Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kb. hány km vezetés után lesz...

Kb. hány km vezetés után lesz teljes önbizalmam a vezetéshez?

Figyelt kérdés
Eddig kb. olyan 600km-et vezettem, de még mindig olyan bénának érzem magam ☹️ kis bakikat elkövetek (nem kiváltképpen balesetveszélyes dolgokra kell gondolni). Pl. kereszteződésben megvárom amíg teljesen tiszta a terep, csak akkor kanyarodok ki. Igyekszem minél dinamikusabb lenni, de volt, hogy ledudáltak egyetlen egyszer akkor nagyon elszállt az önbizalmam. Kresz könyvet folyamatosan forgatom, ismétlem, tapasztalt sofőröktől kérek tanácsokat, és tényleg igyekszem nagyon, gyakorlok amennyit lehet. Már most is jobb kicsit mint legelőször, jobban gyorsabban haladok, az ismert útvonalakon egyre határozottabb vagyok. Hány km kell még,hhogy teljesen stresszmentes legyen a vezetés? Nálatok hogy volt ez?
2022. szept. 18. 09:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
1-10000km , de vannak olyanok akkiknek a végtelen km is kevés
2022. szept. 18. 12:17
 12/14 anonim ***** válasza:

Mikor elkezdtem vezetni én is félve mentem, betartottam minden szabályt, előzni is alig mertem, csak a könnyebb utakat választottam. Az idő elteltével egyre merészebb lettem, most km-ert nem tudok de kellett egy fél év mire azért belejöttem rendesen. Mára teljesen magabiztosan vezetek, bárhová eltudok menni, már a szabályokat sem tartom be annyira, mint kezdő koromban.(3 éve van jogsim) Ja és kifejezetten zavar ha valaki mellettem ül és beleszól a vezetésbe, magamba sokkal jobban megy a dolog.

Szerintem itt is igaz a mondás, hogy: gyakorlás teszi a mestert. Minél többet vezetsz annál jobb leszel. Persze ez lehet egyén függő is, de általánosságban aki többet vezet jobban tud mint aki pl kezdő.

2022. szept. 18. 12:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Kb. olyan 5ezer km - t vezettem már, egy éve, ingázok. Legtöbb ember ugyanazon a 4-5 útvonalon jár, amit megtanul vmennyire és az megy. Nem vagyok még mindig magabiztos, de ez hangulattól is függ.
2022. szept. 18. 17:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Én negyedik éve vezettem amikor először levezettem egy nagyobb távot.

Nyíregyháza - Balatonlelle táv volt ez.

Ezelőtt nem vezettem soha se autópályán, se Pesten, és még egyhuzamban ilyen sokat sem vezettem de ennek ellenére az egész út zökkenőmentes volt, hiába nem vezettem még autópályán, egyetlen egy bakit sem követtem el rajta. Talán ami a tapasztalatlanságomból eredt az az, hogy az M7esen amikor előzni akartam nem mindig mertem mert láttam, hogy a belsőben jönnek de ugyanakkor simán kimehettem volna mert nem haladt gyorsan a belső sáv és voltak rések, sokan mögülem ki is vágódtak, én nem mertem. De ennyi.

Budapesten is gond nélkül keresztülvágtam, egyszer nem dudáltak még csak le sem.

De egyébként én teljesen magabiztos idegen helyeken olyan 2 év vezetés után lettem. Kilóméterben nem tudom mennyi, nem számoltam.

2022. szept. 19. 15:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!