Titeket idegesít az ilyen szituáció?
Arra gondolok, hogy haladtok például egy településen egy másik autós után mellékutcákban, viszont az előttetek haladó autós minden egyes "mackósajtnál" megáll állóra.
Mert ugyebár a KRESZ szerint csak a STOP táblánál kell megállni, viszont én sok helyen tapasztaltam, hogy állóra fékeznek olyan mackósajtos kereszteződésnél is ahol belátható az út.
Ti mit gondoltok az ilyen sofőrökről? Nem idegesítenek?
Egyébként engem nem idegesít, teljesen nyugodt vagyok viszont van olyan ismerősöm aki vergődik és erőszakosan igyekszik maga mögé tudni az ilyen állítása szerint "mazsola" sofőröket.
Én csak nemrég kezdtem a vezetést -így tudom, nekem itt szavam nem lehet. De azt látom, hogy vannak olyan kereszteződések, amiket egyszrűen nem lehet belátni, ilyenkor szerintem indokolt lehet, hogy megáll valaki.
Amúgy az oktatóm szólt is érte rögtön, hogy itt nem kéne ám megállni, csak ha jönnek. Ha olyan kereszteződéshez érünk, hogy jól látható minden, messzebbről is, akkor inkább csak guruljunk be, és ha nem jön semmi, akkor mintha mi sem történt volna, menjünk.
Igyekszem így, a többi sofőrt nem idegesítve közlekedni
Idegesít.
Nem az a pár másodperc időveszteség miatt, hanem mert nem számítok rá, és emiatt nagyobbat kell fékeznem, ami kellemetlen az utasok számára. Arról nem is beszélve, hogy jobban kopik a fék, fogy az üzemanyag, stb.
#1 Szerintem nyugodtan közlekedj úgy, ahogy te biztonságosnak érzed. Van olyan mackósajt ahol én is megállok. Például rengeteg olyan kereszteződés van ahol amikor kihelyezték ezeket a táblákat, még belátható volt az útszakasz, de aztán odaültettek egy fát, az kiterebélyesedett és máris más a helyzet.
Aki ideges majd megelőz😉
#6: Alap esetben nem készülök arra, hogy az előttem haladó indokolatlanul állóra fékez, persze ha mégis ez történik, meg tudok állni, csak kényelmetlen, ezért idegesítő.
A piros lámpa nem idegesítő, mert előtte van sárga, tehát kiszámítható. Ha a sárgánál még kényelmesen meg tudok állni, akkor megállok, ha nem, akkor lassítás nélkül átmegyek.
Az hogy idegesít, nem úgy értendő, hogy napokig dühöngök és stresszelek ezen, csak elmormogok egy bazdmeget és az első adandó alkalommal elé kerülök.
Most tényleg az a baj, hogy valaki elsőbbségadás kötelező táblánál inkább álló helyzetből győződik meg a továbbhaladás veszélytelenségéről? Komolyan ez baj???
Oké, én 14 év tapasztalattal tényleg nem állok meg minden macisajtnál, mert felesleges - de hogy valakit egy ilyen apróság zavarjon, az több mint furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!