Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Eltolt kereszteződés esetén,...

Eltolt kereszteződés esetén, ha nem pont + fekvésű a kereszteződés kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés

4 27

[link]

Itt egy példa, akkor kinek van elsőbbsége az alárendelt utak esetén? Ugyanúgy kanyarodási szabály van nem?

2022. szept. 28. 08:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
11%
Kint vannak a táblák.
2022. szept. 28. 08:16
 2/17 anonim ***** válasza:
67%
Én azt mondanám, hogy ez két külön kereszteződés, mert nincs átfedés az alárendelt utak között. Így annak van elsőbbsége, aki előbb kikanyarodik a védett útra.
2022. szept. 28. 08:23
 3/17 anonim ***** válasza:
11%
A kanyarodási szabályt azért még értelmezd.
2022. szept. 28. 08:45
 4/17 anonim ***** válasza:
18%
Nem egy metropolisz, hogy balra kanyarodás esetén ne tudd megvárni, mig elmennek az autók...
2022. szept. 28. 09:12
 5/17 A kérdező kommentje:
Bár eltolt kereszteződés,de nagyon jól "átlátni" a szemből érkező szándékát. Természetesen a kérdés arra az esetre szól,amikor két autó ugyanakkor érkezik a kereszteződésbe.
2022. szept. 28. 09:26
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

De minek kérdezősködsz továbbra is, ha a válaszokat meg lepontozod.

Elengeded a másikat.

Pont.

2022. szept. 28. 09:59
 7/17 anonim ***** válasza:
94%

Gyerekek, pár napja volt egy kérdés, hogy ha minden szabályt betartunk, okozhatunk-e balesetet.

És itt egy példa, hogy igen.

Mert a KRESZ nem definiálja, hogy ez itt egy kereszteződés vagy kettő. Márpedig ennek az értelmezése pont megfordítja az elsőbbségi viszonyokat: ha ez két kereszteződés, akkor a kicsivel korábban balra kanyarodó már védett útvonalon haladóként elsőbbséget élvez. De ha ez egy kereszteződés, akkor mondjuk a balra kanyarodó vs neki szemből érkező jobbra kanyarodó viszonylatában utóbbié az elsőbbség.

És egyéni értelmezés kérdése, mi is számít már külön kereszteződésnek - ráadásul nem nagyon van lehetőség sem egyértelműsíteni ezt.

2022. szept. 28. 10:04
 8/17 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit, de érdemben nem válaszolt sebki, egyedül a kettes. Engem az érdekelne, kinek van tényleges elsőbbsége.
2022. szept. 28. 10:04
 9/17 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm szépen. Én is olvastam azt a kérdést, tényleg igazad van.
2022. szept. 28. 10:10
 10/17 anonim ***** válasza:
93%

Ez egy hiányosság a kreszben.

Ha egy méterre vannak egymástól, akkor mindenkinek egyértelmű, hogy egy darab kereszteződés, ha 50 méterre akkor egyértelmű, hogy 2 külön kereszteződés. De hogy pontosan hol van a határ az nincs definiálva.

Jó esetben az út fenntartója táblával vagy útburkolati jellel jelzi, hogy mi a helyzet vagy átépíti körforgalomra.

2022. szept. 28. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!