Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek lesz valaha olyan...

Szerintetek lesz valaha olyan Budapesten mikor nem 2 óra a bejutas?

Figyelt kérdés

A kérdésem nem hisztibol indult, mert minden nagyvárosban ez van, sok kisvárosban is meg. Csupán kérdezem, mert szerencsére nem járok be olyan sokat de mikor bejarok akkor általában 2 óra mire eljutok a korutig egyeltalan.

Persze, lehetne bkkval is menni, de kocsival kényelmesebb és én fizetek rá mindent ha megtehetem miert ne.

Tehát, a kérdésem: szerintetek valaha lesz normális közlekedés bent a belvárosban?mert az még a másik hogy a pestiek úgy vezetnek mintha 9 életük lenne

2022. aug. 30. 20:48
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

"A kérdésre meg mindig nem kaptam egyébként normalis választ 1 embert leszamitva"

Nem 1, kettő. Elirtam

2022. aug. 30. 22:04
 12/32 anonim ***** válasza:
97%

8as vagyok. Kapaszkodj meg, minden kollégámnak fel lett ajánlva a céges autó, de nem kérték. Miért? Mert van agyuk, amivel gondolkodnak. 😂 És nem ülnek dugóban 2 órát.

Nekem van autóm, de 3 villamosmegallonyira van a munkahelyem, a benzint az én mokakorom nem fizeti, plusz parkoló sincs.

Jó kocsikazast. 😀

2022. aug. 30. 22:05
 13/32 anonim ***** válasza:
97%

7-es vagyok és nyugi, nem vagyok féltékeny, mert épp autóval járok be én is - csak pont nem jut eszembe a dugók miatt panaszkodni, mert az autózás melletti döntésemmel magam is növelem a torlódást.

De mondjuk Vácról komolyan eszembe sem jutna bebohóckodni autóval a fővárosba, mert egyszerűen értelmetlen, ha épp nem zongorát cipelsz.

2022. aug. 30. 22:49
 14/32 anonim válasza:
97%
Üljél csak a szar kocsidban 2 óráig. Fizess azért, hogy megüt a guta a kocsidban.
2022. aug. 30. 23:08
 15/32 anonim ***** válasza:
69%

Esetleg az M0 hiányzó szakasza segítene ezen, mert akkor kevesebben vágnának át a városon. De ez a "veszély" nem fenyeget mostanában...

Jelen úthálózat mellett akkor lesz ilyen, hogyha az átlag ingázónak már nem éri majd meg autóval bemenni a városba. Pl. jelentősen drágul az üzemanyag, bevezetik a dugódíjat, kitiltják a belső égésű motoros autókat stb.

De mire ez bekövetkezne, addigra te is duzzogva ülnél a vonaton.

2022. aug. 30. 23:33
 16/32 anonim ***** válasza:
81%

A kérdésre a választ: Nem, addig ameddig sok így gondolkodó ember lesz: " de kocsival kényelmesebb és én fizetek rá mindent ha megtehetem miert ne."

Helyes, tedd meg, és szivassad magad a dugóban. Mert vonaton csak a proli jár, ugye?

Ja, valamit kifelejtettem, akkor is gyorsabb lesz, ha a kocsival ingázókra a Karigeri akkora dugódíjat ver rá, hogy a hozzád hasonlóak is lefeszegetik a méltóságos valagukról a ránőtt autót.

2022. aug. 30. 23:58
 17/32 anonim ***** válasza:
40%

Nem értem mi a probléma. Érdről a nagykörútig maximum 20 perc kocsival, a nap 24 órájából kb 20 órában. Ez azért egész jó arány szerintem.

Amúgy Budapest tele van, túl sok az autó, de több utat építeni nem lehet. Ez a legtöbb nagyvárosra is vonatkozik. Csak úgy lehet megoldani a dugó problémát, ha az autóból a tömegközlekedésre terelik az embert. De például a nagykörúti villamos így is állandóan tele van, be nem sűrítenék (1 perces követési időt is tudna a rendszer), ellenben éjjel is járatják amikor az utasok 90%-a nem tartja be az utazási feltételeket, ilyenek miatt kopik a sín, ami miatt minden évben le kell zárni egy szakaszt a cseréhez. Így ne csodálkozzanak, hogy nem vonzó a tömegközlekedés.

2022. aug. 31. 00:06
 18/32 anonim ***** válasza:
63%

Autóval valószínűleg soha az életben nem lesz gyorsabb a csúcsidei bejutás Budapestre, mert (szerencsére) nagyon nem abba az irányba halad a város szervezése, hogy az autózást részesítsék előnyben. A jövőbeli fejlesztések, átalakítások pedig rontani fognak a belvárosi autózás gyorsaságán (legalábbis csúcsidőben biztosan).

A te döntésed, hogy mivel jársz, de belegondolva nem tűnik túl jó ‘beruházásnak’, hogy 1 órával többet utazol, cserébe pedig egy halom pénzt kidobsz az ablakon és még idegeskedsz is. A vasúti bérlet 86%-át térítené a munkáltatód, míg az autó esetében az üzemanyag(!, nem a fenntartás) kb. 30-50%-át fedezi a ‘benzinpénz’. Nekünk 4 literes fogyasztás mellett is csak az üzemanyag kb. 70-80%-át fedezi a cég által fizetett térítés, csak nekünk veled ellentétben nincs más választásunk, mert délelőttös műszak esetén reggel, délutános esetén pedig este nem megy olyan busz, ami jó lehetne. Meg persze 45 perc helyett közel 2 óra lenne az utazás egy irányba.

2022. aug. 31. 01:00
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát te igazi debil vagy.

Vácról 40 perc alatt bent vagy vonattal a körúton!

Szóval vagy menj vonattal, vagy ne járj be Pestre, probléma mindkét esetben megoldva.

2022. aug. 31. 02:17
 20/32 Beviz Elek ***** válasza:
70%

A belvárosban csak akkor lesz normális a közlekedés ha kitiltják az autósokat és csak azok mennek be akiknek tényleg muszáj.

Építhetsz 5 sávot is, de nem oldaná meg a problémát. Van egy bizonyos fájdalomküszöb ami felett az ember már hajlandó leadni a kényelemből és hajlandó átülni tömegközlekedésre, de mint a mellékelt ábra mutatja neked a 2 órás menetidő sem elég fájdalmas, ugyanígy sokan mások is így állnak hozzá. Minél jobban javítod az autós forgalmat, annál többen ülnek át a tömegközlekedésről az autóba és ugyanilyen lesz minden.

Az egyik lehetőség hogy olyan drága legyen autóval bejutni amit sokan nem hajlandóak kifizetni, a másik pedig a tiltás.

2022. aug. 31. 03:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!