Más is van/volt úgy ha ködben vagy szakadó esőben kell sötétben lakott területen kívül vezetni bizonytalannak érzi magát, esetleg rosszul is lesz?
16: "A ködlámpa nem ér semmit, kb. csak annyit, hogy engem látnak. Automatán kapcsol fel."
Magátol bekapcsol a ködlámpa ha automatára van állitva a kapcsoló?
"Lakott területen kívül nekem jobb a reflektor, miért kell ezt kétségbe vonni?"
A 16-os válaszoló lakott területen kapcsolja fel a reflektort és gondolom ha jön valaki szembe akkor lekapcsolja.
Különben is ha nem olyan durva a köd akkor reflektorral még lehet jól látni, meg aztán lehet állitani a lámpa magasságát, igy teljesen lefelé ill. közelre világit a reflektor is a tompitottal együtt.
Mindenki reflektorral jár sötétben, ha látja messziről, hogy jön valaki, már kapcsolja le. Hol vezettek ti, hogy nálatok nem így van?
Igen, automata kapcsoló van, egyedül a hátsó ködlámpát lehet külön kapcsolni.
Én is használok reflektort, és igen, még lakott területen belül is fordult elő épp a napokban. Pont itt, ahol lakom, ugyanis épp rezsicsökkentünk, és kb. semmi közvilágítás, szóval olyan sötét van, mintha kinn lennénk a prérin. A gyalogosok is szegények telefonnal szoktak világítani, vagy rendes erős zseblámpát visznek. (Nyilván nekik sem világítok a szemükbe, de amikor én a színház után már itt autóztam múltkor, akkor egyetlen macskán kívül senki nem volt az úton.) Nem is értem, mi a probléma. Még a ködről beszélünk! egyáltalán, vagy már csak egymást szapuljuk?
Ködben - ha nem túl sűrű - szintén lehet amúgy nyugodtan használni. Ha nagyon sűrű, vagy épp olyan összetételű, akkor persze attól csak rosszabb, mert annak fényét is szétszórja és egy fehér "falat" képez. Viszont ezt az adott helyzetben nyilvánvalóan mindenki észreveszi, és akkor lesz annyi esze, hogy lekapcsolja.
Miért kell egymást így lenézni és beszólogatni? Nem csak egy-két zseni tud ám vezetni. Egyesek úgy viselkednek itt, mintha rajtuk kívül mindenki gyengeelméjű lenne.
Le is pontozlak. Miért lenne a köd = tejköd?? Aznap, amikor kiírta a kérdést, akkor is köd volt, de nem áthatolhatatlan.
Van egy téves feltevésed, és az alapján hülyézel mindenkit. Szégyelld magad. Az interneten sem kellene bunkónak lenned.
"Tehát beszólok annak, aki reflektort használ, mert nem vagyok gondolatolvasó, honnan tudjam, milyen sűrű ködről beszél?"
Tipikus balkáni proli, azt se tudod miről beszél a másik de zsigerből támadod... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!