Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyivel közlekedtetek...

Mennyivel közlekedtetek kezdőként ?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Másfél hete kaptam meg a jogsit elsőre. Órákon az oktatóval illetve vizsgáztató rendőrrel (Romániában az va) minden oké volt, ügyesen bántam az autóval, nem izgultam, bátran mertem menni. Mióta magamra vagyok hagyatva, ugye senki nem segít már, azóta óriási a nyomás rajtam, nem gondoltam volna hogy szó szerint félni fogok ha autóba kell ülni. Bátyámmal mentem eddig többnyire, főleg hosszab útra ami eddig volt 60km, de ő sajnos az a típus aki elfelejtette hogy volt ő is kezdő, így menet közben szinte mindig van megjegyzése. Lakott területen belül 50el szoktam menni, ahogy ezt megszoktam órákon, illetve mikor legelőször mentünk ki országútra, ott kezdőknek a megengedett 80km/h nekem a 70-80 kényelmes is volt, de akkor is rám szól, hogy ez balesetveszelyes mert lassú vagyok a többihez képest és feltorlódnak utánam az autók.

Én értem, hogy mindenki siet, meg szidja a kezdőket,de ha egyszer az a kezdő nem érzi biztonságosnak a 90-100at akkor miért kell erőltetni és lecseszni, illetve ezt sem értem miért mondja, amikor első utam volt a nagyvároson belül egyedül, hogy 40-50 az lassú?

Most tényleg én vagyok ennyire szerencsétlen bizonytalan? És emiatt a nyomás miatt már a kedvem is elment a vezetéstől. Ha egyedül megyek, nyugodtabb vagyok tudom az én tempómban haladok de mikor mellettem van tesóm vagy öt kell kovessem autóval valahova, akkor csak kapkodás a vége.

Ti kezdőként hogy éltétek ezt meg? Mennyivel mentetek?

2022. aug. 4. 10:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
32%
#10 nyilván szakadó esőben meg jeges úton, vagy dugóban állva nem megy 130-cal az ember🤦🏼‍♀️Ehhez nagyon hülyének kell lenni, hogy ne értsd. Normál, kedvező útviszonyok mellett értendő, amit írtam. Mellesleg benne van a kreszben, hogy tilos indokolatlanul lassan menni es feltartani a forgalmat. Egy traktor nyilván azért megy lassan, mert csak úgy tud menni, de egy normál személygépjármű akkor megy indokolatlanul lassan, ha szerencsétlenkedik a sofőr. Csak az ilyen akkor inkább menjen tömegközlekedéssel. Egyáltalán hogy kap valaki jogsit, ha még 90-nel sem mer menni? Lefizette a vizsgabiztost?
2022. aug. 18. 16:10
 12/21 anonim ***** válasza:
9-es ez féligazság amit írsz. Mostanában tele van az útvonal rendőrökkel amerre járok, és meg is állítgatják az autósokat már kisebb sebességtúllépésért is. Kipróbáltam, hogy pont 90-re állítom a tempomatot, és így is majdnem megbolondulnak mögöttem, szinte tolnak le az útról. Ugyanúgy belemennek rizikós előzésekbe, sokszor nekem kell fékezni és lehúzódni hogy beférjenek. Éjjel mikor tele van minden vadakkal inkább csak 70-80-al megyek. Szinte minden héten látok egy totálkárosra törött autót vadgázolás miatt. Természetesen akkor is rendszeresen beáll valaki mögém másfél méterre reflektorral. Ha meg elém ugrik a vad és fékezek, gondolom még ő lenne felháborodva. Szerintem annyival menj, amennyit te magad az adott körülmények között biztonságosnak ítélsz, és ne hagy magad lovalni a mögötted haladók által. Nem kötelező mindig a megengedett legnagyobb sebességgel menni.
2022. aug. 18. 16:16
 13/21 A kérdező kommentje:
#11es, nem nem fizettem le a vizsgabiztost, aki ilyet tesz saját magával és mások életével is játszik! Ha egy kezdőnek 80-al szabad menni, és 75-80 között megy az miért indokolatlanul lassú? Ha van normális magyarázatod akkor elfogadom, de addig ameddig én a max megengedettel megyek, hatámnál meg Gyors Gyurika elozesbe kezd mikor szemből jön a kamion csak mert siet vagy neki ez naaagyon lassuuu akkor had ne én legyek már a hibás, mert ő balesetezik esetleg meg is hal, persze rosszabb esetben a körülötte lévők is. Városban nincs problémám, mindenre tudok figyelni, viszont amikor forgalmas útra kell menni, igen, gyomorideggel megyek, mert nekem biztonságos a 70-80 között menni első utaimon egyedül, de mikor a másik rád húz, beléd bújik, téged veszélyeztet a felelőtlen előzésével. Akkor ő nem hibás? Csak én mert betartom a 80-at ugye? Az ne vezessen aki első útján, egy ismeretlen autóval nem megy min 90-nel, igazad van! Jó utakat neked!
2022. aug. 20. 16:54
 14/21 anonim ***** válasza:
42%
#13 ilyen esetben mindketten hibásak vagytok. Te azért, mert lassan mész és feltartod a forgalmat, a másik meg azért, mert veszélyes előzésbe kezd/nem tart követési távolságot/jóval gyorsabban menne a megengedettnél. Ezt a részt pedig nem értem “ Ha egy kezdőnek 80-al szabad menni,” hol van olyan szakasz, ahol egy kezdő nem mehet 80-nál gyorsabban? Országúton 90 a megengedett, ez mindenkire vonatkozik, nincs külön szabály kezdőkre. Ha ott te 70-nel mész, úgy, hogy azt sem időjárási, sem forgalmi viszonyok nem indokolják, akkor ne csodálkozz, hogy letolnak, akik haladni szeretnének. Teljesen jogosan.
2022. aug. 20. 17:19
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom olvastad-e a leírásban, hogy Romániában élek. Itt minden kezdő 1 évig 20km/h-val kevesebbel kell kozlekedjen a megengedettnél, kivétel a lakott terület. Tehát ahol 100 a Max nekünk csak 80, ahol 130 ott nekünk 110 stb. Ezért mondom hogy a szabályok akkor hiábavalók mert eddigi tapasztalatom az, hogy a többieket ez hidegen hagyja vagy ők nincsenek tisztában a szabályokkal.
2022. aug. 20. 23:02
 16/21 anonim ***** válasza:
Ja, hát mi magyarországi magyarokként honnan tudnánk, mik a szabályok Romániában :D Így mindjárt más a téma. Akkor te szabályosan közlekedsz, ne zavarjon, hogy a többiek barmok. Ki van téve az autóra, hogy kezdő vagy? A román sofőrök amúgy híresek arról, hogy nem tudnak vezetni, pontosabban mintha fogalmuk nem lenne a szabályokról, vagy legalábbis magasról leszarják őket.
2022. aug. 21. 07:25
 17/21 A kérdező kommentje:

Ez a baj, igen, hogy nálunk a dzsungel törvényei érvényesülnek, mindenki megy ahogy éppen jól esik, nem néz se autót se embert, csak megy aztán valahol megáll.

Aki meg betartja, azt szidják. 🤷‍♀️

2022. aug. 21. 13:51
 18/21 anonim ***** válasza:
7-es válaszadó vagyok. 5 hónap vezetéssel a hátam mögött pár napja vittem árokba az autóm. Teljesen az én hibám volt, elgondolkodtam valamin, belenyúlhattam a kormányba, elvittem az egyenes úton jobbra az autót, úgy húztam vissza a jobb oldali árokból, megpördültünk 180 fokot és a bal oldali árokba érkeztünk a kocsi oldalával. Tartottam a 90-et, de mit sem ért, mert elkalandoztam. Hála Istennek nem jött szembe senki, aztán hamar jött az autómentő, rendőr sem vont kérdőre. Egymillió volt az autó használtan, most ennek a felét biztos, hogy költhetem a javításra, de egyáltalán nem érdekel, az a fontos, hogy a feleségem mellett alhatok el továbbra is. Tudom, hogy nem a kérdésre válaszolok ezzel, de amíg nem történik meg egy pillanat alatt a baj, addig csak elméletileg tudod, hogy megtörténhet, de nem vagy vele tisztában. Nekem ez most egy olyan tűzkeresztség volt, ami után az életben soha nem fogom szégyellni, ha 70-nel megyek a 90-100 helyett. Fenntartom a korábbi kommentem: aki akar, megelőz. Egy a fontos, hogy épségben érj haza... Én meg remélem, hamarosan nem fogok fél óránként megfeszülni, mert eszembe jut, mit éreztem azokban a pillanatokban...
2022. aug. 27. 16:43
 19/21 A kérdező kommentje:

Pont így járt 3 napja a barátnőm is. 90-100 kozott ment, de elég volt egy pillanat figyelmetlenség, elvesztette az uralmat az autó fölött, egy betonkorlátba csapódott, amit sikeresen ki is vitt, ezután kicsapódott az árkon át a mezőre. A kocsi tropára tört, kereke kitört, ő pedig csak a karját horzsolta le, picit a lábát beverte, óriási mákja volt, hogy ennyivel megúszta, mert a szembesávból jöhetett is volna valami. Aznap találkoztunk, pont beszélgettünk, hogy az elején ő is 70-80al ment, 1 éve van jogsija.

Jó hogy megúsztad te is és nem tortent semmi baj. Én azt gondolom, annyival menj amennyit biztonságosnak érzel. Igaz, ha más neker csapódik nagy sebességgel frontálisan akkor mindegy, hogy te mennyivel mentél. :(

2022. aug. 28. 12:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Te jó ég, jobbulást neki. Az autó pótolható, a végtagok meg az élet nem. Durva, hogy majdnem ugyanaz történt 3 nap eltéréssel, és itt beszélgetünk róla. Remélem, hamar sikerül túltennie magát a dolgon. Hála az égnek, hogy nem jött semmi. Balesetmentes vezetést mindenkinek!!
2022. aug. 28. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!