Mennyivel közlekedtetek kezdőként ?
Sziasztok. Másfél hete kaptam meg a jogsit elsőre. Órákon az oktatóval illetve vizsgáztató rendőrrel (Romániában az va) minden oké volt, ügyesen bántam az autóval, nem izgultam, bátran mertem menni. Mióta magamra vagyok hagyatva, ugye senki nem segít már, azóta óriási a nyomás rajtam, nem gondoltam volna hogy szó szerint félni fogok ha autóba kell ülni. Bátyámmal mentem eddig többnyire, főleg hosszab útra ami eddig volt 60km, de ő sajnos az a típus aki elfelejtette hogy volt ő is kezdő, így menet közben szinte mindig van megjegyzése. Lakott területen belül 50el szoktam menni, ahogy ezt megszoktam órákon, illetve mikor legelőször mentünk ki országútra, ott kezdőknek a megengedett 80km/h nekem a 70-80 kényelmes is volt, de akkor is rám szól, hogy ez balesetveszelyes mert lassú vagyok a többihez képest és feltorlódnak utánam az autók.
Én értem, hogy mindenki siet, meg szidja a kezdőket,de ha egyszer az a kezdő nem érzi biztonságosnak a 90-100at akkor miért kell erőltetni és lecseszni, illetve ezt sem értem miért mondja, amikor első utam volt a nagyvároson belül egyedül, hogy 40-50 az lassú?
Most tényleg én vagyok ennyire szerencsétlen bizonytalan? És emiatt a nyomás miatt már a kedvem is elment a vezetéstől. Ha egyedül megyek, nyugodtabb vagyok tudom az én tempómban haladok de mikor mellettem van tesóm vagy öt kell kovessem autóval valahova, akkor csak kapkodás a vége.
Ti kezdőként hogy éltétek ezt meg? Mennyivel mentetek?
Ez a baj, igen, hogy nálunk a dzsungel törvényei érvényesülnek, mindenki megy ahogy éppen jól esik, nem néz se autót se embert, csak megy aztán valahol megáll.
Aki meg betartja, azt szidják. 🤷♀️
Pont így járt 3 napja a barátnőm is. 90-100 kozott ment, de elég volt egy pillanat figyelmetlenség, elvesztette az uralmat az autó fölött, egy betonkorlátba csapódott, amit sikeresen ki is vitt, ezután kicsapódott az árkon át a mezőre. A kocsi tropára tört, kereke kitört, ő pedig csak a karját horzsolta le, picit a lábát beverte, óriási mákja volt, hogy ennyivel megúszta, mert a szembesávból jöhetett is volna valami. Aznap találkoztunk, pont beszélgettünk, hogy az elején ő is 70-80al ment, 1 éve van jogsija.
Jó hogy megúsztad te is és nem tortent semmi baj. Én azt gondolom, annyival menj amennyit biztonságosnak érzel. Igaz, ha más neker csapódik nagy sebességgel frontálisan akkor mindegy, hogy te mennyivel mentél. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!