütött a nap, nagyon megijedtem, szerencsére ő megállt. Azóta félek egy kicsit
Napszemüveg/szemész.
De tényleg, ha te a naptól komplett autót nem látsz.
Nyilván, ha csak figyelmetlen voltál és ez kifogás, akkor más. Gyakorolni kell és figyelni.
34 éve vezetek, céges autókat is, és előfordul néha, hogy bele kell fékeznem. (Balesetet még nem okoztam.) Leggyakrabban az A-oszlop takar ki nem csak egy gyalogost, hanem egy komplett autót. Hiába mozdulok el direkt az ülésben, de néha pont éppen emiatt lesz a gond, mert az autó épp emiatt marad végig a holttérben, és mikor mégis kibukkan, akkor kell fékezni, meg bocsit integetni.
De azért a lassan csorogva is beláthatatlan kereszteződések miatt is volt már fékezés, meg hát, én se vagyok szupermen, az én figyelmemet is el tudja terelni a túl sűrű helyzet.
Mindig nézz be az A oszlop mögé is, az esetek túlnyomó többségében az okozza a gondot. Egészen hihetetlen holtteret tud létrehozni az a vékonyka kis oszlop.
És hagyj magadnak időt a döntésre - nem mellesleg maga a Stop-tábla is pont ezt segíti: időt ad neked, hogy felmérd a forgalmi helyzetet.
Ha tűz a nap, akkor méginkább indokolt , hogy többször, alaposabban körülnézz és tudd, hogy ösztönösen NEM nèzel a nap felè, ezèrt tudatosan kell magadat rákényszeríteni, hogy arrafelé is figyelj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!