Mit lehet ilyen bunkókkal kezdeni? Már többször megtörtént ez az eset, ma majdnem koccantam vele.
Helyszín Miskolc auchan felé hajtó körforgalom:
Kép: [link]
Google map link: [link]
Ez egy többsávos körforgó, ahol 2 sáv van kijelölve az auchanba kívánkozóknak. Ez a két sáv sokszor tele van, ha 3-4 kocsi áll már a piros lámpánál várakozva, akkor azt szokta csinálni egy két jampi, nyilván helyiek és kiismerik már a forgalmat, hogy beáll a legbelső sávba (lillafüred), és amikor a lámpa sárgává vált akkor nagy gázzal kilőnek, kielőzik a kocsisort és sávot váltanak hogy ők mégis az acuhanba mennek és nem lillafüredre.
A gond ott kezdődik hogy én is nagy lendülettel indultam elsőként az auchan sávjából, és a jampi még nagyobb gázzal de befurakodott elém, de kb fél meterre volt tőlem a kocsijának a hátulja.
Nézd, ha tudod, hogy ez egy lehetséges veszélyforrás, akkor mi mást tehetsz, minthogy felkészülsz rá és külön odafigyelsz az ilyenekre?
Nyilván szabálytalan , ha majdnem elkaszál, de alapvetően semmi sem tiltja, hogy a körforgalomban sávot váltson a sávváltás szabályainak betartásával.
Lehet, kötekedésnek érzed, de milyen körforgóról írsz? Vannak tájak az országban, ahol a körforgalmat így nevezik, de itt az sincs.
Egyébként mit lehet csinálni? Gyere Pestre. Itt munkanapon kb. percenként találkozol ügyeskedő és/vagy autóssal.
Mit lehetne mégis szerinted?
Saját magad viszed bele a veszélyhelyzetbe.
Két lehetőséged van.
1. leszarod, és hagyod, hogy jampinak érezze magát.
2. Megtanulsz rendesen elrajtolni, és nem engeded be magad elé, ezzel te még jampibbnak érezheted magad, és anyukádnak is elmesélheted otthon.
"En csak azert megyek elore hogy ezeket elkeruljem."
Magyarul te is pontosan ugyanolyan jampi vagy mint az általad kritizált jampik, hiszen ahelyett, hogy előrelátóan a megfelelő sávba sorolnál, inkább letúrod a sort hogy mindenki elé vághass.
Másrészt nem teljesen értem a történetet. Az általad említett körforgalom és a linkelt szituáció között van vagy 250 méter.
Amúgy meg tök egyszerű lenne a történet, senkinek nem kellene agyatlanul sietni, hanem előrelátnak kellene lenni.
Csak hát jön a jampi mert siet és be akar férni, de máik jampi is siet mert be akar férni a másik elé. Az meg szintén siet. Aki meg nem sietne arra is azt mondják, hogy fel kell venned a forgalom ritmusát, tehát kötelező sietned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!