Volt már olyan, hogy meg kellett állnod az időjárás miatt?
Egyszer mire vissza értem a kocsihoz, a lapát gumija egy részen ráfagyott a szélvédőre. Pedig letisztítottam az ablakot, adtam a lapátnak is bőven jégoldóból, mégis egy részen oda volt fagyva. Elkezdett esni ilyen havas szutyok, elindítottam a lapátokat, erre a gumi egy része leszakadt és pont az előttem lévő sávban nem törölt.
Megálltam, fél órán át esőben próbáltam kicserélni, de valami után gyártott szar volt alig tudtam kiszedni a helyéről, és fordítva nem is ment be a másik a helyére. Egyik lötyögött, másik be sem ment. Végül kellett kicsit várnom, hogy kisebb legyen az eső és ne kelljen ablaktörlőt használni.
Kétszer volt ilyen. Először olyan szintű eső kapott el, amit az ablaktörlő a legmagasabb fokozaton sem tudott leküzdeni, nem láttam semmit. Félreálltam és megvártam, amíg alábbhagy. Másodszor pedig ónos esővel jártam így: indulás előtt levakartam a szélvédőt, a fűtést az ablakra irányítottam, de egyszerűen nem volt elég a hő ahhoz, hogy rögtön leolvassza, én pedig csak sejtettem, hogy mi van előttem. Itt is félre kellett állnom, újból levakartam a szélvédőt és vártam pár percet, amíg a fűtés elég meleget fújt ahhoz, hogy érdemben tudja olvasztani a szélvédőt úgy is, hogy közben a menetszél hűtötte.
Ez van, az embernek el kell ismernie, hogy néha a természet erősebb nála.
Inkább az ilyen reggeli első indulások szoktak hosszúra sikerülni, vicces amikor 2x annyi idő letakarítani, jégteleníteni a kocsit, mint beérni a dolgozóba.
De inkább, mint hogy ne érjek be.
Én például sosem értettem azokat akik csak "lőréseket" hagynak, vagy fogja, a lapáttal letörli a havat aztán megy a kis hógolyóval. Egyrészt veszélyes, mert semmit sem lát, másrészt más kocsiknak sem tesz jót amikor rájuk zúdul a félig odafagyott havas víz.
Én csak úgy indulok útnak, hogy leolvadt a szélvédő, le van seperve a hó.
De ez nem mindenkinek evidens:
A nőt nem is értem (a férfit sem). Mennyire kell ehhez retardáltnak lenni?
Egyszerűen nem tudom elképzelni a jelenetet, hogy beszáll, látja ez nem lesz jó, látszik vakargatta, csak nem lett jobb. Erre azt mondta, mindegy majd lesz valahogy és elindult teljesen vakon.
Mondjuk ilyen eszembe sem jutna. Azt sem értem amikor valamelyik kollégám azt mondja, hogy "mit fosol nem csak száraz útra érvényes a jogsid meg jó időben".
Ez oké nyilván nem fogok otthon maradni egy kis eső, vagy köd miatt. De miért baj az, ha hatalmas viharos eső, jégeső lehetősége esetén, amikor ki sem látok az autóból bármit is teszek, busszal megyek be dolgozni? Nyilván ez azért nagyon ritka, de előfordult már, hogy azt mondtam, hogy oké ebben az időben én nem indulok el. Szerintem nincs ebben semmi rossz, sokan mégis kiakadnak rajta...
Egyedül a jégeső miatt állok meg, minden egyéb esetben kerülöm a megállást. Van a kocsin ablaktörlő, a gonosz ködlámpa és normális gumi.
Forgószél, orkán, vagy tűzvész szerencsére ebben az országban nem gyakori.
Úgy igazán félre még nem kellett állnom, de olyan szituációban voltam már, hogy hirtelen a semmiből akkora köd leszállt, hogy a kocsi orrát alig láttam és emiatt 20-30-al gurultam 45 km-en keresztül.
Illetve ên is tapasztaltam olyan esőt, hogy alig bírta az ablaktörlő, illetve párásodott is de már 1km-re voltam az otthonomtól így lassan hazagurultam. Sokan félre álltak akiknek régebbi kocsijuk volt és az ablaktörlőjük csak max 2 fokozatos volt. Én nekem újabb kocsim van így az 3 fokozatos és a harmadikkal még éppen nagy nehezen láttam annyit, hogy biztonságban hazaguruljak.
Kölcsönzői kocsival mentem, odafelé semmi gond.
Hazafelé elkapott az eső, ablaktörlő, no poblem.
Egyszer csak elekezd párásodni.
Kondi be, rá a szélvédőre. Nem használ.
Papírzsipivel törlök valami látómezőt, közben a nejem próbálja törölni a szélvédő többi részét.
Itt-ott megfolyik, ahol nem újra nem látok ki.
Kinlódás az autópályán az első parkolóig.
Soha többé ismeretlen kölcsönzőtől kocsit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!