Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem szerelnek az autókba...

Miért nem szerelnek az autókba automata alkoholérzékelő szenzort?

Figyelt kérdés

Mai napig sok baleset van ittas vezetéssel kapcsolatban.

Én ennek megfékezésére kitaláltam egy nagyon jó megoldást, amely nemcsak, hogy visszatartó erő lenne, de konkrétan megakadályozná az ittas vezetést.

Az lenne ennek a lényege, hogy mostantól csak azt az autót lehessen forgalomba helyezni amelybe be van építve egy automata alkohol érzékelő. Ez az érzékelő úgy nézne ki, hogy ha az ittas sofőr beül akkor ez a szenzor érzékelné, hogy az egyén ittas és amint megtörtént az érzékelés abban a pillanatban a kormányból egy nagy kemény boxkesztyű kiugrana és fejbe verné a sofőrt aki ittasan próbál vezetni.

És ez még nem minden. Tulajdonképpen ennek az a lényege, hogy minél ittasabb az egyén annál keményebben üti meg a boxkesztyű. Tehát a véralkohol szint alapján kalkulál egy kicsapódó sebességet is a kesztyűnek.

Így ezzel megakadályozzuk az ittas vezetést mert a sofőr vagy kiugrik egyből az autóból vagy beájul az ütéstől.

Mi a véleményetek? Szerintem nagyon jót találtam most ki.

2022. nov. 14. 23:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Már megint itt a hülye...
2022. nov. 15. 07:47
 12/15 MGéza ***** válasza:
100%

Reméljük, áthelyezik ezt az irdatlan nagy baromságot a humor kategóriába. Az egyik mondjuk Tolna megye aktuális 1.0-s swift állományára kíváncsi és azzal akar ranglista pontokat bányászni, a másik meg... Á... :D

És az utassal mi lesz kérdező? Nem szállíthatom haza az elázott barátomat? :)

2022. nov. 15. 09:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt ember vagy, ne ülj bele. Meg az autóba se részegen.
2022. nov. 15. 10:47
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nehézteherautóknál már tesztelik a rendszert, már két gyártó is ad ilyen rendszert.
2022. nov. 15. 12:08
 15/15 anonim ***** válasza:
USA-ban van olyan hogy akinek elvettek a jogsijat korabban ittas vezetesert annak alkoholszondat kell hogy beszereltessen az autoba ahhoz hogy kesobb vezethessen.
2022. nov. 16. 03:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!