Mit kellett volna tennem?
Figyelt kérdés
Ma mentem egy egyirányú úton, amikor balra akartam kanyarodni láttam, hogy egy idősebb bácsi jobbra ki akar jönni. A fák takarják azon a helyen a jobbra kanyarodni tilos táblát, ezért csak a helyiek tudják, hogy ott nem szabad jobbra kifordulni mert az egyirányú út. Mivel már eléggé kint is volt a kereszteződésben, bár még betudtam volna fordulni mellette balra, de én inkább megálltam, és villantottam egyet, hogy menjen. Mögöttem pont nem jött senki, és ez egy rövid utca szakasz. Úgy voltam vele, ha már úgyis kifog kanyarodni jobbra akkor most menjen amíg én ott állok és e-miatt nem fog senki sem jönni vele szemben. Mivel arrafelé nagyobb dobozos autók is közlekednek, és elfoglalják az egész utcát sokszor. Szegény viszont neki gurult utána a padkának ahogy kikanyarodott. Most ezen agyalok, hogy lehet nem jól csináltam és inkább dudálni meg elakadás jelzővel kellett volna jeleznem neki, hogy ne menjen el arra. Igazából elég kiszámíthatatlan volt, hogy mit fog tenni nem is irányjelzőzött, csak a mozgásból ítéltem meg, hogy kijön. Hirtelen nem tudtam mit kellene tennem és az tűnt jó ötletnek ha inkább megállok és megvárom mit csinál, meg hova megy.2022. okt. 28. 13:05
1/7 A kérdező kommentje:
Ja azt szeretném még kérdezni, hogy hol kell jelenteni, ha egy tábla abszolút nem látszik egy kereszteződésben. Ma ezt mindenképpen megteszem.
2022. okt. 28. 13:06
2/7 anonim válasza:
Jól tetted, hogy megálltál, dudára vagy főleg elakadásjelzőre nem tudta volna, hogy mi miatt csinálod. Az, hogy padkának gurult nem értem, miért lenne bármiben a te hibád. Bejelenteni a helyi/kerületi önkormányzatnál tudod, hívd fel őket telefonon, és elmondják, pontosan hogyan.
3/7 A kérdező kommentje:
Hát mert ha nem állok meg hanem bekanyarodok mellette, akkor lehet több helye van kikerülni a padkát. De mivel fogalmam sem volt 100%-ra, hogy most hova fog menni így abban a szituban azt éreztem a legkevésbé balesetveszélyesnek ha megállok.
2022. okt. 28. 13:24
4/7 anonim válasza:
A városi közúthálózat tekintetében talán a városüzemeltetési és beruházási osztály látja el a közútkezelői tevékenységeket. Az önkormányzatnál biztosan megmondják, hogy ez így van-e.
A bácsika akciójával kapcsolatos felelősséget szerintem ne vedd magadra, úgy gondolom végig vitte volna, bármit teszel.
5/7 anonim válasza:
Tanulság: ne akarj másokat megmenteni ha nem ismered 100%-osan a körülményeket. Ha a bácsi nem veszi észre a táblát, akkor majd lehúzódik ha jön a furgon. Szembejövőt könnyebb felmérni, mint egy kanyar ívét. Főleg idősen.
6/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nem csak őt akartam megmenteni, hanem fogalmam sem volt mit akar csinálni, merre skat menni. Nem tudtam, hogyha előrébb haladok, és egyszerre fordulunk (én balra a keresztezőfésbe be, ő jobbra ki) mennyire férünk el egymás mellett. Szerintem az lett volna a legjobb, ha lassabban jön egy kicsit. Amúgy nem értem, miért nem állt meg a padka érzékelésekor. Mert fel is hajtott rá, vagyis átment rajta ha jól láttam. Ettől függetlenül igazad van benne.
2022. okt. 31. 14:09
7/7 anonim válasza:
Tökéletesen nem lehet kijönni ilyen helyzetből, ha a másik "értelmetlen" műveletet csinál. Legjobb megvárni és elkerülni a belevonódást. Én ugyanúgy ahogy te, megálltam volna, és várom mi lesz. Ha lent van az ablak rászólok, hogy ne menjen arra. Néha csak annyit tehetünk, hogy elkerüljük a bevonódást a veszélyes helyzetekbe.
/5-ös voltam/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!