A kereszteződés túloldalán elhelyezett közlekedési lámpa jobb?
> random keresheted mindig, hogy hol van pontosan a megállás helye
Azt miért kell keresni? Nyilván nem a kereszteződés közepében kell megállni.
Én sem értem miért olyan fene nagy probléma megállni a kereszteződés előtt, mit kell ezen keresni?
Sokkal jobb a túloldalon lévő lámpa láthatósági szempontból.
Útátadáskor mindig felfestik a csíkot, ahol tanácsos megállni a kereszteződés előtt, a lámpánál...
..csakhogy...az a fehér csík idővel nem látható, az útkarbantartás pedig minősíthetetlen..
Tehát fontos a túloldalon is elhelyezett lámpa, a biztonság érdekében.
Ah, emberek, mit lehet ezen értetlenkedni?
Látsz egy piros lámpát valahol a távolban. Magyarországon azonnal tudod, hogy annál a piros fénynél kell megállnod, pár méterrel előtte. Ezzel szemben ahol a kereszteződés túloldalán van a fény, ott előbb észlelned kell, hogy meg kell állni , utána meg megkeresni, pontosan a piros fény előtt mennyivel kell megállni , azaz hol van a kereszteződés hozzád közelebbi széle . Jelentős a különbség a jelzésadás helye és az utasítás végrehajtásának helye között, ami bizony egy plusz biztonsági kockázat, pláne jól telelámpázott városi környezetben.
Zalaegerszegen csak olyan helyen lattam, ahol csak jobbra es balra lehet kanyarodni.
Itt meg egyertelmu hol kell megallnod.
Jobb.
A 180 centimmel nem kell felfekudnom a kormanyra.
:-)
Újpesten kettő ilyen is van
Farkaserdő óceánárok utca, illetve sztk. Szerintem ez egy fokkal jobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!