Itt használnátok távolságit éjszaka/hajnalban?
26
Vagy már zavarja a mellettünk, előttünk, szembe közlekedőt? Meg amúgyis egyenes útszakasz, felesleges?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nemrégóta vezetek, és az oktatóm ilyen dolgokról nem igazán beszélt. Persze magamtól is gondolom, de mivel látom, hogy sokan használják, én meg itt általában lekapcsolom hiszen mindig van forgalom, elgondolkodtam a kérdésen ezért írtam ki. Szép napot nektek.
"Meg amúgyis egyenes útszakasz, felesleges?"
Ez mi?
Megvan, hogy a távolsági fényszóró mire való? Nem irányjelző.
7
Éjszaka és a derengő hajnalban a fényszóró használata megelőz állatokkal (őz, nyúl, borz, vaddisznó, róka) ütközést, mert szemük a fényben világít. Éjszaka nem sok értelme van 60-70 km-nél gyorsabban hajtani, mert bármikor előtted akarna átmenni az úttesten, és egy borz v. nyúl is lebírja bontani az autód elejét.
Ha viszont gépkocsi szemből érkezik, vagy utolérsz egyet, tompítottra kell kapcsolni. Új gyártású autókban automata visszakapcsolási érzékelő teszi ezt meg helyetted.
Csak én nem értem továbbra sem, hogy mi a lószar a kérdés?
Távolságit lakott területen kívül, sötétben használhatsz.
Ha jön valaki szembe, vagy megy valaki előtted, akkor le kell kapcsolni.
Ez benne van a KRESZ-ben, KRESZ vizsga része is.
Szóval mi a kérdés?!
Azért nem kell lekapcsolni, mert SZOKTAK ott jönni, akkor kell lekapcsolni, ha éppen akkor jönnek...
Tök mindegy hol vagy, ha jönnek szembe, vagy vannak előtted le kell kapcsolni.
Amúgy felőlem fényes nappal is mehetsz távolságival, ha üres az út.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!