Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kereszteződés túloldalán...

A kereszteződés túloldalán elhelyezett közlekedési lámpa jobb?

Figyelt kérdés

2022. aug. 28. 17:10
A kérdező szavazást indított:
A kereszteződés előtt elhelyezett lámpa a jobb (pl. Magyarország)
A kereszteződés túloldalán elhelyezett lámpa a jobb (pl. Japán)
A kereszteződés előtt elhelyzett, de a kereszteződés túloldalán is megismételt lámpa a jobb (pl. Anglia)
19 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
48%
Valahol már találkoztam ilyen kereszteződés túloldalán elhelyezett lámpával. Meg is álltam előtte amikor pirosra váltott. A kereszteződés közepén.
2022. aug. 28. 17:35
 2/17 anonim ***** válasza:
86%
Megszokás kérdése. Az USA-ban a lámpák nagy része a kereszteződés másik oldalán van. Szerintem sokkal jobb, mert az embernek nem kell a nyakát kicsavarnia ha ő az első a sorban.
2022. aug. 28. 17:40
 3/17 anonim ***** válasza:
53%
2-es, cserében random keresheted mindig, hogy hol van pontosan a megállás helye. Én nagyon utálom, amikor ilyen országban kell vezetnem, mert lássuk be, Magyarországon garantált , hogy a lámpa előtti métereken lesz a megállás helye, ahol meg a lámpa a kereszteződés túloldalán van, ott a keresztező út geometriájától függ ez.
2022. aug. 28. 17:43
 4/17 anonim ***** válasza:
56%
ööö.. nem. Ha lámpás kereszteződésbe érsz, akkor a lámpa elhelyezkedésétől függetlenül a kereszteződés előtt kell megállni. Nem túl bonyolult.
2022. aug. 28. 17:54
 5/17 A kérdező kommentje:

> random keresheted mindig, hogy hol van pontosan a megállás helye

Azt miért kell keresni? Nyilván nem a kereszteződés közepében kell megállni.

2022. aug. 28. 17:55
 6/17 anonim ***** válasza:
59%

Én sem értem miért olyan fene nagy probléma megállni a kereszteződés előtt, mit kell ezen keresni?

Sokkal jobb a túloldalon lévő lámpa láthatósági szempontból.

2022. aug. 28. 18:16
 7/17 anonim ***** válasza:
39%

Útátadáskor mindig felfestik a csíkot, ahol tanácsos megállni a kereszteződés előtt, a lámpánál...

..csakhogy...az a fehér csík idővel nem látható, az útkarbantartás pedig minősíthetetlen..

Tehát fontos a túloldalon is elhelyezett lámpa, a biztonság érdekében.

2022. aug. 28. 20:10
 8/17 anonim ***** válasza:
43%

Ah, emberek, mit lehet ezen értetlenkedni?

Látsz egy piros lámpát valahol a távolban. Magyarországon azonnal tudod, hogy annál a piros fénynél kell megállnod, pár méterrel előtte. Ezzel szemben ahol a kereszteződés túloldalán van a fény, ott előbb észlelned kell, hogy meg kell állni , utána meg megkeresni, pontosan a piros fény előtt mennyivel kell megállni , azaz hol van a kereszteződés hozzád közelebbi széle . Jelentős a különbség a jelzésadás helye és az utasítás végrehajtásának helye között, ami bizony egy plusz biztonsági kockázat, pláne jól telelámpázott városi környezetben.

2022. aug. 28. 20:40
 9/17 anonim ***** válasza:
75%

Zalaegerszegen csak olyan helyen lattam, ahol csak jobbra es balra lehet kanyarodni.

Itt meg egyertelmu hol kell megallnod.

Jobb.

A 180 centimmel nem kell felfekudnom a kormanyra.

:-)

2022. aug. 29. 00:33
 10/17 anonim ***** válasza:
20%

Újpesten kettő ilyen is van

Farkaserdő óceánárok utca, illetve sztk. Szerintem ez egy fokkal jobb...

2022. aug. 29. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!