Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Volt már olyan, hogy meg...

Volt már olyan, hogy meg kellett állnod az időjárás miatt?

Figyelt kérdés
Mi miatt történt, mit éreztél? Féltél? Hová húzódtál le? Meddig álltál ott?
2022. okt. 28. 18:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%
Felmentem az Alpokba nyári szélvédőfolyadékkal, az ráfagyott az ablakra és muszáj volt félreállnom
2022. okt. 28. 18:49
 2/20 anonim ***** válasza:
85%

Páréve nyáron beleszaladtam egy viharba, autóval voltam és annyira ömlött az eső hogy az ablaktörlő legmagasabb fokozaton sem tudta letörölni a vizet és ez még annyira nem volt vészes, legrosszabb az volt hogy alig láttam el az autó óráig emiatt és persze belül iszonyatosan párásodni kezdett az autóés hiába fújattam nem sokat segített. Akkor egy félreeső helyen félre tudtam állni egy városba ez volt a szerencsém, és bár nem féltem de úgy voltam vele inkább várok egy kicsit ameddig enyhül.

Nagyon kezdő voltam még akkor jártam úgy hogy elmentem dolgozni kora délután volt tiszta idő száraz volt minden. Este műszak vége előtt 1 órával sok helyen szakadt a hó vagy az ónos eső. Tőlünk nem messze is észleltek ónos esőt. Akkor még nem volt internetelérsem a telefonomról, még okostelefonoim sem volt. Egyik kollégám mondta hogy hazafelé óvatosan menjek. Amikor elindultam a munkahelyemről ott nem volt semmi gond, egy kicsi hó, az utak levoltak már takarítva gondoltam elindulok. 20 km-re laktam de félúton már éreztem hogy kezd csúszósabb lenni az út. Aztán amint beértem a faluba még várt rám kb 2 km e rögtön az eső kanyarnál már csúsztam el alig bírtam megfogni az autót hogy ne boruljak be az árokba. Szerencsén múlt hogy megtudtam állni és nem lett baj belőle, meg hogy nem jött senki. Akkor annyira megijedtem és ráadásul elinduni sem tudtam mert csak kapart és nem tudtam mgé mit kell ilyenkor, mert gyakoratba soha sem volt ilyen, nem tanítottak meg erre. Akkor már annyira ideges is voltam hogy nagy nehezen sikerült elindulnom lefulladás nélkül, bár a kuplungnak adtam egy nagy pofont ezzel mert már éreztem a szagát. Akkor egyből beálltam egy nyilvános parkolóba de iszonyatosan csúszott az út, baromi lassan mentem és még így is necces volt hogy mi lesz. Aztán felhívtam a bátyámat hogy mit javasolna de mondta hogy jobban járok ha gyalog haza megyek valahogy de óvatosan mert iszonyatosan jeges minden és mondta hogy próbáljak meg füves, földes részen menni az valamennyire biztonságosabb.

2022. okt. 28. 18:55
 3/20 anonim ***** válasza:
79%
Nekem egyszer biciklivel kellett megállni az út közepén, ahol éppen voltam. Akkora széllökés jött, hogy moccani sem mertem, úgy éreztem, fölborítana. Olyan fél-egy percig tarthatott, utána tovább tudtam menni.
2022. okt. 28. 18:56
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Afrikában elkapott egy trópusi eső.

Egyébként is alig lehetett látni + az úton vagy 20 centi víz volt, az árkot sem lehetett látni.

Vagy 2 órát vártam, mire annyira csendesedett, hogy ki lehetett venni az utat.

Mások is leálltak.

2022. okt. 28. 19:09
 5/20 anonim ***** válasza:
91%

Biciklivel volt, hogy nem készültem esőre, egy aluljáróban vártam ki a végét. Nem féltem , csak siettem volna…

Vonattal volt, hogy villámcsapás miatt nem volt áram a felsővezetékben , de ugyanez ónos eső miatt is előfordult , így várni kellett a nyílt pályán. Nem féltem, de klíma híján meleg volt illetve fűtés híján hideg lett.

Repülővel vihar miatt nem tudtunk azonnal leszállni , körözni kellett. Nem féltem , de rázós landolás volt.

Autóval felhőszakadás miatt kellett félreállnom, nem bírta az ablaktörlő a tempót. Pont volt egy csárda nagy parkolóval. De egyszer közepes esőben konkrétan lerepükt a bal lapát, az cikibb volt, ott egy megállóba húzódtam le és vártam , hogy alábbhagyjon.

Szinten autóval volt, hogy felhőszakadás után kidőlt fa állta utamat , vissza kellett fordulni .

De olyan is volt, hogy rossz idő miatt szinte egy egész vajdasagban nem volt áram a lengyeleknél, nem tudtunk tankolni. Várni kellett

2022. okt. 28. 19:14
 6/20 anonim ***** válasza:
49%
Igen. -5 fokba kimentem csapatni. (125-ös cagiva sxt) Úgy elfagyott a kezem a vastag bűrkesztyűbe, hogy szinte már nem tudtam kuplongolni, ezért bekelett menni melegedni.
2022. okt. 28. 19:25
 7/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem is egyszer.
2022. okt. 28. 19:38
 8/20 anonim ***** válasza:
92%

Nem autó, túrázás erdőben.

Olyan irgalmatlan viharos szakadó eső esett, hogy mentem az úton fák között és konkrétan nem tudtam kinyitni a szememet mert mintha a zuhany fejébe néznék úgy csapott rám az eső. Sosem éltem még át olyan felhőszakadást, szó szerint dézsából öntötték.

Beálltam a sűrűbe a fák alá, és ott vészeltem át azt a nem sok, 10-15 percet.

2022. okt. 28. 20:01
 9/20 anonim ***** válasza:
88%

Pályán volt olyan, hogy legmagasabb fokozaton konkrétan nem törölt az ablaktörlő, olyan 40-50 tempóval lestem az előttem lévőt, hátul vészvillogó, ködlámpa, minden ami látszik.

Máskor is volt olyan eső, hogy azt mondtam, félre húzódok valahol, beültem benzinkútra aztán tovább mentem amikor elment a nagyja. Este is volt, szart se láttam.

Illetve olyan is volt, hogy valamiért indokolatlanul párásodott az ablak és ha fejen álltam se múlt el. Meg egyszer-kétszer mire a kocsihoz értem ilyen téli esős-havas esős nap után olyan jégpáncél fagyott a kocsira, hogy még kaparni sem tudtam elkezdeni és járatni kellett a motort hogy olvadjon kicsit le.

2022. okt. 28. 20:07
 10/20 anonim ***** válasza:
93%

Egyszer elkopott egy szupercellás jégvihar. Az egész nem tartott 10 percig. De addig a 10 percig semmit se láttam. Félreálltam, eladásjelző be, fényszóró fel és vártam.

Meg volt egyszer hogy tavasszal már feltettem a nyárigumit erre jött egy nagy hóesés. Mentem 30kmet, de az alatt a 30 km alatt egy métert nem mentem egyenesen

össze vissza csúszkáltam. Elegem lett, ott hagytam a kocsit a következő városban, vonattal hazamentem. Másnapra persze minden elolvadt.

2022. okt. 28. 20:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!