Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy kell beàllítani, ès mi...

Hogy kell beàllítani, ès mi ez a mozdulat?

Figyelt kérdés

2 db kèrdèsem lenne:

1: anyósülèst, hogyan kell beàllítani, hogy megfelelő legyen?

Azt tudom, hogy minden embernek más ès más a megfelelő beállítás, ès a sofőrök ezt tudják... Az ülèst tudom, hogy kell mozgatni, de a beállítást nem. (nekem nincs jogsim)

2:Fontos ez a mozdulat?

Beköti magát az ember. A sofőr szemszögèből balrol húzza jobbra. Az öv átfogja a derekat, ès a melkhasnál keresztbe megy lefele. Bekattan az öv. Ès ezután láttam egy mozdulatot, bal kèzzel elöször az övet felfele fehúzza, majd jobb kèzzel a mellkhas előtt lèvő rèszen "húz" egyet.

Ez fontos mozdulat, van valami szerepe, funkciója?

2022. szept. 13. 10:57
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

1. Úgy, hogy kényelmes legyen+ elférjenek mögötted.

2. Nem.

2022. szept. 13. 11:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 beállítás alatt mit értesz?

Vannak autók amikben max a háttámla dőlését tudod állítani (Az előre-hátra mozgatás mellett), de van ahol deréktámaszt, combtámaszt, ülésmagasságot, oldaltartást is lehet állítani, ezeknek értelemszerűen mindegyiknek van egy külön gombja vagy fogantyúja. Nyilván addig állítgatja az utas, míg kényelmes nem lesz.

#2 régebbi autóknál már lehet hogy gyenge az öv feszítője, ezért kézzel rásegítenek, vagy megigazítják, hogy feszes legyen. Újabb autóknál erre kevesbé van szükség.

2022. szept. 13. 11:03
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
2. Tök fölösleges mozdulat, mozgáskor úgyis enged, lazul az öv, aztán visszahúz. Egyébként jó ideje már a legtöbb autóban van övfeszítő baleset esetére, a légzsákhoz hasonló, egyszer használatos pirotechnikai cucc, ami akár kisebb balesetnél is, akár még a légzsák működése nélkül is megfeszíti az övet.
2022. szept. 13. 11:12
 4/6 A kérdező kommentje:

2# règebbi autó igen

Illetve előre hátra húzható, meg a hàttámla emelhető, dönthető a dőlèsszöge....

2022. szept. 13. 11:17
 5/6 anonim ***** válasza:
92%
Az anyósüléssel max annyira foglalkozom, hogy hátrébb legyen mint az enyém, ne zavarjon a kilátásban.
2022. szept. 13. 13:01
 6/6 anonim ***** válasza:
94%

1. Ahogy neked kényelmes

2. Van jelentősége, méghozzá olyan esetben, ha valamiért az alsó ág nem feszül meg rendesen. Sok ruha, gyűrődés, vagy szimplán gyenge a visszahúzó. Balesetnél nagyon nem mindegy, hogy 10cm-t gyorsul a test mielőtt a teljesen fix övnek csapódik, vagy azonnal megfogja.

2022. szept. 13. 13:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!