Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kereszteződés túloldalán...

A kereszteződés túloldalán elhelyezett közlekedési lámpa jobb?

Figyelt kérdés

2022. aug. 28. 17:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%
Én csak azt nem szeretem, mikor megállok, hogy kényelmesen lássam, egy gyökér meg dudál, hogy menjek előrébb?!!
2022. aug. 30. 09:28
 12/17 anonim ***** válasza:
59%
Sokkal praktikusabb a túloldali lámpa, nem mered ki a nyakad, ha első vagy. Megismételni az azonos oldalon felesleges pazarlás.
2022. aug. 31. 08:47
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

Valamelyik országban olyat láttam, hogy ugyanúgy a kereszteződés előtt (átengedő típusú) volt a lámpa, de az oszlop aljára is szereltek egy kicsi lámpát, amit az első helyről is jól lehet látni.

Az áthívó típusúval az a baj, hogyha nem szokásos geometriájú a kereszteződés, akkor nem egyértelmű, hogy kinek szól a lámpa.

2022. aug. 31. 09:43
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

"de az oszlop aljára is szereltek egy kicsi lámpát"

Ez ma is így van az esetek felében MO-n. De csak a szélső sávban. A 2x3 sávos utak kereszteződésében ezt nem lehet megoldani.

2022. aug. 31. 10:04
 15/17 anonim ***** válasza:
43%

#11!

Azért dudál a "gyökér", mert ha nem állsz rá a hurokdetektorra (ahol van), akkor a büdös életben nem lesz zöld.

Egyébként szerintem az áthívó rosszabb, nem biztos, hogy mindenki ugyan úgy értelmezi, ahogy a Flórián térnél is megzavarja a többséget. [link]

A felüljáró gerendája mellett van, ami áthívó (piros), de utána nem sokkal van egy másik, ami már a következő kereszteződéshez tartozik (sárga).

2022. szept. 2. 15:44
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

Itt a Flóriánnál egyszerűen csak egy barom kivitelezés, honnan tudná az ember, aki először jár arra, hogy az egy ismétlő, az út feletti jelzést ismétli.

Az út feletti sárgára vált, ugye nem fékezek bele, hanem átmegyek rajta. De mire az ismétlőjéhez érek, az már piros, hát nyilván megállok előtte...

A legrosszabb mindig a szokásostól eltérő, mert alapból nincsenek felkészülve rá az emberek.

Az áthívó gázos dolog olyan helyen, ami nem csak egy egyszerű merőleges kereszt alaprajzú hely. Egy soksávos, nem merőleges hely pedig, ahol az út túloldala 150 m-re van, maga a rémálom áthívóval. Ilyen helyen már muszáj lenne ismétlőket alkalmazni, az meg mindig problémás, mert idegenek nem tudják, melyik mit ismétel. A kereszteződés előtti viszont szinte minden helyzetben egyértelmű. Itt legtöbbször csak az elhelyezés problémás, ha az első autóból nem látni, de ott nem a lámpával van baj, hanem annak a fejével, aki megtervezte a lámpák elhelyezését.

2022. szept. 3. 06:26
 17/17 anonim ***** válasza:
20%

én arra szavaznék, hogy pontosan a kereszteződés középpontja fölött legyen, kifeszítve egy nagyobb klaszterben a sok lámpa. az armatúrák már nem nehezek, ledes mindegyik, így mindegyik irány le lenne fedve.

egyébként fuck lamps, körforgalmat mindenhová.

2022. szept. 3. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!