Mit kellett volna tennem, vagy mit nem?
Váciról kanyarodtam a megyerire, kb 100 méterre jártam, amikor jött szembe a szirénázó mentő.
A szembe jövőknek 2 sáv van, 1 normál, és egy busz sáv, forgalom nem volt, egyedül a vácira kihajtani szándékozók álltak a lámpánál (2-2 autó)
Amikor már közel volt a mentő, egyszer csak elkezdett rám villogni, és megkezdte az átsorolást a sávomba, majdnem nekem jött...
Utána folytatta az útját a szembejövő sávban, majd azon keresztül kikanyarodott a vácira.
Nem igazán értem miért jött velem szembe és villogott, amikor még utánam szabad volt 2 sáv minimum 100 méteren át, és utánam se jött senki.
Szerintetem én hibáztam? Amennyire lehetett kihúzódtam a sávom szélére.
Nem hibáztál.
Nem értem sokszor a mentőket. Az utóbbi 4-5 évben tűnt fel, hogy sokszor akkor is szabálytalanul mennek, amikor nincs rá okuk - és minden szabálytalanság közül ez a legveszélyesebb, amikor szembe jön veled a saját sávodban.
Én egyszer Budakeszi felé akartam balra kanyarodó sávba menni a Szilágyi Erzsébet fasorról, amikor Hűvösvölgy felől jött egy az én sávomban, de sokáig nem láttam, mert a kanyarban eltakarták a fák. Ha mellettem a külső sáv nem lett volna üres, akkor frontális ütközés, és küldhettek volna pár új mentőt is:(
Nyilván azért ment át a szembejövő sávba, mert a lámpánál álltak az autók.
De hogy miért nem utánad sorolt át a szembesávba és miért villogott rád, azt ennyiből nem lehet megmondani. Nem kizárt, hogy a mentős hibázott, ők is emberek.
Pedig 5-nek igaza van. A Megyeri/Váci kereszteződés nem 90 fok. Ha a Megyerin érkezett és dél felé kanyarodott rá a Vácira, akkor sokkal gyorsabb és kisebb oldalgyorsulású manőver volt neki a szembe forgalmi sávból jó nagy ívben ráfordulni a Vácira, mint a várakozók mellett kibújni. Ráadásul, ha állnak a kocsik a lámpánál akkor rengeteg időt, sebességet veszít, mire elengedik. Elég egy balf/sz hozzá.
Azért ment át jó előre a szembe sávba, mert sok a fogalmatlan sofőr, aki azt sem tudja hol van amikor kocsiba ül és a normál forgalmi viszonyokat sem tudja feldolgozni fejben. Egy ilyen helyzetben meg teljesen lefagy/bénázik/direkt szivat stb stb. Ahogy a kreszben is le van írva. Már a kocsi mozgásával jó előre mutatja, mit akar csinálni.
#7: Igen, a megyerin érkezett a mentő és azon az úton haladt a kérdező is éppen, csak hülyén fogalmazta meg a kérdésben.
#6: Szerintem félreértesz. A kérdező azt írta, hogy a lámpánál mindkét sávban álltak, tehát ott nem tudott volna a mentő kikanyarodni. Ha nem megy át már jó előre a szembe sávba, akkor valószínűleg úgy próbáltak volna helyet teremteni neki, hogy a bal oldali befordul a szembesávba, mert a piros lámpán nem mert volna átmenni. Eredmény? A szemközti sávot is elfoglalta volna a félig keresztben álló autó, de legalábbis centiznie kellett volna a mentőnek. És azért ment át már jó 100 méterrel előbb, mert ő 90 km/h-val vagy még többel is haladhatott, pikk-pakk odaért a kereszteződésbe. Arra nem tudok magyarázatot adni, hogy miért nem a kérdező után húzódott át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!