Osztott pályás úton lehet használni távolsági fényszórót?
Természetesen lehet.
Ha nem megy se előtted, se szembe senki.
Ha van növényzet vagy fekete háló a két útpályát elválasztó szalagkorlátnál, akkor a szembejövő személyautó sofőrjét egyáltalán nem zavarja, a teherautót most így hirtelen nem tudom, ha szerencséd van, őt sem, mert pont kitakarja neki a növényzet/háló, ha elég magas.
Egy kisebb forgalmú gyorsforgalmi úton, ahol kevesebb kamion jár (pl. M44, 67), nyugodtan mehetsz távolságival, az autókat nem fogja zavarni, kamionnál pedig legfeljebb leveszed.
A magasan űlőt nagyon zavarja és vakítja.
Én egy időben használtam ilyen kézi reflektort ellenük, borzasztó hogy hiába villogtam rá semmit nem csináltak.
Na ezzel ha szemen nyomtam úgy vette le hogy öröm volt nézni.
Ez így van, ezeket viszont (különösen távolsági fényszóróval) előre lehet észlelni és annak megfelelően cselekedni, akárcsak országúton. Én csak annyit mondtam, hogy normál esetben a szembejövő személyautó sofőrjét semmilyen mértékben nem zavarja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!