Ha minden kereszteződésben balra fordulok, akkor visszatérek a főútvonalra?
Figyelt kérdés
Nem régóta kezdtem el vezetni, most mindig kicsit messzebb akarok haladni gyakorlás miatt, ne nevessetek ki, de nem merek egyből mély vízbe ugrani. Szóval úgy szoktam csinálni, hogy kinézek egy várost, majd bemegyek egy utcába, és az adott utcában a következő kereszteződésben balra fordulok mindig, és kilyukadok az adott fő úton. Nagyon félek attól, hogy egyszer eltévedek az ilyen kalandozásaim során, azért kérdem. Nagy átlagban balra kanyarodással visszajutok a fő útra ugye? Köszi. Egyelőre nem akarok GPS-t használni, hogy tudjak a forgalomra figyelni. Illetve nekem így jó, hogy "magamra vagyok hagyva". Csak ez a része érdekelne, bár gondolom így van, a google térképen is így látom.2022. jún. 6. 15:56
1/10 anonim válasza:
Az oké, hogy nem akarod vezetés közben a GPS-t nézegetni, de attól még csak ott van nálad a telefon, nem? Szóval hogy tévednél el? Legrosszabb esetben megállsz az út szélén és ránézel a térképre.
Egyébként nem, nem mindig fogsz visszajutni így. Lehet tévedek, de szerintem te ezt a gondolatot a labirintus megoldására alapozod, miszerint ha mindig kizárólag ugyanabba az irányba kanyarodsz, akkor előbb-utóbb, még ha sokáig is tart, meg fogod találni a kiutat. De a városok nem labirintusok. A városok általában tömbökre vannak osztva és ha mindig csak balra kanyarodsz, akkor körbe-körbe fogsz karikázni egy adott tömb körül. Például: [link]
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, persze a telefonomat mindig közelben tartom vész esetre. Igen, igazad lehet ezért is tettem fel a kérdést, mert én eddig mindig sikeresen visszatértem a fő útra, az nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz. Bár eddig csak kisebb városokban próbálkoztam.
2022. jún. 6. 16:18
4/10 A kérdező kommentje:
Mármint mi lenne para? Ismerem a kreszt, nem csináltam eddig semmilyen hülyeséget, csak sajnos helyismeretem nincs mert eddig nem nagyon kellett elhagynom a falut, ahol élek, és ha azt mondom van 3 utca, akkor sokat mondok. Éppen ezért csinálom amit csinálok, és ezért teszek fel ilyen kérdést, hogy szokjam, és megtanuljam.
2022. jún. 6. 18:45
5/10 anonim válasza:
Csak józan paraszti ész is kellene legyen.
6/10 A kérdező kommentje:
Én ezt most nem azért kérdeztem, mert totál hülye vagyok. Csak úgymond tippeket gyűjtök, kíváncsi vagyok. Nyilván nem fogom sírva várni balra kanyarodások közepette, hogy meglássam a fő útvonal tábláját 🙂 a 112-t sem fogom hívni, hogy mentsenek ki. Ez csak egy ilyen feltérképezés szerű dolog volt.
2022. jún. 6. 19:30
7/10 anonim válasza:
Ha főútvonalról indultál és nagyjából sakktábla településszerkezetet feltételezünk, akkor igen, visszajutsz a főútvonalra ugyanabban az irányban, mint ahogyan elindultál.
8/10 MGéza válasza:
Vagy belefutsz egy egyirányúsításba amiről nem is tudsz és borul az egész. Jó ha átnézed előtte a környéket, legalább térképen.
9/10 anonim válasza:
Szerintem inkább jobb ha a táblák szerint tájékozódsz. Ha tudod hogy melyik városba szeretnél menni, akkor a táblákra jelölve lesz ill. hogy milyen számú út vezet arra, mert ha csak céltalanul fogsz bolyongani, akkor össze fogod zavarni magad, legyen mindig egy konkrét uticélod.
10/10 anonim válasza:
A gps-t is nyugodtan bekapcsolhatod és beütsz egy pontot, majd így tovább mindíg újabb pontot és akkor oda jutsz ahová akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!