Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Eltolt kereszteződés esetén,...

Eltolt kereszteződés esetén, ha nem pont + fekvésű a kereszteződés kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés

4 27

[link]

Itt egy példa, akkor kinek van elsőbbsége az alárendelt utak esetén? Ugyanúgy kanyarodási szabály van nem?

2022. szept. 28. 08:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem, hogy egy ilyen forgalmi szituáció miért képzi vita tárgyát. Egyáltalán nem bonyolult megoldani.
2022. szept. 28. 11:28
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

#11: nem az volt a kérdés, hogy hogy oldod meg a gyakorlatban, hanem hogy kinek van elsőbbsége.

A te nyelvedre lefordítva: ha mégsem sikerül "megoldani" és koccanás van, akkor ki lesz a

hibás?

2022. szept. 28. 11:39
 13/17 A kérdező kommentje:

11 nem okozott eddig gondot, mármint nekem nem.

De anyádozás, dudálás megy feszt.

Én értem a kanyarodási szabályokat is, azt is, ha a balra kanyarodó már BENT van a kereszteződésben akkor nem megyek neki. De köszönöm annak aki tényleg érdemben válaszolt. Az én meglátásom szerint HA EGYSZERRE érünk a kereszteződésbe akkor a jobbra kanyarodónak van elsőbbsége. Azért mondom ezt mert mivel én kocsiban ülve is látom a helyzetet ezért szinte ugyanúgy látunk egymásra mintha nem lenne eltolva a kereszteződés. Ha balra megyek, én elengedem azt aki jobbra akar menni. Ha én akarok jobbra menni, mostanában inkább megvárom, elengednek-e, figyelem a jármű mozgását.

2022. szept. 28. 12:04
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Az hogy van, hogy ez a kereszteződés évente, fél évente felmerül mindig? Nem tudom elhinni, hogy az országban csak ez az egy eltolt kereszteződés van és mindenki erről érdeklődik. Ha ugyanaz a személy teszi fel újra és újra a kérdéseket, akkor igazán elárulhatná, hogy mit nem értett meg a korábbi kérdések alatt. Mert ott is el lett már magyarázva.
2022. szept. 28. 17:23
 15/17 A kérdező kommentje:

Utolsó linkeld már be mert sosem láttam még ilyen kérdést ezzel a képpel. A kérdésre esetleg nem válaszolnál?

Ha a lassúakat, vagy gyors hajtókat kell szidni mindenki akkora megmondó ember, hogy hihetetlen. De egy ilyen jellegű esetleg normális, az oldalra való kérdés esetén mindenki csak egy hárító jelentéktelen kommentet ír, amiben nem értik, miért és mit kérdezek. És ez nagyobb baj, mint az én kérdésem.

Mindenkit annyira zavar ez a kérdés. Mondjátok már meg, minek van ez a rovat, ha nem ilyen kérdések miatt?

2022. szept. 28. 18:17
 16/17 MGéza ***** válasza:
78%

Négyes kereszteződés az a kereszteződés, ahonnan az autók még egymás útvonalára rálátnak, egyértelműen meg tudják állapítani az irányjelzésből, hogy a másik merre fog haladni. Ez a kereszt egy határeset, de még pont belefér.

Kanyarodási szabály:

Jobbra kis ívben akkor van elsőbbséged, ha a balra kanyarodó még kanyarodik. Ha már a főútvonalon halad, tehát a kanyarodást befejezte, onnantól övé az elsőbbség.

Gyakorlatban, ha két elsőbbségadás kötelező felől érkező, főútvonalra kanyarodik:

A balra kanyarodó a jobbra kanyarodónak, ha még a műveletet technikailag nem fejezte be elsőbbséget kell adjon, ha azt a főútvonal forgalmának feltartása nélkül megteheti. Ha erre nem képes, akkor a jobbra kanyarodó vár a sorára.

2022. szept. 28. 19:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Hasonlóan eltolt kereszteződés egy kisvárosban. A rendőrség szerint 1 kereszteződés, vagyis a kötelező egyenesen-jobbra tábla tiltja a balra kanyarodást a kicsit későbbi útra. Itt volt már baleset is, ahol ez vita tárgyát képezte, akkor adta a rendőrség ezt az állásfoglalást ki.

[link]

2022. okt. 4. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!